Ο λόγος για μικρές εξαιρέσεις στο υπουργείο με την ευκαιρία της πρώην αργίας

Στη σκιά της οξείας επιδημιολογικής εικόνας, το Συμβούλιο Υπουργών συνεδριάζει σήμερα στις 11 π.μ. για να αποφασίσει τι θα γεννηθεί, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα γιορτάσουμε αυτές τις διακοπές του Πάσχα.

Τα μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής συναντήθηκαν την Τρίτη και «ετοίμασαν ειδικές παρουσιάσεις για τον Υπουργό Υγείας».

Σύμφωνα με τη Μαργαρίτα Κυριακού, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, “μετά τη συνεδρίαση της προηγούμενης επιτροπής, οι προτάσεις διαβιβάστηκαν στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος θα ενημερώσει το υπουργείο για την επιδημιολογική κατάσταση”.

Θα προηγηθεί ιδιωτική συνομιλία με τον Πρόεδρο.

Συστάσεις επιδημιολόγων

Η επέκταση των υφιστάμενων μέτρων είναι μονόδρομος, όπου οι επιδημιολόγοι προτείνουν την παράταση του ισχύοντος διατάγματος τουλάχιστον έως τα μέσα Μαΐου.

Οι ειδικοί, λαμβάνοντας υπόψη την κούραση και την ψυχολογία των πολιτών, προτιμούν μικρές εξαιρέσεις για την ημέρα.

Ειδικότερα, προτείνουν ότι το Μεγάλο Σάββατο, η πορεία επιτρέπεται έως τις 01:00 το πρωί και όχι στις 23:00 το βράδυ, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να παρακολουθήσουν την πομπή της ανάστασης. Εάν το Υπουργείο δώσει το πράσινο φως, η Ανάσταση του Κυρίου θα λάβει χώρα στην αυλή της εκκλησίας, καθώς μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων θα μπορούν να παρευρεθούν.

Σύμφωνα με τις μολυσματικές ασθένειες ուժ Καθηγητής Παιδιατρικής Dr. Μαρία Κολιού “τώρα ο μέγιστος αριθμός θα καθοριστεί ξανά με διάταγμα. Αυτά είναι τα αρχεία που πρέπει να τηρούνται για να είναι πιο ασφαλές να μένουμε στην εκκλησία. ”

Όσο για το τραπέζι της σοφίτας, αυτό θα συμβεί, επειδή όλα φαίνονται σε πολύ στενό εύρος, καθώς οι επιδημιολόγοι προτείνουν ότι ο αριθμός των ατόμων που συγκεντρώθηκαν για κάθε σπίτι παραμένει ο ίδιος, δηλαδή 4 επιπλέον άτομα, εκτός από μόνιμους κατοίκους.

Όπως η κυρία Συνιστάται συνήθως να πραγματοποιούνται εξωτερικές συναντήσεις

Η άδεια σφαγής απομένει τρεις εβδομάδες

Οι επιδημιολόγοι προτιμούν να παρατείνουν τις σχολικές διακοπές του Πάσχα έως τις 17 Μαΐου.

Εξαιρούνται από αυτήν την προσφορά οι μαθητές Γ γυμνασίου C μαθητές τεχνικού γυμνασίου που πρέπει να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις της Κύπρου և, επομένως, θα επιστρέψουν στο σχολείο κανονικά, δηλαδή στις 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με την κυρία Με το κλείσιμο των σχολείων «Κολιού», πιστεύω ότι οι αλυσίδες μετάδοσης που μεταδίδονται από σχολεία στην κοινότητα θα μειωθούν. “Εκτός από το C, γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένα πιο κρίσιμο μάθημα, γιατί κρίνει το μέλλον των παιδιών.”

Ταυτόχρονα, όσον αφορά τον αθλητισμό, οι ειδικοί προτείνουν ότι οι αθλητές εκτελούν αρνητικό 72ωρο γρήγορο τεστ σε προπόνηση σε εσωτερικούς χώρους.

Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο του Συμβουλίου Υπουργών, το οποίο θα πρέπει να λάβει τις τελικές αποφάσεις του βάσει των σημερινών δεδομένων. Ωστόσο, παρόλο που η κυβέρνηση και οι επιδημιολόγοι δεν τάσσονται υπέρ της αυστηρότητας των μέτρων αυτή τη στιγμή, ο Υπουργός Υγείας διευκρινίζει ότι όλα τα σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι, και εάν η επιδημιολογική εικόνα επιδεινωθεί στο μέλλον, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου, «ο αποκλεισμός είναι ένα σενάριο που παραμένει στο τραπέζι. Ωστόσο, θέλουμε να εξαντλήσουμε όλες τις άλλες επιλογές πριν εφαρμόσουμε ένα νέο σκληρό, καθολικό, απαγορευτικό blockchain. ”

Επανέλαβε ότι ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να επιβάλει περιορισμούς στους πολίτες, αλλά κάλεσε όλους να συνεργαστούν για να μειώσουν την επιδημιολογική επιβάρυνση.

Source