Ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ πέθανε πριν από 8 χρόνια σήμερα

Έχουν περάσει 8 χρόνια από το θάνατο του προέδρου του Channel D News Group Mehmet Ali Birand, ένα από τα αξέχαστα ονόματα στην τουρκική ιστορία του Τύπου.

Έχουν περάσει 8 χρόνια από το θάνατο του προέδρου του Channel D News Group Mehmet Ali Birand, ένα από τα αξέχαστα ονόματα στην τουρκική ιστορία του Τύπου.

Ο Μεχμέτ Αλί Μπίραντ, ο οποίος μεταφέρθηκε σε εντατική φροντίδα στο Αμερικανικό Νοσοκομείο για μια αλλαγή στη χοληδόχο κύστη, πέθανε στις 17 Ιανουαρίου 2013 σε ηλικία 72 ετών, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη το 1941, ο Birand αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Galatasaray και τη Σχολή Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης.

Ο Abdi İpekçi, τον οποίο γνώρισε κατά τη διάρκεια των σχολικών του χρόνων στο δρόμο του για θεραπεία στο Λονδίνο, είπε στον Birand, τον οποίο ο Milliyet έδωσε στον ανταποκριτή του Λονδίνου, “Εάν βρείτε ενδιαφέροντα πράγματα, μπορείτε να μας ενημερώσετε με επιστολή.” Τον επέτρεψε να κάνει το πρώτο βήμα στο επάγγελμα. Ο Birand στην Τουρκία, επέστρεψε τον Ιούλιο του 1964, άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα Milliyet. Ο Birand παντρεύτηκε τον Cemre, τον οποίο συνάντησε ενώ εργαζόταν στην εφημερίδα Milliyet, το 1971. Αργότερα, ο Birand, ο οποίος συνέχισε την καριέρα του ως ανταποκριτής της εφημερίδας Milliyet στις Βρυξέλλες για πολλά χρόνια, πήγε στην Ουάσιγκτον, Αθήνα, Στρασβούργο μετά την Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση το 1974 και άρχισε να κάνει ένα όνομα για τον εαυτό του.

Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ’32. ΗΜΕΡΑ’

Μπίραντ “32. Το τηλεοπτικό πρόγραμμα που άρχισε να παράγει με το όνομα “Day” προσέλκυσε πολλή προσοχή. Ο Μπιράντ ήταν ένας από τους ανεπιθύμητους δημοσιογράφους της διαδικασίας της 28ης Φεβρουαρίου. Ο Birand αργότερα υπηρέτησε στην ίδρυση του CNNTürk και έγραψε μια στήλη στην εφημερίδα Posta.

Το 2005, έγινε αρχισυντάκτης του δελτίου ειδήσεων Kanal D Main News. Μετά από λίγο, ο Birand, ο οποίος έγινε αρχισυντάκτης του CNN Türk και Kanal D, τελικά υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Kanal D News Group.

Source