Ο κοροναϊός προκαλεί σοβαρή ψύχωση!

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στους The New York Times, μερικοί άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με κοροναϊό έχουν σοβαρές ψυχωτικές επιθέσεις. Επιστήμονες από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εντοπίσει αρκετές περιπτώσεις ακραίας ψύχωσης από το Covid-19, συμπεριλαμβανομένης μιας τρομερής υπόθεσης στη Νέα Υόρκη όπου μια μητέρα με τέσσερα παιδιά είδε τα παιδιά της να δολοφονούνται.

Αναφέρθηκε ότι μια γυναίκα που ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο και είχε μολυνθεί με το Covid-19 άρχισε να παραισθήσει και είδε το προσωπικό του νοσοκομείου ως διάβολο και πίστευε ότι ένας απατεώνας αντικατέστησε ένα μέλος της οικογένειας.

ΕΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ COVID-19 ΔΙΑΚΟΠΕΙ

Οι ειδικοί δήλωσαν ότι οι ασθενείς με Covid-19 που δεν είχαν ποτέ προβλήματα ψυχικής υγείας και δεν είχαν προηγούμενο ψυχιατρικό ιστορικό εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα εβδομάδες μετά τη μόλυνση του ιού.

Δρ. Η Vilma Gabbay εξήγησε ότι η επίδραση του ιού στον εγκέφαλο μπορεί να οφείλεται στην απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος και πιθανώς στα αγγειακά προβλήματα.

Η 55χρονη βρετανική γυναίκα αρχικά νοσηλεύτηκε με πυρετό, βήχα, δύσπνοια, απώλεια αίσθησης οσμής και γεύσης και άλλα τυπικά συμπτώματα Covid-19, σύμφωνα με τους γιατρούς του Πανεπιστημίου College London University (UCLH). Στη συνέχεια απολύθηκε δύο ημέρες αργότερα αφού του δόθηκε οξυγόνο και ενδοφλέβια υγρά. Ωστόσο, μετά από λίγο, άρχισε να δείχνει παράξενη συμπεριφορά και μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Η ΝΟΜΙΜΗ ΩΣ ΕΝΑ ΚΑΦΕ, ΠΛΥΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι στην περίπτωση των αναφορών που διατηρούσαν την ψυχική υγεία, η γυναίκα πίστευε ότι η γάτα της ήταν λιοντάρι και είδε πιθήκους να πηδούν από την τσάντα του παραϊατρικού. Η εν λόγω γυναίκα αναφέρθηκε επίσης ότι ήταν μπερδεμένη όταν έκανε αίτηση στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, ξέχασε τον κωδικό πρόσβασης του τηλεφώνου της και πίστευε ότι ήταν στον «παράδεισο».

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ωστόσο, περιέγραψε παρανοϊκές αυταπάτες χρωμάτων της ανώνυμης γυναίκας και απέδωσε το κόκκινο χρώμα σε ανθρώπους που προσπάθησαν να τη σκοτώσουν. Πιστεύοντας ότι μια υπεύθυνη νοσοκόμα ήταν ο «διάβολος» που προσπαθούσε να βλάψει τον εαυτό της και ένα μέλος της οικογένειας, η γυναίκα παρουσίασε επίσης παράξενες συμπεριφορές, όπως το πλύσιμο του τηλεφώνου της στο νεροχύτη και το βούρτσισμα των δοντιών της επανειλημμένα με σαπουνόνερο. Ωστόσο, οι ειδικοί συνέδεσαν τα προβλήματά της με το Covid-19, καθώς η γυναίκα είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας και είχε νευρολογική ή ψυχιατρική περίπτωση στην οικογένειά της.

Από την άλλη πλευρά, επιστημονικές εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν από τις αρχές του έτους συνέδεσαν τη μόλυνση με Covid-19 με ψυχωτικές επιθέσεις. Τον Οκτώβριο, μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία εντόπισε 10 ασθενείς που είχαν μολυνθεί με τον νέο τύπο ιού κορώνας με ψυχωτικά συμπτώματα και χωρίς προηγούμενο ιστορικό ψύχωσης.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ, PTSD, ΑΡΧΑΙΑ, ΑΠΛΑ

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι τα ψυχωτικά συμπτώματα που προκαλούνται από το Covid-19 ήταν πιο συνηθισμένα σε ασθενείς που απολύθηκαν από μονάδες εντατικής θεραπείας. Τον Αύγουστο, μια ομάδα Ιταλών ερευνητών ανέφερε ότι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο νοσοκομείο για το Covid-19 αργότερα ανέπτυξαν ψυχιατρική διαταραχή. Συνολικά 402 ασθενείς με κοροϊό στο νοσοκομείο San Raffaele στο Μιλάνο αξιολογήθηκαν ως μέρος ενός ερευνητικού προγράμματος για να δουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του ιού στον εγκέφαλο. Μετά από ένα μήνα από την έξοδο από το νοσοκομείο, αποδείχθηκε ότι μεγάλος αριθμός ατόμων υπέφεραν από μετατραυματική διαταραχή στρες (PTSD), άγχος, αϋπνία ή κατάθλιψη. Η συγγραφέας της μελέτης, Francesca Benedetti, δήλωσε: “Κατανοήθηκε αμέσως ότι η φλεγμονή που προκαλείται από την ασθένεια θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις σε ψυχιατρικό επίπεδο.”

Το COVID-19 ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ 4 ΑΤΟΜΩΝ ΑΣΘΕΝΕΩΝ

Σε μια διαφορετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία τον Μάιο, συγκρίθηκαν 14 παγκόσμιες μελέτες και αξιολογήθηκε η σχέση της ψύχωσης με ασθένειες όπως MERS, SARS, Covid-19 και γρίπη των χοίρων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μεταξύ 1 τοις εκατό και 4 τοις εκατό των ασθενών Covid-19 πάσχουν από κάποια μορφή ψύχωσης που εκδηλώνεται ως ψευδαισθήσεις και ανύπαρκτοι ήχοι.

.Source