Ο Λουτ βλέπει τον Αναστασιάδη αύριο. Πρόσφατες διαβουλεύσεις … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν Τζέιν Ειν Χαλ Λουθ θα φτάσει στην Κύπρο το Σάββατο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ την Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Գ. Λίλικας. Ο Ερντογάν έφτασε στην ΕΕ, “Οι Ευρωπαίοι προσποιούνται ότι βρέχει.”

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, Κυριακή 9 π.μ. Στις 30, θα δει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη 2 2 μ.μ. Στις 30, ο Ersin Tatar, πριν φύγει νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Η κα Luth θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τη συναίνεση των μερών να συμφωνήσουν σε ένα κείμενο από το άτυπο πεντάγωνο, το οποίο θα διασφαλίσει τουλάχιστον τη συνέχιση των προσπαθειών για το Κυπριακό.

Από τις 27 έως τις 29 Απριλίου, η κα Luth έχει ήδη στείλει ένα ανεπίσημο πενταήμερο πρόγραμμα στους συμμετέχοντες. Ξεκινά με ένα δείπνο που διοργανώθηκε από τις αντιπροσωπείες του Γενικού Γραμματέα και ακολούθησε άτυπη διάσκεψη την επόμενη μέρα. Μετά από αυτό, θα υπάρξουν διμερείς συναντήσεις και ένα συνέδριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Ն. Αναστασιάδης. Η προσδοκία θα εξαρτηθεί από τη θέση της Τουρκίας

Χθες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά μας και την ετοιμότητά μας να ταξιδέψουμε στη Γενεύη για να διαπραγματευτούμε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Σημειώνοντας ότι ο ΟΗΕ θέτει ένα χαμηλό επίπεδο για μια άτυπη διάσκεψη, ο πρόεδρος είπε ότι η επίσκεψη του Λούθε προετοιμάζεται για το Πεντάγωνο, του οποίου η τοποθεσία “θα εξαρτάται από το πού και πώς τοποθετήθηκε”. Τουρκία”:

Πηγή: KYPE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source