Ο Μιχαλάκης Λεπτός πέθανε, Ι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, kathimerini.com.cy

Ο διάσημος Κύπριος επιχειρηματίας Μιχαλάκης Λέπτος, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής ενός ομίλου εταιρειών με το ίδιο όνομα, απεβίωσε.

Ο Μιχαλάκης Λεπτός ήταν πολύ ορατός, του οποίου η κλήση ενίσχυσε τη θέλησή του να δημιουργήσει. Ο Δήμαρχος της Πάφου Φαίδωνας Φαίδων αφήνει ένα ξεκάθαρο σημάδι στην Πάφο, κυρίως το ίδρυμα του Πανεπιστημίου.

Ο Μιχαλάκης Λέπτος ήταν οραματιστής, του οποίου η κλήση ενίσχυσε τη θέλησή του να δημιουργήσει. Για την Πάφο, αφήνει ένα συγκεκριμένο σημάδι, το πιο σημαντικό από τα οποία είναι η δημιουργία του Πανεπιστημίου.

Δημοσιεύτηκε από τον Fedon Pedonos την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Ο Μιχαλάκης Λέπτος γεννήθηκε, εργάστηκε στην Κερύνεια ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ο οποίος χρησιμοποίησε την επιστημονική του εκπαίδευση ումները εξοπλισμό που αποκτήθηκε ως πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στην Κερύνεια, ανέπτυξε εντατικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, ειδικά στον τομέα της καλλιέργειας γης, με πρωτοποριακά έργα της εποχής.

Μετά την τουρκική εισβολή το 1974, άφησε μεγάλη περιουσία στα κατεχόμενα εδάφη · δραστηριοποιήθηκε στην πόλη Ed Idah της Σαουδικής Αραβίας, με έργα όπως η Σαουδική Αραβία, μια σύγχρονη κοσμοπολίτικη πόλη με 4.000 σπίτια, ένα παλάτι κ.λπ. Από το 1978 επέλεξε την Πάφο ως κέντρο δραστηριότητάς του, և συνέβαλε σημαντικά στον τομέα του τουρισμού և τις κατασκευές. Πέρα από την Πάφο, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στη Λεμεσό, Ελλάδα.

Ως επιχειρηματίας, ήταν περήφανος για όλα τα έργα του συγκροτήματος, ειδικά το “Kamares Village”, το “Coral Beach Hotel & Resort”, το “Πανεπιστήμιο της Νάπολης”, καθώς και το νέο πρωτοποριακό έργο “Napoli Smart Eco City”. μέτρα ανάπτυξης περιοχής.

Έχει τιμηθεί με διακρίσεις από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επαγγελματιών Real Estate (FIABCI), το CCCI, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης, την Πάφο ΕΒΕ, τον Σύνδεσμο Διαχειριστών Ξενοδόχων Panpir, την Εκκλησία της Πάφου και τον Δήμο Κερύνειας. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης για αρκετά χρόνια.

,Source