Ο μεταλλαγμένος ιός εμφανίστηκε επίσης στην Ισπανία

Στη δήλωση της Αυτόνομης Διοίκησης της Μαδρίτης, Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, κοινοποιήθηκε ότι 4 περιπτώσεις COVID-19 που μεταλλάχθηκαν στην Αγγλία εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Μαδρίτη.

Στη δήλωση ότι μία από τις εν λόγω περιπτώσεις προήλθε από το Λονδίνο την Τρίτη, αναφέρεται ότι οι άλλες 3 περιπτώσεις από την ίδια οικογένεια ήταν άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Στη δήλωση, σημειώθηκε ότι υπάρχουν 3 ύποπτες περιπτώσεις που σχετίζονται με αυτόν τον τύπο COVID-19, η οποία εξαπλώνεται πιο γρήγορα.

Άγνωστα της μετάλλαξης: Είναι τα μέτρα που λαμβάνουμε επαρκή;

Ο Πρόεδρος της Αυτόνομης Διοίκησης της Μαδρίτης Isabel Diaz Ayuso επέκρινε την απόφαση της Ισπανίας να λάβει αυτήν την απόφαση δύο ημέρες αργότερα, παρά το γεγονός ότι ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ιταλία ανέστειλαν αμέσως τις πτήσεις τους με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον εντοπισμό του μεταλλαγμένου στελέχους COVID-19 στην Αγγλία.

Στην έκθεση που δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου, ανακοινώθηκε ότι ένας τύπος COVID-19, που συγκλόνισε τον κόσμο, μεταλλάχθηκε και εξαπλώθηκε γρηγορότερα στην Αγγλία, ονομάστηκε “SARS-CoV-2 VUI 202012/01 (Variant Under Investigation, έτος 2020, 12 μήνας, παραλλαγή 01). .

Πώς θα επηρεάσει η μετάλλαξη τον κίνδυνο κοροναϊού;

Από την άλλη πλευρά, ανακοινώθηκε ότι προστέθηκαν νέες γειτονιές στις γειτονιές με περιορισμούς ελεύθερης κυκλοφορίας στη Μαδρίτη λόγω του αυξανόμενου αριθμού νέων περιπτώσεων τις τελευταίες ημέρες.

Εν τω μεταξύ, το πρώτο μέρος των εμβολίων COVID-19 από την Pfizer-BioNTech έφτασε στην Ισπανία.

Ο πρώτος εμβολιασμός ξεκινά αύριο

Ανακοινώθηκε ότι ο πρώτος εμβολιασμός στην Ισπανία θα γίνει αύριο στους ηλικιωμένους και στους υπαλλήλους σε ένα γηροκομείο στην πόλη της Γκουανταλαχάρα.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα φτάσουν 350 χιλιάδες δόσεις μέχρι τη Δευτέρα, το οποίο αναμένεται να είναι 4,5 εκατομμύρια τους πρώτους 3 μήνες.

Στην Ισπανία, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 1 εκατομμύριο 854 χιλιάδες 951 περιπτώσεις COVID-19, 49 χιλιάδες 824 άτομα πέθαναν λόγω της επιδημίας.

Source