Ο Μητροπολίτης Μόρφου δεν πληρώνει το πρόστιμο

Γράφτηκε από το cyprustimes.com. 22/02 14:48:

απλή μορφοποίηση:

Ο Μητροπολίτης Νεόφυτος της Μόρφου είναι ακόμη έτοιμος να εμφανιστεί στο δικαστήριο. Δεν πληρώνει την απόφαση της έκφρασης, η οποία δόθηκε για το νόμο για τον καθαρισμό της Εκκλησίας των Θεοφανίων – Υπενθυμίζουμε ότι η θεία υπηρεσία և αγιασμός των υδάτων σημαδεύτηκε από βία, λέει ο δικηγόρος του στους Cyprus Times


Είναι ακόμη έτοιμος να παραστεί στο δικαστήριο για να εξηγήσει γιατί δεν θα πληρώσει τα 300 ευρώ επιπλέον χρήματα που έδωσε η αστυνομία για νόμο απολύμανσης σε σχέση με μια εκκλησιαστική υπηρεσία την ημέρα των Θεοφανίων στον Ευρίχο. , δηλώνει ο Νεόφυτος, Μητροπολίτης Μόρφου.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η εκκλησιαστική υπηρεσία «καθαρισμός του νερού ήταν τεταμένη μεταξύ των πιστών μπροστά από την αστυνομία», οι οποίοι διανέμουν εξωσχολικά πρόστιμα σε 10 άτομα επειδή δεν έλαβαν μέτρα κατά του κοροναϊού, ιδίως λόγω της παρουσίας του. επιτρέπεται στους πιστούς χωρίς προστατευτική μάσκα.

Αναφέρθηκε ότι ο ιερέας, καθώς και ο επικεφαλής της εκκλησίας, είχε επιτρέψει σε περισσότερους από 75 ανθρώπους να είναι παρόντες μέσα στην εκκλησία.

Αντεπίθεση Μόρφου… “Η εξερχόμενη απόφαση λήφθηκε παράνομα”

Μιλώντας στους Cyprus Times, ο δικηγόρος του Μετρό Νίκος Κληρίδης, όταν ρωτήθηκε τι συνέβη για το περιστατικό, δήλωσε ότι «δεν θα πληρώσει 300 ευρώ, επειδή η νομική συμβουλή που έδωσε είναι ότι είναι παράνομο να παραπεμφθείς στο δικαστήριο»

Όπως εξηγεί ο κ. Κληρίδης, όλα τα διατάγματα που εξέδωσε ο υπουργός πρέπει να εγκριθούν από το κοινοβούλιο, οπότε δεν ισχύουν, είναι άκυρα, δεν υποχρεούται να τα πληρώσει για το άκυρο διάταγμα. “

Εάν υπάρχει ανάγκη, τονίζει ο κ. Κληρίδης, θα το παραπέμψει στο δικαστήριο, “θα εξηγηθούν οι λόγοι, καθώς το άρθρο 18 του Συντάγματος προβλέπει σαφή θρησκευτική ελευθερία για το Σύνταγμα.

“Μπορούν να εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα, αλλά δεν μπορούν να παραβιάσουν το φλογερό δικαίωμα της συνταγματικής διάταξης”, είπε.

Τέλος, όπως εξηγεί, “το διάταγμα δεν μπορεί να κλείσει τις εκκλησίες του ή να εμποδίσει την κυκλοφορία των πολιτών εκτός εάν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.”

Source