Ο Λούτε θα πραγματοποιήσει συνομιλίες στο νησί τον Μάρτιο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων από αξιόπιστες πηγές, υπό το φως της ανεπίσημης διάσκεψης για το Κυπριακό που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Γενεύη τον Απρίλιο, η ειδική σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Jane Holl Lute, θα επισκεφθεί το νησί τον Μάρτιο και με Κύπριους ηγέτες Νίκο Αναστασιάδη και Έρσιν Τατάρ, θα διαπραγματευτεί ξεχωριστά.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι διεξάγονται διαβουλεύσεις για να διευκρινιστούν ορισμένες πρακτικές λεπτομέρειες σχετικά με την επίσκεψη του Λουτέ στο νησί, και σε αυτό το πλαίσιο, ο Λουτέ πιθανότατα θα επισκεφθεί το νησί τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου.
Εν τω μεταξύ, μια ομάδα νομικών εμπειρογνωμόνων που καλούνται να συνεισφέρουν στις προετοιμασίες υπό το φως της άτυπης διάσκεψης θα πραγματοποιήσουν συνεδρίαση τη Δευτέρα.
Εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Κυβέρνησης, Κυριάκος Κούσιος, ανακοίνωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων την Παρασκευή ότι μια ομάδα νομικών εμπειρογνωμόνων θα συναντηθεί τη Δευτέρα και είπε ότι «τα μέλη της ομάδας έχουν εργαστεί σε διάφορα θέματα που έχουν τεθεί μπροστά τους και οι συζητήσεις έχουν ξεκίνησαν με το αποτέλεσμα της δουλειάς τους “.
“Θα υπάρξει μια νέα συνάντηση αυτής της ομάδας τη Δευτέρα για να συζητηθεί η ουσία του Κυπριακού και ορισμένα νομικά ζητήματα που σχετίζονται με το άτυπο πενταμελές συνέδριο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Δηλώνει ότι ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης είχε συναντηθεί με την ομάδα διαπραγματεύσεων, ο Κούσος είπε ότι ο Αναστασιάδης “σχεδιάζει να αξιοποιήσει στο έπακρο όλα τα μέλη της ομάδας διαπραγματεύσεων, ειδικά στους τομείς στους οποίους εργάζονται”.

.Source