Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί τα ΗΑΕ και τη Σαουδική Αραβία

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου θα πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις εργασίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα և Σαουδική Αραβία

Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει αρχικά για το Αμπού Ντάμπι, όπου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα έχει μια ιδιωτική συζήτηση, θα πραγματοποιήσει εκτεταμένες διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sheikh Abdullah. Al Nahyan. Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις διμερείς σχέσεις Κύπρου-ΗΑΕ, στο Κυπριακό, στις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στη Μέση Ανατολή, στην περιοχή του Κόλπου, στην περιφερειακή συνεργασία και ασφάλεια, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-ΗΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Αμπού Ντάμπι, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της χώρας, Sakru Obash, με τον οποίο θα συζητήσει περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για το Ριάντ, όπου θα συναντηθεί με τον Σαουδάραβο ομόλογό του, πρίγκιπας Faisal bin Farhan Al Saud, με τον οποίο στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει εκτεταμένες διαβουλεύσεις. Μεταξύ άλλων, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να συζητήσουν συγκεκριμένους τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας στο κοινό συμφέρον της ΕΕ για τις σχέσεις με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, Δρ. Nayef Falah Al-Hajrafi, με τον οποίο θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές. Συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου υπό το πρίσμα της πρόσφατα εγκριθείσας συμφωνίας Al-Ula.

,Source