Ο μεταλλαγμένος ιός παρατηρήθηκε επίσης στη Χιλή

πανό99

Ένας ταχέως διαδεδομένος τύπος του νέου τύπου ιού Corona (Covid-19) βρέθηκε σε ένα άτομο στη Χιλή, τη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Η Paula Daza, υφυπουργός Υγείας της Χιλής, δήλωσε στον Τύπο ότι ο ταχέως μεταδιδόμενος τύπος Covid-19 εμφανίστηκε σε έναν Χιλή πολίτη που ήρθε στη Χιλή από τη Μαδρίτη στις 22 Δεκεμβρίου και ήταν στο Λονδίνο για μια εβδομάδα.

πανό134

Η Ντάζα είπε ότι η γυναίκα, που ζει στο νότο της χώρας, είναι σε καλή κατάσταση και τέθηκε υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο για προληπτικούς σκοπούς με τις στενές επαφές της.

Μοιράζοντας τις πληροφορίες πτήσης της γυναίκας από την Ισπανία προς τη Χιλή και από την πρωτεύουσα του Σαντιάγο στην περιοχή Temuco, η Daza ζήτησε από τους ανθρώπους σε αυτήν την πτήση να επικοινωνήσουν με τις μονάδες υγείας στα μέρη τους.

Επιπλέον, ο Ντάζα πρόσθεσε ότι από τις 31 Δεκεμβρίου, όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Χιλής, πρέπει να εφαρμόσουν καραντίνα 10 ημερών.

Στη Χιλή, του οποίου ο πληθυσμός υπερβαίνει τα 19 εκατομμύρια, ο Covid-19, που κόστισε τη ζωή 16 χιλιάδων 488 ανθρώπων, έχει παρατηρηθεί σε 603 χιλιάδες 986 άτομα μέχρι σήμερα.


Ενημερώθηκε στις: 29 Δεκεμβρίου 2020, 23:02

Source