“Ο μεταλλαγμένος ιός έγινε αόρατος στα αμυντικά μας κύτταρα”

Tekirdağ Namık Kemal University Hospital Chief Specialist Chest Diseases Specialist Assoc. Δρ. Ο Nejat Altıntaş, μεταλλάχθηκε στην Αγγλία και ο ρυθμός μετάδοσης αυξήθηκε κατά 70%. Κορωνοϊός Έκανε αξιολογήσεις για.

Πείτε τους ότι ο ιός προσκολλάται στο σώμα. Altıntaş, “Υπάρχουν προεξοχές στον ιό. Καλούμε τις πρωτεΐνες spike. Όταν εξετάζουμε τη δομή της πρωτεΐνης spike, η πρωτεΐνη spike αποτελείται από δύο υπο-μέρη. Ένα μέρος ονομάζεται μέρος S1 και ένα είναι μέρος S2. Ο ιός έρχεται πρώτος. Αναπνέουμε. Προέρχεται από το άρρωστο άτομο, εισέρχεται από τη μύτη μέσω του στόματος. Υπάρχουν μερικά συνδετικά στο σώμα μας, τα σημεία όπου κολλάει. Αυτά είναι κυρίως στους πνεύμονες. Στα νεφρά και τα έντερα μας. Επομένως, ο ιός έρχεται και κολλάει εδώ. Ο τόπος όπου κολλάει ονομάζεται AC2. Κολλάει στους υποδοχείς, S1 “Αφού κολλήσει στην πλάτη, το θραύσμα S1 αποσπάται από εκεί. Με το θραύσμα S2, ο ιός εισέρχεται στο κύτταρο και εισβάλλει στα κύτταρα μας.”

“ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ”

Αναφέροντας ότι υπήρξαν τρεις αλλαγές στη μετάλλαξη στον ιό στην Αγγλία, Assoc. Δρ. Altıntaş, “Η μετάλλαξη σημαίνει αλλαγή. Υπήρξε μια αλλαγή στην περιοχή όπου είναι η ακίδα πρωτεΐνη. Το όνομα μιας μετάλλαξης είναι η μετάλλαξη N501Y. Τι είναι η μετάλλαξη N501Y; Η πρωτεΐνη S1 προσκολλάται στον υποδοχέα AC 2, τον υποδοχέα που συνδέει στο σώμα, πολύ καλύτερα. Προσκολλάται πολύ πιο γρήγορα. Η πιθανότητα να έρθει σε εμάς και να κολλήσει σε εμάς έχει αυξηθεί. Εκτός από αυτό, σημειώθηκε μια δεύτερη μετάλλαξη. Η δεύτερη μετάλλαξη ονομάζεται μετάλλαξη P681H. Αφού έρθει ο ιός και κολλήσει, τα S1 και S2 πρέπει να αναλυθούν για να εισέλθουν. Διασπά τις πρωτεΐνες S1 και S2. Άρχισε να εισέρχεται στο κελί πολύ πιο εύκολα. Η πρόσφυση αυξήθηκε στην πρώτη μετάλλαξη. Στη δεύτερη μετάλλαξη, εισήλθε στο κελί. Όταν εισήλθε στο κελί, τα αμυντικά κύτταρα προσπάθησαν να το συλλάβουν και να το καταστρέψουν. Ο ιός προσπάθησε επίσης να ξεφύγει από αυτό. Αναπτύσσει μια νέα μετάλλαξη. Μετάλλαξη SPIKE6970 DEL. Με αυτό, ο ιός έχει πλέον γίνει αόρατος στα αμυντικά μας κύτταρα. Τα κύτταρα μας που θα υπερασπιστούν τον ιό δεν το βλέπουν. Επομένως, η μολυσματικότητα έχει αυξηθεί κατά 70 τοις εκατό τώρα. “Περνά από το ένα άτομο στο άλλο πιο εύκολα και πιο γρήγορα.”

Ανάδοχος Δρ. Ο Altıntaş είπε, “Με αυτή την έννοια, αν δούμε αν ο ιός έχει γίνει πιο σοβαρός; Ή αν έχει αυξηθεί η λοιμογόνος δράση του ιού, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη μολυσματικότητα του ιού. Δεύτερον, δεν υπάρχει αλλαγή στη σοβαρότητα της νόσου. Πού υπάρχει αλλαγή; Όταν μιλάμε, συμβαίνει πολύ πιο γρήγορα με τους μηχανισμούς που έχουμε περιγράψει. Το είδαμε ειδικά στην Αγγλία και στη συνέχεια στις Κάτω Χώρες και τη Νότια Αφρική. Οι χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους για προληπτικούς σκοπούς. Είναι σημαντικό τα μέτρα αυτά να ληφθούν εγκαίρως. Ενεργήσαμε πολύ γρήγορα. Κλείσαμε τα σύνορά μας αμέσως. Θα δούμε τα θετικά αποτελέσματα αυτού του μακροπρόθεσμου », είπε.

Επισημαίνοντας ότι τα μέτρα πρέπει να συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο για την προστασία από τον μεταλλαγμένο ιό, Assoc. Δρ. Ο Altıntaş τόνισε ότι η μάσκα είναι σημαντική. Δηλώνοντας ότι ακόμη και αν ο ιός έχει αλλάξει, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πιθανότητα, τη διάμετρο και το μέγεθος της μάσκας, ο Altıntaş δήλωσε ότι υπάρχει μείωση του αριθμού των ασθενών.

.Source