Ο μάρτυρας της επίθεσης εναντίον του Βαληράκη παραβιάζει … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Παρατηρώντας τη «δολοφονική επίθεση» στον πρώην υπουργό պատմ εναντίον του ιστορικού εκτελεστικού του ΠΑΣΟΚ, άφησε τον φόβο του, έσπασε τη σιωπή και κατά τη διάρκεια της παράστασης αποκάλυψε όλα όσα είδε στην περιοχή της Ερέτριας.

Ήταν σε ένα νησί ονείρων όταν είδε ένα επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος να πλησιάζει τη φουσκωτή συσκευή του Sifi Valirakis.

«Εκείνη την εποχή, ο Βαληράκης πήγαινε για ψάρεμα ενώ ερχόταν το αλιευτικό σκάφος. Ισχυρίστηκαν. Υπήρξε ένας έντονος διάλογος μεταξύ τους. «Σηκωθείτε και φύγετε, γέρος», του φώναξαν. Εκείνη την εποχή, οι λάτρεις δεν επιτρέπεται να ψαρεύουν. Έκαναν δύο γρήγορες στροφές γύρω από τη βάρκα του, προκαλώντας μεγάλα κύματα και ένας από αυτούς τον χτύπησε με ένα ραβδί. Κατάφερε να τον χτυπήσει δύο ή τρεις φορές. «Αμέσως μετά, προχώρησαν και έφυγαν», είπε ο μάρτυρας σοκαρισμένος.

“Αναγνώρισα τους εγκληματίες”

Η ομάδα «Σήραγγα» έφυγε για την Εύβοια για να συναντήσει τον μάρτυρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν περίπου εκατόν πενήντα μέτρα μακριά από τη σκηνή όπου συνέβη το περιστατικό, և, όπως είπε, εντόπισε τους εγκληματίες.

Απλώς μας γνώρισε τότε. “Είναι ένας φόνος”, είπε.

“Προηγουμένως, ένας άλλος ψαράς χτυπήθηκε στο κεφάλι με ένα ξύλινο κουτί επειδή είχε τραβήξει μεγάλες γραμμές.”

αυτός πρόσθεσε. Ανακάλυψε επίσης ότι ο αρτοποιός, ο οποίος επίσης παρακολούθησε την επίθεση, απειλήθηκε με οικονομική καταστροφή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είχε αυτοκίνητο για να τοποθετήσει το αλιευτικό σκάφος με τους εγκληματίες, αλλά ήξεραν από το λιμάνι τι ώρα εισήλθε και τι ώρα.

Ο μάρτυρας είπε στο “Tunnel” ότι ήταν έτοιμος να καταθέσει στις αρχές, αλλά όχι στην ακτοφυλακή.

Φουσκωτό σκάφος Βαλιράκη

ում που βρέθηκαν σε ένα μη προστατευμένο οικόπεδο, εγκαταλελειμμένο, σε μέρος όπου μπορούσε κανείς να έχει πρόσβαση և θα πρέπει να φυλάσσεται μέχρι το τέλος της έρευνας. Περιέχει τα προσωπικά του αντικείμενα, τη στολή του και τον σωλήνα του.

Οι δικηγόροι της οικογένειας κατέθεσαν κατηγορητήριο για παραβίαση του καθήκοντος της Ακτοφυλακής.

Ο Μανώλης Φωτάκης, ο δικηγόρος της οικογένειας Sifi Valirak από το If studio, είπε:

“Η μαρτυρία ενός μάρτυρα είναι συγκλονιστική. Η νομική μας ομάδα θα διασφαλίσει την ασφάλειά του. “Η μαρτυρία του επιβεβαίωσε αυτό που ισχυριζόμαστε εξαρχής ότι ο θάνατος του Sifi δεν ήταν τυχαίος, όπως λένε, αλλά ένας φόνος.”

Σε τηλεφωνική συνομιλία με την εκπομπή, ο ατυχής πρώην υπουργός Αθανάσιος Παπαθεοδώρου τόνισε στον πεθερό του.

“Αυτή η μαρτυρία είναι σοκαριστική, καλά σε έναν άνθρωπο που βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει την αλήθεια. “Όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίζουμε απίστευτες καταστάσεις στην Ερέτρια επειδή οι αρχές εκεί ήθελαν να διευκολύνουν τα πράγματα.”

Ο Σίφης Βαλιράκης βρέθηκε νεκρός στην Ερέτρια θάλασσα την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Η ιατροδικαστική καθηγήτρια, Chara Spiliopulo, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, μίλησε για τους πολλούς τραυματισμούς στο σώμα του. Ανέφερε επίσης ένα αιμάτωμα στο κεφάλι του, το οποίο θα μπορούσε να ήταν από την ωμοπλάτη, ένα χτύπημα που αντιστοιχούσε σε αυτό που ανέφερε ο μάρτυρας.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source