Ο Μητροπολίτης της Καστοριάς έχασε τον αγώνα ενάντια στον κοραναϊό … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο αγώνας ενάντια στον κοροναϊό χάθηκε από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ της Καστοριάς, ο οποίος διαγνώστηκε θετικά με τον ιό στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο 61χρονος Μητροπολίτης ήταν θετικός για τον ιό στις αρχές Δεκεμβρίου και μεταφέρθηκε στο 424 GSN στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις 20 Δεκεμβρίου, περίπου μια εβδομάδα πριν, οι γιατροί θεώρησαν απαραίτητη τη διασωλήνωση.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ της Καστοριάς (σύμφωνα με τον Ιωάννη Παπακώστα) γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό, Καρδίτσα, και παρακολούθησε το εκκλησιαστικό σχολείο Ριζαρέο στην Αθήνα, όπου αποφοίτησε το 1983. Παρακολούθησε επίσης τη Σχολή Φροντίδας Αθηνών, όπου έλαβε το πτυχίο του. Το 1983 և Senior το 1987. Υπηρέτησε ως διάκονος, ιεραπόστολος και ιεραρχικός πάστορας στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Κάτω Πατή στον Άγιο, ως διευθυντής νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και το 1990 ως γραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Καστοριά Χρίστηκε επίσκοπος στις 5 Οκτωβρίου 1996

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, η Επισκοπή Καστοριάς, μεταξύ άλλων, ανέπτυξε φιλανθρωπικές δραστηριότητες από πολλές απόψεις.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source