Ο Μητροπολιτικός Δήμος της Σμύρνης υπερασπίστηκε τον παραγωγό το 2020

Ο μητροπολιτικός δήμος İzmir πραγματοποίησε σημαντικά έργα το 2020 για την ενίσχυση της οικονομίας της πόλης και την αύξηση της γεωργικής παραγωγής. Σύμφωνα με το όραμα του Δήμαρχου του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης, Tunç Soyer, «Μια άλλη γεωργία είναι δυνατή», οι αγρότες και οι παραγωγοί υποστηρίχθηκαν σε κάθε τομέα, από σπόρους έως δενδρύλλια, από μηχανήματα έως ποιοτικά τρόφιμα. Ο Πρόεδρος Soyer βασίζει το όραμά του στον τομέα της γεωργίας σε τέσσερις βασικές αρχές: «προστασία των οικιακών σπόρων και των τοπικών φυλών ζώων, αύξηση της προστιθέμενης αξίας με την επεξεργασία των προϊόντων, ενθάρρυνση των παραγωγών να συνεργαστούν και να εμπορεύονται το προϊόν στην εθνική και διεθνή αγορά».

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΝΔΑΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Ο Μητροπολιτικός Δήμος İzmir, ο οποίος έφερε τοπικούς σπόρους, που πρόκειται να εξαφανιστούν, για να συναντήσει το εύφορο έδαφος του İzmir, φύτεψε σχεδόν χίλιες στρέμματα σιταριού karakılcık σε 13 περιοχές το 2020. Ο Μητροπολίτης όχι μόνο στη Σμύρνη της Τουρκίας σε διάφορες πόλεις, συνεχίζει επίσης να υποστηρίζει το έργο των τοπικών σπόρων στην Κύπρο.
Διανέμοντας 134 ιθαγενείς αγώνες βουβάλου από την Ανατολία στο Selçuk, το Bergama, το Kınık και το Tire, ο Büyükşehir επιτάχυνε τις προσπάθειές του για την αναζωογόνηση της αναπαραγωγής βουβάλου, που πρόκειται να εξαφανιστεί, και να κάνει τη μοτσαρέλα İzmir και να κάνει αυτό το τυρί παγκόσμια μάρκα. Το 2020, 509 αιγοπρόβατα διανεμήθηκαν στο Τορμπίλι και το Κιράζ, 419 εκ των οποίων ήταν τοπική Χίος.

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Η Metropolitan ανέθεσε επίσης το έργο υποστήριξης ζωοτροφών το 2020 για τη μείωση του κόστους εισόδου του παραγωγού. Περίπου 250 χιλιάδες κιλά εκτροφής αρνιού και ζωοτροφών διανεμήθηκαν στην Αλία, Μπουκά, Μπόρνοβα, Κινίκ και Κιράζ. Προκειμένου να ενθαρρυνθεί η φιλική προς το κλίμα καλλιέργεια χορτονομών, 118 χωρικοί και αγρότες στις περιοχές Beydağ και Bergama υποστηρίχθηκαν με ουγγρικό βίκο, κτηνοτροφικά μπιζέλια και σπόρους γαλακτοπαραγωγής και η παραγωγή φιλικών προς το κλίμα φυτών ζωοτροφών ξεκίνησε σε μια έκταση περίπου χίλια στρέμματα.

ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 130 ΜΙΛΩΝ ΛΙΡΑ

Συνεχίζοντας τις μελέτες επενδύσεων σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας γάλακτος, γαλακτοκομικών προϊόντων και εγκαταστάσεων ψησίματος, ο Δήμος ropzmir Metropolitan συνέχισε να παρέχει αστικές ανάγκες όπως μέλι, ελιές, γαλακτοκομικά προϊόντα, δενδρύλλια, λουλούδια, μπιζέλια, κουκιά και αγκινάρες από παραγωγικούς συνεταιρισμούς το 2020. Αυξήθηκε ο αριθμός των συνεταιρισμών με τους οποίους υπογράφηκαν συμβόλαια αγοράς προϊόντων, το εύρος των προϊόντων επεκτάθηκε. Το κόστος των αγορών που πραγματοποιήθηκαν φέτος από παραγωγικούς συνεταιρισμούς υπερέβη τα 130 εκατομμύρια λίρες.

ΓΑΛΑ ΓΙΑ 160 ΧΙΛΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Παρέχοντας σημαντική υποστήριξη στις δραστηριότητες γάλακτος και κτηνοτροφίας στην πόλη με το έργο “Milk Lamb”, η Metropolitan επέκτεινε το έργο σε 30 περιοχές της πόλης το 2020. Έτσι, περίπου 13 εκατομμύρια λίτρα γάλακτος διανεμήθηκαν σε 160 χιλιάδες παιδιά κατά τη διάρκεια του έτους. Παρέχεται στήριξη αξίας 65 εκατομμυρίων στους παραγωγούς γάλακτος

ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΔΩΡΕΑΝ

Το 2020 ενισχύθηκε επίσης η υποδομή παραγωγής των συνεταιρισμών παραγωγών. Δοχεία ψύξης γάλακτος και σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα δωρίστηκαν στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς. Οι ανάγκες μηχανοποίησης των χωρικών και των αγροτών ικανοποιήθηκαν με τα εργαλεία, τον εξοπλισμό και τις γεωργικές μηχανές στα κοινά πάρκα μηχανημάτων που ιδρύθηκαν σε 16 περιοχές.

Έρχονται δύο ακόμη παντοπωλεία

Το τρίτο των τοπικών αγορών παραγωγών που άνοιξε ο Πρόεδρος Soyer στο Kadifekale και στο Kültürpark με σκοπό να φέρει τους παραγωγούς και τους καταναλωτές κοντά χωρίς διαμεσολαβητές ιδρύθηκε το Buca τον Σεπτέμβριο. Το έργο People’s Bakkalı, το οποίο ξεκίνησε με στόχο να φέρει τα προϊόντα που παράγονται μέσω συνεταιρισμών στους πολίτες, έφτασε σε έξι καταστήματα το 2020. Πρώτα άνοιξε σε στοές, μετά Gültepe, Bayraklı, Karşıyaka, Menemen και το Λαϊκό παντοπωλείο φτάνοντας στη Buca της Τουρκίας, περίπου 300 είδη προϊόντων που παράγονται από 26 συνεταιρισμούς από διάφορες πόλεις που συγκεντρώθηκαν από τους ανθρώπους. Το People’s Bakka συγκέντρωσε ανθρώπους που χρειάζονται υποστήριξη και εκείνους που θέλουν να τους βοηθήσουν επιτρέποντας την πώληση πακέτων αναγκαίων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πανδημίας και σεισμού. Το Metropolitan πρόκειται να ολοκληρώσει τις προετοιμασίες του για το άνοιγμα δύο ακόμη καταστημάτων παντοπωλείων του Λαού στη Μπόρνοβα, στο Έρζεν και στο Ντοσάνλαρ, το 2020.

ΓΗ ΜΗΤΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την εκδήλωση Terra Madre Anatolia που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη το 2022, ξεκίνησαν μελέτες ευαισθητοποίησης για την εγχώρια παραγωγή. People’s Grocery, Izmir Rural Cooperative Association, Slow Food, Cooks Federation of Turkey και Izmir σε συνεργασία με το Association of Cooks “If we eat razed” δημιουργήθηκαν περίπτερα στην αγορά με τους κατασκευαστές σλόγκαν. Η σημασία της εγχώριας παραγωγής και κατανάλωσης υπογραμμίστηκε προσφέροντας την ταράνα που παράγεται με προϊόντα που λαμβάνονται από τοπικούς σπόρους, από σιτάρι έως λαχανικά.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Η Metropolitan ξεκίνησε επίσης το έργο της δημιουργίας κέντρων αγοράς προϊόντων σε ορισμένα σημεία όπου η πόλη συναντά την ύπαιθρο, προκειμένου να παραδώσει τα προϊόντα που προμηθεύεται από παραγωγικούς συνεταιρισμούς στους κλάδους του People’s Bakkalı γρηγορότερα. Το πρώτο από τα κέντρα άνοιξε στην Τύρο τον Οκτώβριο. Άρχισε να εξυπηρετεί με ψυκτικές αποθήκες, ηλεκτρονική κλίμακα και μονάδες διαλογής προϊόντων εντός της εγκατάστασης.

ΝΕΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Η Metropolitan δημιούργησε νέες περιοχές παραγωγής στην πόλη για τα είδη που πρόκειται να εξαφανιστούν παρέχοντας σπορόφυτα, βολβοί λουλουδιών και γεωργικές συμβουλευτικές υπηρεσίες στους παραγωγούς που θέλουν να καλλιεργήσουν σαλάτα, νάρκισσο και λεβάντα. 120 χιλιάδες βολβοί καλέντουλας διανεμήθηκαν στο Karaburun και στο Mordoğan, 100 χιλιάδες κόνδυλοι sahlep στο Tire και το Urla, και 5 χιλιάδες σπορόφυτα λεβάντας στο Kemalpaşa. Παρέχοντας υποστήριξη σε 17 χιλιάδες χωρικούς και αγρότες με 363 χιλιάδες δενδρύλλια ελιάς και φρούτων από 17 διαφορετικές ποικιλίες που προμηθεύτηκαν από συνεταιρισμούς το 2020, η Büyükşehir διανέμει επίσης 3.000 570 κυψέλες και υλικά μελισσοκομίας σε 595 χωρικούς και αγρότες.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Ο Μητροπολιτικός Δήμος mzmir, ο οποίος επιταχύνει τις γεωργικές αρδευτικές επενδύσεις προκειμένου να χρησιμοποιήσει τους υδατικούς πόρους που μειώνεται μέρα με τη μέρα πιο αποτελεσματικά, εκσυγχρονίζει την υποδομή γεωργικής άρδευσης τριών αρδευτικών συνεταιρισμών στο Menemen, το Menderes και το Ödemiş. Ο Büyükşehir, ο οποίος δημιούργησε δεξαμενές αποθήκευσης νερού υψηλής χωρητικότητας στην εγκατάσταση άρδευσης Ödemiş Yılanlı, εμπόδισε τις απώλειες νερού στη γραμμή άρδευσης μετατρέποντας το σύστημα άρδευσης επίγειου καναλιού χιλιάδων μέτρων σε κλειστό κύκλωμα.
Ο Μητροπολιτικός Δήμος ανανέωσε την κύρια γραμμή μεταφοράς του Seferihisar Ulamış (Ağalardere) Irrigation Pond Drip Irrigation Facility, το οποίο τροφοδοτεί νερό άρδευσης σε περίπου δύο χιλιάδες στρέμματα γεωργικής γης και επίσης καθιέρωσε ένα σύστημα άρδευσης μεγάλης διάρκειας που αποτρέπει τις απώλειες νερού στη γραμμή άρδευσης, την οποία εκσυγχρονίστηκε με ένα πλήρως αυτόματο σύστημα φίλτρων.
Έχοντας υποβάλει επίσης προσφορά για το έργο κατασκευής της γραμμής άρδευσης Dikili Yahşibey, η οποία θα έχει γραμμή άρδευσης 67 χιλιάδων μέτρων, η Metropolitan θα δημιουργήσει μια άρδευση υποδομής κλειστού συστήματος σε περίπου 6 χιλιάδες στρέμματα γεωργικής γης.
Το 2020, ολοκληρώθηκε η κατασκευή 12 νέων λιμνών πόσιμου νερού ζώων και ο καθαρισμός και η επέκταση 43 λιμνών πόσιμου νερού ζώων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ

Ο Μητροπολιτικός Δήμος της Σμύρνης, ο οποίος εφάρμοσε το «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αγρότη» σε συνεργασία με την Ένωση Χωριού-Κοπ Σμύρνης, το Κτηνιατρικό Επιμελητήριο Σμύρνης και το Υποκατάστημα της Σμύρνης του Επιμελητηρίου Γεωργικών Μηχανικών, συζητήθηκε επίσης με την υποστήριξη συγκομιδής που έδωσε στον παραγωγό κατά την πανδημία. Χάρη στο εθελοντικό πρόγραμμα συγκομιδής φρούτων και αγκινάρας που ξεκίνησε από τον Πρόεδρο Tunç Soyer κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου λέγοντας ότι το προϊόν του παραγωγού δεν πρέπει να παραμείνει στο υποκατάστημα του, 459 γεωργοί εθελοντές στο Kemalpaşa και Urla συμμετείχαν στη συγκομιδή κερασιών και αγκινάρας στους κήπους 95 παραγωγών και υποστήριξαν τους αγρότες.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΤΙΔΩΝ

Ο Metropolitan, ο οποίος διανέμει χιλιάδες παγίδες μαζικής σύλληψης με DAP, μπορντό πολτού, φερομόνης σε 495 παραγωγούς ελιάς και εσπεριδοειδών στο Bayındır, Foça και Karaburun, για να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση επιβλαβών και ασθενειών, ξεκίνησε το έργο συλλογής αποβλήτων συσκευασίας φυτοφαρμάκων που δημιουργούν σοβαρές απειλές για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία από τους Menderes. . Ο Μητροπολίτης θα συλλέξει τα απόβλητα από τους παραγωγούς και θα τα επαναφέρει στην οικονομία. Έτσι, τόσο οι γεωργικές εκτάσεις όσο και οι λεκάνες απορροής θα προστατεύονται και θα ενθαρρύνεται η συνειδητή γεωργική παραγωγή.

ΓΙΑ PISTACHIO PINE

Η Metropolitan που διεξήγαγε σχεδόν χίλιες αναλύσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους στο εργαστήριο ανάλυσης εδάφους, επιτάχυνε το έργο της το 2020, προκειμένου να βρει μια λύση για τη χαμηλή απόδοση του πεύκου φυστικιού, το οποίο είναι το κύριο βιοπορισμό του οροπεδίου Bergama Kozak. Η Τουρκία υπέγραψε ένα πρωτόκολλο με την Ένωση Δασολόγων και ξεκίνησαν οι δύο μετρήσεις της ποιότητας του αέρα με τον μετεωρολογικό σταθμό Metropolitan.

ΥΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

Το 2020, έγινε ένα άλλο βήμα για μια νέα εφαρμογή. Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει υλική υποστήριξη για αλιευτικά σκάφη που έχουν εγγραφεί σε αλιευτικούς συνεταιρισμούς, συζητήθηκε και επιλύθηκε στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Σμύρνης τον Νοέμβριο. Η υποστήριξη του υλικού συντήρησης και προστασίας θα ξεκινήσει το 2021

Source