“Ο κ. Πρόεδρος προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι για να διασκεδάσει”

Ο αναπληρωτής CTP Erkut Şahali αντέδρασε στη δήλωση του Προέδρου Ersin Tatar σχετικά με τα εμβόλια Covid-19 στον λογαριασμό του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας: «Ο αγαπητός σας πρόεδρος μπορεί να είναι κουρασμένος από τη μοναξιά στο παλάτι και να προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι που θα διασκεδάσει, αλλά ο Τουρκοκύπριος λαός είναι και πάλι απομονωμένος από τον κόσμο. Δεν έχει ούτε το δικαίωμα ούτε την εξουσία να λάβει μέτρα που θα τον οδηγήσουν να έρθει! ” είπε.

Η κοινή χρήση του Shahali έχει ως εξής:

«Ήμουν περίεργος και κοίταξα το βιογραφικό του Ersin Tatar. Όταν η περίφημη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία διέκοψε το εξωτερικό εμπόριο των Τουρκοκυπρίων, δεν είχε επιστρέψει ακόμη στην Κύπρο, αλλά έζησε στο εξωτερικό.

Είναι προφανές ότι οι επιχειρήσεις που κατέρρευσαν μετά από αυτήν την απόφαση δεν γνώριζαν τα προϊόντα που τελείωσαν τους παραγωγούς τους επειδή δεν μπορούσαν να εξαχθούν ακόμη και αν ήταν σε περίσσεια. Αν το έκανε, θα έμενε μακριά από τη στάση που παίρνει σήμερα, την οποία ανησυχώ για να γίνει εμμονή.

Σήμερα, δεν υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ της στάσης απέναντι στα εμβόλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και της στάσης που άλλαξε τη σφραγίδα στο λιμάνι της Αμμοχώστου ή έκλεισε τις πόρτες στον πρέσβη της ΕΕ.

Ο κ. Πρόεδρε μπορεί να είναι κουρασμένος από τη μοναξιά στο παλάτι και να προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι για να διασκεδάσει, αλλά δεν έχει το δικαίωμα ή την εξουσία να λάβει μέτρα που θα κάνουν τον τουρκοκυπριακό λαό να απομονωθεί ξανά από τον κόσμο! “

Φωνή του νησιού / SM

Source