Ο Μάριος λέει τις ιστορίες της πειρατείας CA CITY (πραγματική)

“Μερικοί από αυτούς είναι απλώς απελπισμένοι άνθρωποι που πεινούν και δεν έχουν άλλο τρόπο να επιβιώσουν όπως οι Σομαλοί. Ψαράδες των οποίων η φτώχεια τους ανάγκασε να πάρουν όπλα και να επιτεθούν σε πλοία. Κάτι που δεν ισχύει για τους Νιγηριανούς. Η κατάσταση ξεφεύγει εκεί. Σκοτώνουν αδιάκριτα, ανελέητα. Στη Νιγηρία, οι πειρατές εκπαιδεύονται για αυτό. Μεγαλώνουν με αυτό », λέει ο Μάριος, περιγράφοντας την κατάσταση ως ένα μεγάλο θέατρο παραλογισμού, το οποίο, ωστόσο, αν είναι ένα μεγάλο πετρελαιοφόρο, δεν μπορείτε να το αποφύγετε. “Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει, γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα που δημιουργεί για τον πλοιοκτήτη, το πλήρωμα, ακόμη και τους προμηθευτές / αγοραστές, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν βιώσιμες λύσεις.”

Εννοείς, όπως, αλμυρά και παρόμοια, ε;

Για παράδειγμα, στη Σομαλία, όπου υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, τώρα έχει ανακουφιστεί, և οι περιπτώσεις είναι πολύ χαμηλές. Πως; Οι εταιρείες τοποθέτησαν ένοπλους φρουρούς στα πλοία παρουσία τους, μόνο για να αποτρέψουν τους πειρατές. Ξέρουν ότι αν προσπαθήσουν να πλησιάσουν το πλοίο, θα επιτεθούν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι με τη Νιγηρία.

Δεν φοβούνται τους μαχητές;

Δεν υπάρχουν όπλα που φοβούνται. Οι τοπικές αρχές της χώρας δεν δέχονται τους ένοπλους φρουρούς εμπορικών πλοίων μέχρι να φτάσουν από τη Νιγηρία. Συνειδητοποιείτε ότι αυτό δεν είναι δυνατό επειδή υπάρχει φόβος ότι οι φρουροί είναι οι ίδιοι πειρατές, οπότε ο κίνδυνος είναι υψηλός.

Αναφέρατε στην αρχή ότι οι Νιγηριανοί είναι αδίστακτοι και διψασμένοι στο αίμα

Αυτές είναι οι καταστάσεις. Οι Σομαλοί πειρατές αποτελούνται κυρίως από φτωχούς ψαράδες που είναι πεινασμένοι και πρέπει να πάρουν όπλα για να επιβιώσουν. Οι Σομαλοί συνήθως είναι όμηροι και όταν παίρνουν αυτό που θέλουν, φεύγουν χωρίς να βλάψουν κανέναν. Από την άλλη πλευρά, οι πειρατές της Νιγηρίας δεν διστάζουν να σκοτώσουν, ανεξάρτητα από το αν ικανοποιούνται τα αιτήματά τους ή όχι. Αυτός είναι ο στόχος τους. Εάν καταφέρουν να φτάσουν στο πλοίο, να επιβιβαστούν στο κατάστρωμα, θα κλέψουν το φορτίο, το φαγητό, οτιδήποτε άλλο πολύτιμο και στη συνέχεια θα σκοτώσουν όλους. Δεν τους νοιαζει. Στην πραγματικότητα, πολλές φορές κρατούνται όμηροι και κρατούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα στη ζούγκλα.

Source