“Ο λαμπρός στρατός μας εργάζεται με εξαιρετική προσπάθεια να συμβάλει στην παγκόσμια και περιφερειακή ειρήνη σε πολλές γεωγραφίες”

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ είπε: «Ο ένδοξος στρατός μας βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν, τη Λιβύη, το Κοσσυφοπέδιο, το Αφγανιστάν, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κατάρ, τη Σομαλία και το Σουδάν εντός του πεδίου εφαρμογής των διμερών συμφωνιών του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ και εργάζεται με μεγάλη προσπάθεια για να συμβάλει στην παγκόσμια και περιφερειακή ειρήνη σε πολλές άλλες γεωγραφικές περιοχές », είπε.

Στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκαρ είπε: «Αγαπητοί όπλα και συνάδελφοι, ως οικογένεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ετοιμαζόμαστε για το 2021 με αυξανόμενο κίνητρο καθώς αφήνουμε πίσω ένα χρόνο κατά τον οποίο προσπαθήσαμε να εκπληρώσουμε τα καθήκοντά μας με σοβαρότητα, ειλικρίνεια, διάλογο και συντονισμό. Περνάμε μια ευαίσθητη περίοδο κατά την οποία οι απειλές αυξάνονται και η γενική κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο δραματική με την επιδημία του κοροναϊού. Είπε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσπαθεί να εκπληρώσει τα καθήκοντα που ανέλαβαν όλα τα σωματεία και τα θεσμικά όργανα, ανεξάρτητα από την έννοια της υπερωρίας.

“Σε αυτό το πλαίσιο, πολεμήσαμε με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους, ειδικά τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το FETÖ, το PKK / YPG και το DAESH, για την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας μας και του ευγενούς έθνους μας, με τη νοοτροπία” Αν πεθάνω, μάρτυρας, αν παραμείνω βετεράνος “. συνεχίστηκε ως εξής:

Οι επιχειρήσεις «Claw» στο βόρειο Ιράκ συνεχίζονται αδιάκοπα με μια ολοένα και πιο βίαιη και τέμπο και επιθετική κατανόηση, και ο ηρωικός στρατός μας, εφοδιασμένος με εγχώρια και εθνική αμυντική βιομηχανία-όπλα προϊόντων, δεν αποτρέπει τους τρομοκράτες. και το Euphrates Shield (2016), το Olive Branch (2018), το Peace Spring (2019) και το Peace Shield (2020) προκειμένου να τερματιστεί η ύπαρξη του DAESH, να αποτραπεί η δημιουργία του τρομοκρατικού διαδρόμου, διασφαλίζοντας έτσι την ειρήνη και την ασφάλεια των συνόρων και των λαών μας, και αποτρέποντας τα κύματα της μετανάστευσης και τις ανθρωπιστικές τραγωδίες. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιχειρήσεων, η ασφάλεια των θρησκευτικών και εθνοτικών ομάδων, όπως Κούρδοι, Άραβες, Ασσύριοι, Χαλδαίοι, Αραμάνοι, Χριστιανοί και Ezidis που ζούσαν στην περιοχή, διασφαλίστηκε και περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Σύριοι αδελφοί και αδελφές, περίπου 450 χιλιάδες από τους οποίους ήταν στο Idlib, εθελοντικά στα σπίτια και τα εδάφη τους. επέστρεψε με ασφαλή και αξιοσέβαστο τρόπο. το μάτι συνεχίζει επίσης αδιάκοπα. Η σαφέστερη ένδειξη ότι ο ηρωικός στρατός μας γίνεται ισχυρότερος καθώς απαλλάσσεται από αυτήν την ύπουλη οργάνωση είναι οι επιτυχημένες επιχειρήσεις που ξεκίνησαν πολύ σύντομα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και τον αριθμό και το εύρος των επιτυχημένων ασκήσεων που σταδιακά αυξήθηκαν. Ο αγώνας μας ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα έως ότου ο τελευταίος που συνδέεται με το FETO καθαριστεί από εμάς και ο τελευταίος τρομοκράτης εντός και εκτός των συνόρων εξουδετερωθεί. Εκτός από τις αντιτρομοκρατικές μας δραστηριότητες, τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντά μας στην γαλάζια πατρίδα μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και των γύρω περιοχών, προστατεύονται επίσης με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα. Ως εγγυητική χώρα, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας, καθώς και τα δικαιώματα των κυπρίων αδελφών μας, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. “

Δηλώνοντας ότι έχουν ληφθεί στρατηγικά μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και των συμφερόντων και των δύο χωρών στη Μεσόγειο, με τις διμερείς συμφωνίες που υπογράφηκαν με τη Λιβύη, ο υπουργός Ακάρ είπε: “Οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας καταγράφονται και έχει αποδειχθεί σαφώς ότι δεν θα επιτρέπονται θάνατοι στην περιοχή. Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας. Η ενότητά μας εντός των λιβυκών αδελφών και αδελφών στρατιωτική εκπαίδευση και συμβουλευτική, καθώς και υγεία και παρέχει υποστήριξη για ανθρωπιστική βοήθεια. Ιστορικά μεταξύ των δύο χωρών, λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές και οικονομικές καθιερωμένες σχέσεις, η κατάπαυση του πυρός της Λιβύης και η διαδικασία πολιτικού διαλόγου συνεχίστηκαν με αυτήν τη διαδικασία στο τέλος για να διασφαλιστεί η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Τουρκία Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Λιβύους αδελφούς και αδελφές μας για τη «μοναδική Λιβύη», η οποία είναι σε ενότητα με την κατανόηση ότι «η Λιβύη ανήκει στους Λιβύους» και έχει επιτύχει σταθερότητα ».

Ο Akar δήλωσε ότι ένα άλλο από τα πιο σημαντικά πολιτικά και στρατιωτικά γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας μας και το 2020 είναι η απελευθέρωση του Αζερμπαϊτζάν από τα εδάφη της που καταλήφθηκαν για σχεδόν 30 χρόνια από την κατοχή της Αρμενίας με τη «επιχείρηση μιας πατρίδας», η οποία διήρκεσε 44 χρόνια, αλλά θα συζητηθεί ακόμη και μετά από 44 χρόνια. :

“Το Αζερμπαϊτζάν να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ υπήρξε σημαντική συμβολή στην υποστήριξή μας ότι εμείς ως έθνος σε μια ένδοξη νίκη προέκυψαν νόμιμος αγώνας. Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν και ειρήνη στην περιοχή για τη συμφιλίωση που διεξήχθη μεταξύ της Ρωσίας, που δημιουργήθηκε για την ειρήνη και τη σταθερότητα στον συντονισμό για την έναρξη των δραστηριοτήτων του Κοινού Κέντρου εξακολουθεί να είναι. Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν «δύο κράτη, ένα έθνος» σε πένθος με κατανόηση και υπερηφάνεια σε ένα και μαζί. Η Τουρκία μετά από αυτό όπως ήταν μέχρι σήμερα θα ήταν εκτός από τους αδελφούς μας του Αζερμπαϊτζάν από όλες τις δυνατότητες. Όλοι οι αγώνες μας με τον ιό στη χορωδία καθώς και δραστηριότητες όπως από την πρώτη μέρα Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους στρατούς μεταξύ των παγκόσμιων στρατών στον αγώνα κατά του ιού της κορώνας, εκπληρώνουν επιτυχώς τα καθήκοντα και τις ευθύνες τους σε περιοχές λειτουργίας, πλοία και στόλους χωρίς να προκαλούν διαταραχές. “

Ο Akar σημείωσε τα εξής:

“Ο κ. Διεθνείς σχέσεις υπό την ηγεσία του Προέδρου μας δεν επηρεάζουν πλέον και τα συμφέροντα της Τουρκίας, το οποίο έχει γίνει θέμα επεκτείνεται με κάθε μέρα, φυσικά καθήκον και η ευθύνη μας αυξάνεται. Σε αυτό το πλαίσιο, αναδύεται από τον κόλπο των ευγενών του έθνους μας, το παρελθόν δόξα και γεμάτο δόξα Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, μόνο στη χώρα μας και για την ειρήνη και την ασφάλεια του ευγενούς έθνους μας, αλλά και για την ειρήνη και την ασφάλεια των φίλων, των αδελφών μας, των καταπιεσμένων και των ταλαιπωρημένων χωρών. Ο ένδοξος στρατός μας βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν, τη Λιβύη, το Κοσσυφοπέδιο, το Αφγανιστάν, στο πλαίσιο των συμφωνιών των Ηνωμένων Εθνών, του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ και των διμερών συμφωνιών. Δούλεψε επιμελώς για να συμβάλει στην παγκόσμια και περιφερειακή ειρήνη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κατάρ, τη Σομαλία, το Σουδάν και πολλές άλλες γεωγραφίες. Με αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις, από τον Σουλτάνο Άλπαρσλαν έως τον Γκάζι Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ για χίλια χρόνια. Τιμούμαι με σεβασμό όλους τους πρεσβύτερους και διοικητές του κράτους που συνέβαλαν και συνέβαλαν σε αυτές τις μέρες σε αυτήν τη γη που είναι η πατρίδα μας. Θυμάμαι για άλλη μια φορά με έλεος και ευγνωμοσύνη τους ηρωικούς βετεράνους μας που πέθαναν, και εκφράζω το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου στους επιζώντες βετεράνους ήρωών μας και στις πολύτιμες οικογένειες των μαρτύρων και των βετεράνων μας. Προς το παρόν, εύχομαι στους πολύτιμους συντρόφους μου στην αγκαλιά, που εργάζονται με ηρωισμό και θυσίες στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα, εσωτερικά, πέρα ​​από τα σύνορα και σε διάφορες γεωγραφίες του κόσμου, με ηρωισμό και θυσία, και να φιλήσω καθένα από αυτά στο μέτωπό τους. Εύχομαι σε όλο το προσωπικό μας, τους βετεράνους, τους συνταξιούχους, τις δυνάμεις ασφαλείας και τις οικογένειές τους και τις πολύτιμες οικογένειες των μαρτύρων μας με τα πιο ειλικρινά συναισθήματα υγείας, ευτυχίας και ευεξίας στη νέα χρονιά.

Source