Ο Κοτζιάς το έγραψε, κανείς δεν μετακινήθηκε

Ο Κοτζιάς το έγραψε, κανείς δεν μετακινήθηκε

Εκτός από το βιβλίο “συμμορία” του Μακάριου Δρουσιώτη (Εκδόσεις Alfadi, 2020), το οποίο ισχυρίζεται κυρίως ότι ο Αναστασιάδης διαπερνά το μπουκάλι με τον Φαίμο Γράους, το βιβλίο του πρώην Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκο σήμερα. Kotzia, The Logic of Solution (Gutenberg Publications, 2020), η οποία ασχολείται εκτενώς με το ζήτημα της Μακεδονίας στο πλαίσιο της περίφημης Συμφωνίας Πρεσπών.

Πρόκειται για ένα βιβλίο σχεδόν 1000 σελίδων, το οποίο παρουσιάζει τις απόψεις του Νίκου Κότζια για το ζήτημα της Μακεδονίας, τις μακρές διαπραγματεύσεις, την «τελική λύση» που υποβάθμισε την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού μετά από πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων μεγάλων δυνάμεων. “Τα μαζικά βασανιστήρια του Νίκου Κότζια έχουν πολλά στοιχεία αυτο-αναφοράς, αυτο-επιβεβαίωση για την κυβέρνηση του Τσίπρα στην πΓΔΜ, και αξίζει να το αρνηθούμε”.

Σε όλα αυτά, ο Κοτζιάς αναφέρει το Κυπριακό, κομμάτια της δικής του λογικής, για να εξασφαλίσει μια δίκαιη, βιώσιμη λύση που θα δημιουργήσει ένα κανονικό κράτος στην Κύπρο χωρίς εγγυητές, την παρουσία ενός ελκυστικού στρατού. Αναμφίβολα, ήταν ο μόνος Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών που επέμενε να τερματίσει τον αναχρονισμό των εγγυήσεων, την απόσυρση όλων των τουρκικών στρατευμάτων, που ανησυχούσαν τόσο η Τουρκία όσο και οι ελληνικές δυνάμεις στην Κύπρο, οι οποίοι είδαν αυτές τις απαιτήσεις ως εμπόδιο στην επίλυση του Κυπριακού. Με άλλα λόγια, τα αιτήματα της Κύπρου χωρίς ελκυστικό στρατό, χωρίς ξένους κηδεμόνες.

Όπως δήλωσε νωρίτερα (Show Challenges, RIC, 29/10/2020), το βιβλίο αποκαλύπτει επίσης τι ζήτησε ο Κύπριος πολιτικός από τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τον εμποδίσει να διαπραγματευτεί το Κυπριακό. να συνεχίσει. ” Όπως αναφέρεται σε ένα σχόλιο για το “F” του Κώστα Βενιζέλου την Κυριακή (3/1/2021), ο Κοτσιάς το αναφέρει στη σελίδα 444 του βιβλίου του.

Ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας γράφει: “Οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2017. Ταξίδεψα στο Παρίσι την ίδια ημέρα (για τη Διεθνή Διάσκεψη της Μέσης Ανατολής – Παλαιστίνη) και την επόμενη μέρα στις Βρυξέλλες (Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών) և A. Γραμματέας του ΚΕΛ “Ο Κυπριανού (ο οποίος συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν συν-επικεφαλής της Ελλάδας), συνοδευόμενος από τον γιο του Γιώργου Κατρογκάλου, έθεσε το ζήτημα με τον ip ipras, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εποχής, την απομάκρυνσή μου από το Υπουργείο Εξωτερικών.” ,

Φυσικά, το θλιβερό χειροκρότημα του Άνδρου Κυπριανού, που κάποτε αναφέρεται ως Κοτζιάς, ο πιο πιστός σύμμαχος του Αναστασιάδη (στον αγώνα για την αποκατάσταση του σχεδίου του Ανάν), δεν σημαίνει ότι αυτές οι αναφορές είναι πιθανές ή αρκετά τραγικές για να ζητήσει από τον αρχηγό του κόμματος την κατάπαυση του πυρός. Από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Δεν ζητούν από τον Γενικό Γραμματέα να λογοδοτήσει στο ΑΚΕΛ, ακόμα κι αν ο Κοτζιάς επιβεβαιώσει αυτό που ακούει ως φήμες για το τι συμβαίνει στις διαπραγματεύσεις εκείνη τη στιγμή (για άλλους πολιτικούς ηγέτες). Ωστόσο, κάθε φορά που οι av avusoglu, Aida, Akinci ή Tatar λένε κάτι για τις ιδέες του Αναστασιάδη, οι οποίες στο τέλος δεν διαφέρουν από τις ιδέες τους, είναι σοκαρισμένοι. Ισχυρίζονται το Dashnaktsutyun, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουν.

Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ φαίνεται να καταλαβαίνει πολύ καλά. Διαφορετικά, μετά τον Gene, όταν το ζήτημα της κατάργησης των τουρκικών εγγυήσεων τέθηκε για πρώτη φορά, δεν θα είχε ζητήσει από τον ipras να απολύσει τον Κοζιά, ο οποίος συνοδεύτηκε από τον επόμενο Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, George Org Katrougalos, ο οποίος ακούει το Κυπριακό. Αλλά ήξερε πολύ καλά τι έκανε, έπαιζε με τα απομεινάρια του για τη λύση των τουρκικών εγγυήσεων, για να παραμείνουν τα τουρκικά στρατεύματα. “Συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν ο συμπρόεδρος της Ελλάδας”, είπε ο Κόντζιας. στην πραγματικότητα

Source