Ο μεταλλαγμένος κοροϊός μπορεί να απειλήσει τη θεραπεία αντισωμάτων

Δρ.  Fauci: Ο μεταλλαγμένος κορανοϊός μπορεί να απειλήσει τη θεραπεία αντισωμάτων

Τα μεταλλαγμένα στελέχη κορανοϊού που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική, σύμφωνα με το κανάλι CNBC, δεν φαίνεται να είναι πιο θανατηφόρα σε σύγκριση με προηγούμενες παραλλαγές, αλλά προκάλεσαν κάποια ανησυχία μεταξύ των επιστημόνων που δήλωσαν ότι ήταν πολύ μεταδοτικά.

Δρ.  Fauci: Ο μεταλλαγμένος κορανοϊός μπορεί να απειλήσει τη θεραπεία αντισωμάτων

Διευθυντής του Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, Δρ. Ο Anthony Fauci, ο μεταλλαγμένος και πιο μεταδοτικός νέος τύπος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική Κορωνοϊός Είπε ότι το στέλεχος ήταν «ενοχλητικό» και θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τις θεραπείες αντισωμάτων.

Το Mutant εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία και τη Νότια Αφρική σύμφωνα με το κανάλι CNBC Κορωνοϊός Αν και το είδος δεν φαίνεται να είναι πιο θανατηφόρο σε σύγκριση με προηγούμενες παραλλαγές, προκάλεσε κάποια ανησυχία μεταξύ των επιστημόνων που δήλωσαν ότι ήταν πολύ μεταδοτικά.

Οι επαγγελματίες υγείας μεταλλάσσονται ποτέ Κορωνοϊός Είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα στελέχη τους μεταβάλλουν την αποτελεσματικότητα των υπαρχόντων εμβολίων.

Ωστόσο, υπάρχει κάποια ανησυχία ότι το στέλεχος του μεταλλαγμένου ιού γνωστό ως 501Y.V2 που βρίσκεται στη Νότια Αφρική μπορεί να είναι πιο ανθεκτικό σε μονοκλωνικά αντισώματα που βοηθούν μερικούς ανθρώπους να καταπολεμήσουν τον ιό.

Δρ. Σε συνεντεύξεις με επαγγελματίες υγείας στη Νότια Αφρική, ο Fauci δήλωσε ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος περιέχει «περισσότερες απειλές», οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν ορισμένες από τις προστασίες που παρέχονται από θεραπείες αντισωμάτων, σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα.

Δηλώνοντας ότι ερευνητές σε όλη τη χώρα προσπαθούν να εντοπίσουν γρήγορα τον πιθανό αντίκτυπο των ειδών που ανακαλύφθηκαν στη Νότια Αφρική, «Μπορεί να έχει κάποιο αντίκτυπο στην προστασία των μονοκλωνικών αντισωμάτων ή ακόμη και του εμβολίου. “Δεν το γνωρίζουμε”, είπε.

Άλλα νέα για την ΥΓΕΙΑ

.Source