“Ο κ. Τατάρ, με την αυτονομιστική του πολιτική,

Βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Πνευματικοί Toros, στη θέση του στα κοινωνικά μέσα, ο Πρόεδρος Έρσιν ΤατάρΚαταδίκασε τις δηλώσεις “Ο αποδέκτης του εμβολίου από την ΕΕ δεν είναι η ελληνική διοίκηση, αλλά η ΕΕ”.

Ο Τόρος ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος Τατάρ δεν άφησε μόνο τους νόμιμους λόγους στις διαπραγματεύσεις επίλυσης της Κύπρου, καταδικάζοντας την τουρκοκυπριακή κοινότητα να συνεχίσει την απομόνωσή τους και να τις απομονώσει, αλλά και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της υγείας της κοινωνίας και της Βόρειας Κύπρου με την αυτονομιστική πολιτική του.

Ο Τόρος είπε, “Καταδικάζω τη δήλωση του κ. Τατάρ με τους αυστηρότερους όρους και σας καλώ να σταματήσετε να θυσιάζετε την υγεία μας στα πολιτικά του επιχειρήματα”.

Η κοινή χρήση του Toros έχει ως εξής:

“Η γενική συζήτηση του σχεδίου νόμου για το δημοσιονομικό έτος 2021 συνεχίζεται στην επιτροπή.

Ενώ ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας συζητείται σήμερα, Κορωνοϊός Είχαμε την ευκαιρία να λάβουμε ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την πρακτική εμβολιασμού.

Δηλαδή, ολόκληρη η διαδικασία σχετικά με τα εμβόλια που αποστέλλονται από την ΕΕ και για τις δύο κυπριακές κοινότητες συντονίζεται από τη δικοινοτική τεχνική επιτροπή υγείας · το σχέδιο εμβολιασμού ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε στην τεχνική επιτροπή · η απαραίτητη εκπαίδευση έχει ολοκληρωθεί · η υποδομή που απαιτείται για την αποθήκευση είναι έτοιμη. Έχει αναφερθεί ότι περίπου 2.000 εμβόλια θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες και ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει αμέσως.

10 λεπτά μετά την αποχώρηση του Υπουργού Υγείας κ. Πίλι, ο Πρόεδρος Τατάρ έκανε μια δήλωση σχετικά με τα εμβόλια: «Ο ομόλογός μας πρέπει να είναι η ΕΕ, όχι η ελληνική διοίκηση. Υπάρχει πιθανότητα τα εμβόλια να προέλθουν από την ελληνική διοίκηση, δεν το δεχόμαστε, θα πρέπει να είναι άμεσα μέσω της ΕΕ ».

Ο κ. Τατάρ όχι μόνο καταδικάζει και απομονώνει την τουρκοκυπριακή κοινότητα αφήνοντας τους νόμιμους λόγους στις διαπραγματεύσεις επίλυσης της Κύπρου, αλλά θέτει επίσης σε κίνδυνο την ασφάλεια της υγείας της Εταιρείας και της Βόρειας Κύπρου με αυτήν την αυτονομιστική πολιτική!

Καταδικάζω τη δήλωση του κ. Τατάρ με τους πιο δυνατούς όρους και σας καλώ να σταματήσετε να θυσιάζουμε την υγεία μας στην πολιτική του διατριβή! “

.Source