Ο κόσμος παρέμεινε σιωπηλός ξανά μετά το μαρτύριο του PKK 13 αθώων πολιτών

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, Παραδίδει μια τηλεδιάσκεψη στο τμήμα υψηλού επιπέδου της 46ης συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Λέγοντας ότι έχει περάσει μια ιστορικά δύσκολη χρονιά, ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι ο νέος τύπος κοροναϊού (Kovid-19) δείχνει πόσο ευάλωτοι και αλληλεξαρτώμενοι άνθρωποι είναι.

Εφιστώντας την ανάγκη για “πολυμέρεια”, ο Çavuşoğlu είπε, “Μια προσέγγιση για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της πανδημίας. Πρέπει να δώσουμε προσοχή στις ανάγκες όλων των ευάλωτων ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των μεταναστών, των αιτούντων άσυλο και άτομα που στερούνται της ελευθερίας τους. ” μίλησε.

Εμβόλια, φάρμακα που παρέχει ιατρική και δίκαιη και προσιτή πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας τόνισε ο Κάβουσογλου, ότι στην Τουρκία είπε ότι η αρχή που διέπει την παγκόσμια προσπάθεια ανακούφισης και να προσφέρει σε όλους δωρεάν υπηρεσίες υγείας στη χώρα.

Ο Cavusoglu, είπε ότι ο αγώνας εντός του Τουρκικού Kovid-19 για να βοηθήσει 157 χώρες και 12 διεθνείς οργανισμούς, “συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στην Τουρκία για όλους. Το Kovid-19 παρέχει δωρεάν θεραπεία και εμβολιασμό.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

“Η δέσμευσή μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου συνεχίζεται”

Λέγοντας ότι η προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησης, ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι σημαντικές μεταρρυθμίσεις έχουν εφαρμοστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Λέγοντας ότι το καλύτερο είναι φυσικά πάντα δυνατό, ο ,avuşoğlu είπε, “Παρά τις απειλές πολλών τρομοκρατικών οργανώσεων, παραμένει η δέσμευσή μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Η στρατηγική δικαστικής μεταρρύθμισης, οι τρεις νομοθετικές αλλαγές που εγκρίθηκαν πέρυσι και” το σχέδιο δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα που θα ανακοινωθεί σύντομα είναι συγκεκριμένα παραδείγματα. ” είπε.

Σημειώνοντας ότι επικίνδυνες τάσεις όπως η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, ο αντι-Ισλαμισμός και η ρητορική μίσους έχουν αυξηθεί περαιτέρω με την επίδραση του Kovid-19, ο Çavuşoğlu συνέχισε ως εξής:

“Οι επιθετικές δημοσιεύσεις και η ρητορική μίσους κατά του Ισλάμ και οι Μουσουλμάνοι προσβάλλουν περίπου 2 δισεκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο. Ναι, η ελευθερία της έκφρασης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των δημοκρατιών, αλλά αυτή η ελευθερία δεν δίνει το δικαίωμα προσβολής των ιερών αξιών των άλλων. Κινδυνεύουμε να βλάψουμε. “

“Ο κόσμος ήταν ακόμα σιωπηλός αφού το PKK σκότωσε 13 πολίτες”

Ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι η τρομοκρατία εξακολουθεί να είναι μία από τις κορυφαίες παγκόσμιες απειλές που στοχεύουν την ανθρώπινη ζωή.

Υπενθυμίζοντας ότι η τρομοκρατική οργάνωση PKK σκότωσε 13 αθώους πολίτες στο βόρειο Ιράκ πρόσφατα, ο Çavuşoğlu είπε, “Και ο κόσμος παρέμεινε σιωπηλός ξανά. Δεν μπορούμε να εξαλείψουμε αυτήν την απειλή χωρίς διεθνή αλληλεγγύη και με τα υπάρχοντα διπλά πρότυπα. PKK, YPG, DAESH και FETÖ. Ως χώρα που θυσίασε τους αθώους ανθρώπους στις ομάδες της, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η τρομοκρατία δεν έχει συγκεκριμένη ιδεολογία. ” μίλησε.

“Υποστηρίζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που φιλοξενούμε”

Ο λαός στη Συρία, ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι η στρατιωτική επίθεση συνέχισε τις δυνάμεις του καθεστώτος και συνέχισε να υποφέρει από τρομοκρατικές επιθέσεις, 3,7 εκατομμύρια Σύριοι καθώς και υπό προσωρινή προστασία στην Τουρκία, τη Συρία στα βόρεια των 5 εκατομμυρίων πολιτικής ασφάλειας και ευημερίας σημείωσαν επίσης ότι συνεισφέρετε άμεσα.

Ο Çavuşoğlu συνέχισε ως εξής:

“Οι μοναδικοί διάδρομοι διασυνοριακής ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Συρία του ΟΗΕ περνούν από την Τουρκία. Και αυτός ο διάδρομος ακόμη και υπό επίθεση. Η διατήρηση αυτής της βοήθειας είναι απαραίτητη. Ως χώρα που φιλοξενεί τους περισσότερους πρόσφυγες στον κόσμο, σεβόμαστε τις διεθνείς υποχρεώσεις μας άτομα που φιλοξενήσαμε Σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια. Ωστόσο, ανησυχούμε βαθιά για τη συνεχή πρακτική προώθησης που συμβαίνει στα μάτια της ΕΕ και του FRONTEX (Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής της Ευρωπαϊκής Ένωσης). “

Εξελίξεις στην Παλαιστίνη, τη Λιβύη, την Κύπρο, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι η κατοχή συνέχισε να ενεργεί με απόλυτη ατιμωρησία στα παλαιστινιακά εδάφη Cavusoglu, «απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας και παράταση οικισμών παράνομων από το Ισραήλ, συνεχίζει να αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τουρκία, η παλαιστινιακή πρωτεύουσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, 1967 θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη νόμιμη επιδίωξή του να ιδρύσει ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος που θα βασίζεται στα σύνορά του. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

“Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρέπει να συμβάλει στην προσαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη”, δήλωσε ο Çavuşoğlu ότι καθημερινά νέοι μαζικοί τάφοι βρίσκονται στην πόλη Τερχούν, στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη. είπε.

Τονίζοντας ότι παρά το ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για λύση, ο Τουρκοκύπριος λαός εξακολουθεί να υπόκειται σε απάνθρωπα εμπάργκο και άδικη απομόνωση, δήλωσε ο Çavuşoğlu, “Παρά τις πιέσεις αυτές, οι Τουρκοκύπριοι έχουν τα δικά τους κράτη που λειτουργούν ως ζωντανή δημοκρατία”. μίλησε.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν είναι πλέον βιώσιμο και αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την ειρήνη Κάβουσογλου, η Τουρκία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες ειρήνης και ευημερίας που βασίζονται στην περιφερειακή ιδιοκτησία στον Νότιο Καύκασο.

Cavusoglu, “Ελπίζουμε να επιλέξουμε να γίνουμε ειρηνικός εταίρος στην Αρμενία. Η Τουρκία και η Αρμενία κάνουν κάθε θετικό βήμα που θα δώσει θετική απάντηση.” βρήκε την αξιολόγηση.

Η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Γεωργίας βάσει της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ειρηνική επίλυση των διαφορών Cavusoglu, Τουρκία, Κριμαία, είπε, συμπεριλαμβανομένης και της υποστήριξης της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Ο Τσαβούσογλου είπε, “Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την επιθυμία των Τάταρων της Κριμαίας να ζουν ελεύθερα και με ασφάλεια στην ιστορική πατρίδα τους”. χρησιμοποίησε την έκφραση.

“Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα των Τούρκων του Ουγούρ και άλλων μουσουλμάνων”

Ο Cavusoglu είπε ότι η Τουρκία ακολούθησε στενά την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αυτόνομη Περιφέρεια Xinjiang Uighur, συνέχισε:

“Ο ΟΗΕ και ανησυχούμε για τα ευρήματα σε άλλες διεθνείς εκθέσεις. Μοιραζόμαστε τις ανησυχίες και τις προσδοκίες μας σχετικά με το θέμα των κινεζικών αρχών. Αναμένουμε διαφάνεια σε αυτό το θέμα. Τουρκία, Κίνα, σεβόμενοι την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα, οι Ουιγούροι υπογραμμίζουν επίσης την σημασία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Τούρκων και άλλων μουσουλμάνων. Υψηλή Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με τις πιθανές επισκέψεις της αντιπροσωπείας του Επιτρόπου στην περιοχή. Μετά από πρόσκληση της Κίνας, θα στείλουμε την εθνική μας αντιπροσωπεία για να επισκεφθεί την περιοχή.

Ζητεί από την Ινδία προς την Τουρκία να χαλαρώσει τους υφιστάμενους περιορισμούς στην επανάληψη του Τζαμού Κασμίρ Κάβουσογλου, το ζήτημα της ειρηνικής διευθέτησης, τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και το Τζαμού Κασμίρ επιθυμούσαν να επιλυθούν βάσει των νόμιμων προσδοκιών του λαού.

επίσης Çavuşoğlu, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μιανμάρ, ιδιαίτερα οι Ροχίνγκες (Μουσουλμάνοι Arakanese) εξακολουθούν να αποτελούν πηγή ανησυχίας για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον, δήλωσε ότι η υπενθύμιση της Τουρκίας καταδίκασε επίσης την κυβέρνηση που είχε παραβιάσει στρατιωτικό πραξικόπημα στη Μιανμάρ.

Οι υπουργοί Cavusoglu πρόσθεσαν: “Η Τουρκία, με το Συμβούλιο για την προστασία και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα συνεχίσει να εργάζεται για όλους.” κατέληξε.

Τα νέα που παρουσιάζονται στους συνδρομητές μέσω του AA News Flow System (HAS) δημοσιεύονται στον ιστότοπο του Anadolu Agency με συνοπτικό τρόπο. Παρακαλούμε επικοινωνήστε για εγγραφή.

.Source