Ο μαζικός εμβολιασμός Δημοσιογράφων στην Κύπρο ξεκινά εκτός των βρετανικών νοσοκομείων

Μέχρι σήμερα, έχουν ανοίξει επτά κέντρα μαζικού εμβολιασμού στην Αγγλία. Πρόκειται για γήπεδα և εκθεσιακές αίθουσες στο Μπρίστολ, το Surrey Epsom, το Λονδίνο, το Νιουκάστλ, το Μάντσεστερ, το Stevenage և Μπέρμιγχαμ.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτά τα επτά κέντρα, τουλάχιστον τα επόμενα οκτώ, θα μπορούν να εμβολιάσουν περίπου τέσσερα άτομα ανά λεπτό.

Από σήμερα, περισσότεροι τοπικοί γιατροί, καθώς και ορισμένα φαρμακεία, θα συμμετάσχουν στον εμβολιασμό του πληθυσμού. Συνολικά, τα τοπικά κέντρα εμβολιασμού υπολογίζονται τώρα σε 1.200, εκτός από περισσότερα από 200 νοσοκομεία που προσφέρουν εμβόλια.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε την Κυριακή ότι 200.000 εμβόλια είχαν ήδη χορηγηθεί καθημερινά και ότι περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν ήδη εμβολιαστεί. Λεπτομερείς πληροφορίες ը Το πρόγραμμα θα παρασχεθεί το απόγευμα.

Η κυβέρνηση στοχεύει στον εμβολιασμό περίπου 14 εκατομμυρίων ατόμων που είναι πιο ευάλωτα στον κοροναϊό έως τις 15 Φεβρουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να εμβολιάζονται κάθε εβδομάδα.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειές της για να πείσει το κοινό να συμμορφωθεί με το γράμμα και το πνεύμα των κανόνων αποκλεισμού ενόψει αναφορών, εικόνων και μετρήσεων που δείχνουν ότι οι πολίτες επιδιώκουν πιο ενεργά να παραβιάσουν τους κανόνες ή να προσπαθήσουν να διασχίσουν τα σύνορα. τους

Από το σαββατοκύριακο και μετά, υπήρχε μια συναρπαστική ενημερωτική εκστρατεία με πρωταγωνιστή τον Chris White, επικεφαλής ιατρικό προσωπικό της Αγγλίας, στα κοινωνικά μέσα, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Σε ένα άρθρο στους Sunday Times, ο καθηγητής Whitey προειδοποίησε ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης NHS περνούσε «την πιο επικίνδυνη περίοδο στη ζωντανή μνήμη» – με τον κίνδυνο κατάρρευσης, εάν η ανοδική τάση των περιπτώσεων κοροναϊού δεν αντιστραφεί. Σε μια δήλωση σήμερα, ο καθηγητής προειδοποίησε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι «οι χειρότερες της επιδημίας» και ότι οι πολίτες πρέπει πραγματικά να περιορίσουν τις περιττές επαφές τους.

Η κυβέρνηση εξετάζει τώρα ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, όπως το να μην επιτρέπεται η άσκηση με άτομο εκτός του νοικοκυριού ή να περιορίζεται η εκπαίδευση έξω ή να καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους ανοιχτούς χώρους, όπως ουρές σούπερ μάρκετ.

Την Κυριακή, η χώρα κατέγραψε 54.940 νέες περιπτώσεις σε μια περίοδο 24 ωρών, η 13η συνεχόμενη με περισσότερες από 50.000 περιπτώσεις, η χειρότερη αναφορά την Κυριακή σε οκτώ μήνες. Μέσα σε 24 ώρες, αναφέρθηκαν 563 θάνατοι, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων σε 81.431 από την αρχή της επιδημίας.

Οι κυβερνητικοί επιστημονικοί σύμβουλοι δεν αποκλείουν ότι η χώρα θα μπορούσε να φτάσει τους 2.000 θανάτους την ημέρα εάν δεν σταματήσει η εξάπλωση ενός νέου στελέχους κοροναϊού.

Ο αριθμός των νοσοκομειακών ασθενών έφτασε τους 32.294, που είναι σχεδόν πάνω από 50% περισσότερο από την κορυφή του πρώτου κύματος της επιδημίας. 3098 από αυτά είναι διασωλήνωση.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να ενεργοποιούν εσωτερικά πρωτόκολλα, τα οποία δίνουν προτεραιότητα στην είσοδο νεότερων ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας λόγω έλλειψης κλινών.

Άλλα στοιχεία δείχνουν ότι την περασμένη εβδομάδα, περίπου 900 ασθενείς έπρεπε να περιμένουν περισσότερο από μία ώρα κοντά στο κτίριο του νοσοκομείου ασθενοφόρων λόγω του υπερπληθυσμού μέσα στο κτίριο. Μερικοί από αυτούς έφτασαν μετά από αναμονή σε οχήματα για εννέα ώρες.

Source