Ο Καναδάς επιτυγχάνει συμφωνία για 20 εκατομμύρια εμβόλια Pfizer-BioNTech coronavirus – Cyprus Haberci

Ο Καναδάς άρχισε να λαμβάνει προς το τέλος του περασμένου έτους Pfizer-BioNTech και η Moderna ανακοίνωσε ότι μετά τα εμβόλια Covid-19, η Pfizer-BioNTech συμφώνησε για 20 εκατομμύρια εμβόλια Covid-19.

Ο Καναδάς αναλαμβάνει δράση για την αγορά νέων εμβολίων. Πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντού ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με την Pfizer-BioNTech για 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Covid-19. Δήλωση του Trudeau, υπουργός αγορών Anita Anand’s ΜοντέρνοΉρθε μετά την ανακοίνωση ότι εγκατέλειψε τη δόση των 16 εκατομμυρίων που μπορούσε να πάρει από το εμβόλιο Covid-19, αλλά φάνηκε ότι δεν θα φτάσει στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Αναφέροντας ότι 20 εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις Pfizer-BioNTech αναμένεται να φτάσουν τον Απρίλιο ή τον Μάιο, ο Trudeau είπε: «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με διάφορες εταιρείες εμβολίων για να φτάσουμε στην ταχύτητα, να προχωρήσουμε και να λάβουμε περισσότερες δόσεις το συντομότερο δυνατό για τους Καναδούς. “Έχουμε δώσει στις πόλεις πολύ σαφείς οδηγίες και πληροφορίες σχετικά με τις δόσεις εμβολίου που θα λαμβάνουν κάθε εβδομάδα έως το τέλος Φεβρουαρίου, γεγονός που τους επιτρέπει να σχεδιάζουν και να διαχειρίζονται τις διαδικασίες διανομής τους”.

377.560 άτομα εμβολιάστηκαν στον Καναδά

Στον Καναδά, ενώ ο αριθμός των ημερήσιων περιπτώσεων έχει αυξηθεί από τις αρχές του έτους, 377.560 άτομα έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 μέχρι στιγμής σε ολόκληρη τη χώρα. Εάν 80 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Covid-19 φτάσουν στον Καναδά όπως είχε προγραμματιστεί, θα ληφθεί επαρκής δόση εμβολίου για ολόκληρη τη χώρα.

Η Health Canada, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας του Καναδά, σχεδιάζει να εξασφαλίσει 20 εκατομμύρια δόσεις Oxford-AstraZeneca και 38 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Johnson & Johnson, εάν οι δύο υποψήφιοι εμβολίων Oxford-AstraZeneca και Johnson & Johnson, για τους οποίους έχουν διεξαχθεί κριτικές ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, εγκρίνουν τα εμβόλια τους.

Ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού τον Απρίλιο, 15 έως 19 εκατομμύρια Καναδοί, που αντιστοιχούν στο 40 έως 50 τοις εκατό του πληθυσμού, αναμένεται να εμβολιαστούν έως τον Ιούνιο.

Στον Καναδά, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έφτασε τις 673 χιλιάδες 19 και η συνολική απώλεια ζωής έφτασε τις 17 χιλιάδες 172. Ενώ υπήρχαν 80 χιλιάδες 602 ενεργά κρούσματα στη χώρα, 573 χιλιάδες 909 άτομα ανέκτησαν την υγεία τους νικώντας τον ιό. (UAV)

Source