Ο μικτός κατώτατος μισθός στην Τουρκία πρόκειται να συμβεί … 3577 £ 21,56% αύξηση στην ΤΔΒΚ;

Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών Zehra Zümrüt Selcuk, Ανακοίνωσε ότι ο κατώτατος μισθός για το 2021 ήταν 3.000 577 λιρέτες 50 kuruş ακαθάριστο, 2.000 825 λιρέτες 90 kuruş καθαρό. Ο καθαρός κατώτατος μισθός για έναν παντρεμένο εργαζόμενο με 3 παιδιά ήταν 3,13 TL και 72 kuruş. Η ελάχιστη μισθολογική υποστήριξη θα συνεχιστεί ως 75 TL για όλες τις επιχειρήσεις φέτος.

“Διατηρήσαμε για άλλη μια φορά την υπόσχεσή μας ότι δεν θα συντρίψουμε τους εργαζομένους μας από τον πληθωρισμό”, δήλωσε ο υπουργός Selçuk, “Κατά τον καθορισμό του ελάχιστου μισθού που θα εφαρμοστεί το 2021, οι αρνητικές επιπτώσεις της επιδημίας ελήφθησαν επίσης υπόψη εκτός από τις οικονομικές ισορροπίες.”

Από την άλλη πλευρά, ο Türk-İş αντέδρασε στην απόφαση για τον κατώτατο μισθό λέγοντας: “Αντιτασσόμαστε και διαφωνούμε με αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης και των αφεντικών. Η αύξηση δεν αρκεί, εκατομμύρια εργαζόμενοι περιμένουν σκληρές μέρες. Απέχει πολύ από την ικανοποίηση των προσδοκιών του εργαζομένου.”

Πίνακας ελάχιστων μισθών 2021

Ακαθάριστος ελάχιστος μισθός: 3.577,50

Καθαρός ελάχιστος μισθός: (Χωρίς μονό παιδί): 2.825.90

Καθαρός ελάχιστος μισθός: (Ο παντρεμένος σύζυγος δεν εργάζεται): 2.879.57

Καθαρός ελάχιστος μισθός: (Παντρεμένος σύζυγος που δεν εργάζεται + 1 παιδί): 2.919,81

Καθαρός ελάχιστος μισθός: (Παντρεμένος σύζυγος που δεν εργάζεται + 2 παιδιά): 2.960.06

Καθαρός ελάχιστος μισθός: (Παντρεμένος σύζυγος που δεν εργάζεται + 3 παιδιά): 3.013.72

Δηλώνοντας ότι πραγματοποίησαν τη συνάντηση στο Διαδίκτυο φέτος λόγω της επιδημίας, ο Selçuk υποστήριξε ότι ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε ενάμισι φορές σε πραγματικούς όρους σε 18 χρόνια. Λέγοντας ότι ο ελάχιστος μισθός, που είναι κοινωνική προστασία, είναι το χαμηλότερο όριο μεταξύ των μισθών, ο Selçuk είπε ότι δεσμεύονται να διασφαλίσουν ότι δεν θα γίνονται πληρωμές κάτω από αυτό το επίπεδο. Δήλωσε ότι ο ελάχιστος μισθός επηρεάζει όχι μόνο τους μισθούς αλλά και τα πάντα, από τις κοινωνικές παροχές έως τα καταβληθέντα ασφάλιστρα. Δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον ελάχιστο μισθό ως 75 TL, η Selçuk ανακοίνωσε ότι ο καθαρός ελάχιστος μισθός που θα ισχύει από τον Ιανουάριο είναι 2.000 825 λίρες 90 kuruş.

Η αντίδραση βρέθηκε

Μετά τον καθορισμό του κατώτατου μισθού για το 2021, υπήρξε μια αντίδραση στη φιγούρα πολλών τμημάτων, ιδίως των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των οικονομολόγων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέλος CHP Mahmut Tanal“Η οδυνηρή συνταγή για τον πολίτη!” ρητό; Ο οικονομολόγος Mustafa Sönmez είπε, “Η συνείδηση ​​είναι μαύρη, έλεος, οι άνθρωποι είναι τυφλοί!” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Ποια είναι η κατάσταση στην ΤΔΒΚ;
Η επιτροπή καθορισμού κατώτατων μισθών συνεχίζει τις εργασίες της στην ΤΔΒΚ. Είναι θέμα περιέργειας σε ποιο βαθμό θα υπάρξει αύξηση. Οι μελέτες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός αυτού του μήνα.

.Source