Ο Μαλαισιανός παρατηρητής προειδοποιεί για τον κλώνο Admiral Markets

Ο χρηματοπιστωτικός ρυθμιστής της Μαλαισίας έχει καταχωριστεί ξανά σε μια άλλη ομάδα ιστότοπων συναλλάγματος και επενδύσεων, αναφέροντας ότι οι επωνυμίες τους δεν είναι εξουσιοδοτημένες να λειτουργούν στη χώρα.

Η πιο αξιοσημείωτη προσθήκη στον προειδοποιητικό κατάλογο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SC) είναι μια εταιρεία κλώνων που προφανώς ισχυριζόταν συνεργασία με την Admiral Markets, μια εταιρεία μεσιτείας FX και CFD πολλαπλών ρυθμίσεων.

Η αρχική Admiral Markets διαθέτει άδεια από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου (FCA), την Αυστραλιανή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ASIC) και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC). Οι κανονιστικές εγκρίσεις επιτρέπουν στην χρηματιστηριακή εταιρεία να προσφέρει ένα σύνολο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και επίσης εγκρίθηκε να παρέχει διασυνοριακές υπηρεσίες σε ολόκληρη την ΕΕ / ΕΟΧ βάσει ευρωπαϊκών διαβατηρίων.

Ωστόσο, η ευρωπαϊκή άδεια της Admiral Markets δεν συνεπάγεται δικαιώματα διαβατηρίου για την προώθηση των προϊόντων της στη Μαλαισία.

Αλλού, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει σηματοδοτήσει ένα σύνολο εταιρειών FX και κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των Pocket Option, Forex Islamic Account, Syarikat Tiens Syariah και HM Wealth Management.

Προτεινόμενα άρθρα

Πρόσφατα γεγονότα που θα επηρεάσουν την αγορά συναλλάγματος το 2021 Μεταβείτε στο άρθρο >>

Ο Χόμπι λαμβάνει έγκριση για λειτουργία στη Μαλαισία

Ο φύλακας συμβουλεύει τους πολίτες του να μην κάνουν χρήση τέτοιων υπηρεσιών ούτε να πραγματοποιούν επενδύσεις με εταιρείες ή άτομα που δεν έχουν εγκριθεί ή αδειοδοτηθεί από την Επιτροπή Εποπτείας.

Οποιοσδήποτε ασχολείται με ρυθμιζόμενες δραστηριότητες χωρίς έγκυρη άδεια ή εγγραφή από το SC διαπράττει αδίκημα σύμφωνα με το Capital Markets and Services Act 2007. Εάν καταδικαστεί, μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση έως δέκα ετών και πρόστιμο.

Ωστόσο, η Μαλαισία προετοιμάζεται για την άφιξη επιχειρήσεων κρυπτογράφησης. Νωρίτερα τον Νοέμβριο, ο οικονομικός παρατηρητής της χώρας επέτρεψε στην ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, το Huobi, μια πρώην πλατφόρμα «big three», να ξεκινήσει ρυθμιζόμενες υπηρεσίες στη Μαλαισία μέσω ενός τοπικού μοντέλου συνεργασίας. Με την ονομασία «Huobi Labuan», η εταιρεία έλαβε άδεια παροχής υπηρεσιών μεσιτείας ψηφιακών συναλλαγών στοιχείων το Σεπτέμβριο.

Μετά την αρχική κατάθεση, παίρνουν έως και εννέα μήνες για να πληρούν τα πρότυπα κανονισμών της SC, κατά τη διάρκεια της οποίας η ανταλλαγή επιτρέπεται να παρέχει υπηρεσίες διαπραγμάτευσης spot και παραγώγων.

Ο νόμος της Μαλαισίας απαιτεί την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων για την εγγραφή ως Ψηφιακών Ανταλλαγών Περιουσιακών Στοιχείων στην SC. Μετά από μια περίοδο δοκιμαστικής περιόδου εννέα μηνών, ο Huobi Labuan θα μπορούσε να λάβει πλήρη έγκριση από τον τοπικό φύλακα κινητών αξιών.

Source