Ο Μεχμέτ Ακίφ Έρσοι τιμήθηκε για την 84η επέτειο του θανάτου του στο Κάιρο

Διαφήμιση

CAIRO (AA) – Ο εθνικός ποιητής Mehmet Akif Ersoy, ο συγγραφέας του τουρκικού εθνικού ύμνου, τιμήθηκε για την 84η επέτειο του θανάτου του στο Κάιρο, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Στην ομιλία του κατά το άνοιγμα του εορταστικού προγράμματος, ο Διευθυντής του Καΐρου Yunus Emre Enstitüsü Emin Boyraz είπε ότι υπάρχουν χιλιάδες Αιγύπτιοι στο Ινστιτούτο που αφιερώθηκαν στον τουρκικό πολιτισμό και τουρκικά και ότι αυτοί οι μαθητές αγαπούσαν και απομνημόνευαν πολύ τα ποιήματα του Μεχμέτ Ακίφ.

Τονίζοντας ότι ο Akif είναι μια υποδειγματική προσωπικότητα, ο Boyraz είπε, “Ο εθνικός μας ποιητής συνεχίζει να δημιουργεί δεσμούς μεταξύ των τουρκικών και των αιγυπτιακών λαών, παρόλο που έχουν περάσει 84 χρόνια από το θάνατό του.” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Η πρεσβεία της Τουρκίας στο Κάιρο συμμετείχε στο πρόγραμμα, ο φόρος d’affaires Kemalttin στην ομιλία του, ο Eruygur έκανε επίσης, σε δύσκολους καιρούς, πήρε όλες τις ωμότητες του απελευθερωτικού αγώνα, τη χώρα που προσφέρθηκε να συμμετάσχει στη μεγάλη αντίσταση που παρείχε η ανεξαρτησία Mehmet Akif, εκείνες τις μέρες, μάρτυρας ότι ο Ιστικλάλ είπε ότι ο Anthem επεξεργάστηκε σε κάθε ήπειρο έφερε.

Εκφράζοντας ότι ο Ακίφ εξήγησε με μεγάλη γνώση ποιητή ως μεταφραστή των συναισθημάτων του αγαπημένου έθνους, ο Ερούιγκερ είπε: «Με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης, εξήγησε το πάθος του έθνους μας για ανεξαρτησία, την αγάπη για τη χώρα και τη σημαία, τα βασικά στοιχεία της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης με τον πιο σύντομο τρόπο. Γιορτάζω τον Mehmet Akif για άλλη μια φορά με συμπόνια και σεβασμό στο πλαίσιο της 84ης επετείου από την αναχώρησή του. είπε.

– Ένα μήνυμα από τον εγγονό του Μεχμέτ Ακίφ προς Αιγύπτιους μαθητές

Η Selma Ersoy Argon, ένα από τα εγγόνια του Akif, που έστειλε ένα μήνυμα βίντεο από την Κωνσταντινούπολη στο Κάιρο για το πρόγραμμα, ζήτησε από τους Αιγύπτιους νέους να είναι σαν τη «Γενιά του Asım», την οποία ο Mehmet Akif ανέφερε ως παράδειγμα, για να είναι παιδιά που διαβάζουν πολύ καλά, εργάζονται σκληρά και έχουν πολύ ισχυρούς χαρακτήρες. .

Ο Argon συμβούλεψε τους νέους να ακολουθήσουν τον παππού του Akif και μίλησαν επίσης για τη ζωή του Mehmet Akif στην Αίγυπτο.

Ο πρόεδρος του πνευματικού και καλλιτεχνικού ιδρύματος Mehmet Akif Ersoy Mehmet Cemal Çiftçigüzeli είπε στο βιντεοσκοπήμα του ότι ο Akif έγραψε πολλά από τα ποιήματά του στην Αίγυπτο και ότι η Αίγυπτος και το Κάιρο είχαν σημαντική θέση στη ζωή του.

– Αιγύπτιοι μαθητές απαγγέλλουν 10 ηπείρους του Τουρκικού Εθνικού Ύμνου

Δύο μαθητές που μαθαίνουν Τούρκικα από τα διαδικτυακά μαθήματα του Καΐρου, ο Yunus Emre Enstitüsü απαγγέλλει 10 ηπείρους του Τουρκικού Εθνικού Ύμνου στην τελετή.

Στο πλαίσιο του προγράμματος που παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τουρκικών ιδρυμάτων στην Αίγυπτο, ακαδημαϊκοί και φοιτητές του Ινστιτούτου Yunus Emre, παρουσιάστηκε μια έκθεση καλλιγραφίας και φωτισμού που αποτελείται από ποιήματα από το έργο του Mehmet Akif Ersoy, Safahat.

.Source