Ο μουσικός από την Πάφο που αγαπά την κυπριακή διάλεκτο

Ο τρόπος που τραγουδάει σημαίνει πολλά για τη θέση του · ο τρόπος που συλλαμβάνει τις σκέψεις του μέσα από αυτό που γράφει δημιουργεί ένα παράξενο συναίσθημα που σε κάνει να αναρωτιέσαι. Ο γάμος της δυναμικής της κυπριακής διαλέκτου με τον ηλεκτρικό βράχο είναι ασυνήθιστος, αλλά ταυτόχρονα γοητευτικός. Ροκ μουσική με λέξεις γραμμένες στην κυπριακή διάλεκτο, κάτι πρωτοφανές στον κόσμο της μουσικής. Ήταν μια πολύ ευχάριστη συνέντευξη με την γυναικεία μουσική στο περιοδικό Coffe Vibes, από την οποία αναδημοσιεύεται από την PafosNet.

Όταν τον ζήτησα να μου πει για τη ζωή του, η οποία περιβάλλεται από μουσική, δεν βρήκα ότι η νεαρή Πάφος Σάββας Χρυσοστόμου αγαπά την Κυπριακή διάλεκτο. Νόμιζα ότι θα ήταν μια συνέντευξη, όπως και οι άλλοι, ότι οι δυο μας δεν θα μιλούσαμε μόνο την κυπριακή διάλεκτο, με κάνει να νιώθω άβολα αυτή τη στιγμή

Εκφράζετε τα συναισθήματά σας με μοναδικό τρόπο. Γιατί ο κυπριακός βράχος, όχι ο καθαρός βράχος;

Γεια σας, σας ευχαριστώ πολύ για την πρωτοβουλία που αναλάβατε σε αυτήν τη συζήτηση. Η σοφία είναι ότι ξεκίνησα την ελληνική ροκ πρώτα ως ακροατής και μετά ως συνθέτης-ερμηνευτής που εκφράζεται μέσα από αυτό το είδος. Αυτό άλλαξε όταν έγραψα το πρώτο μου τραγούδι σε κυπριακούς στίχους, ναι, είδα πόσο πιο άμεσο ένιωθε, αλλά ναι, το πιο πραγματικό, ναι, θα μπορούσα να γράψω στίχους ή να τους τραγουδήσω χωρίς κόπο. Φυσικά, ο γάμος της δυναμικής της κυπριακής διαλέκτου, μαζί με την ηλεκτρική ενέργεια του ροκ, ήταν κάτι που με άγγιξε την πρώτη φορά που το δοκίμασα.

Πώς δημιουργήθηκε το πρωτοποριακό είδος μουσικής που «παντρεύτηκες» με την κυπριακή ροκ μουσική;

Όταν ήμουν στο Leeds, φοιτητής, το έργο που είχαμε για το πανεπιστήμιο δημιούργησε το δικό μας συγκρότημα για να παίξει τη μουσική που εκφράζουμε, ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε τη μουσική μας ταυτότητα. Αρχικά, είχα μια κρίση ταυτότητας, ναι, ως μουσικός, αλλά ναι, ως άτομο, γιατί ήμουν ο μόνος ξένος στο τμήμα μου. Ήμουν αρκετά τυχερός που πήρα μια συνέντευξη με τον Χαμπή, έναν χαράκτη, ο οποίος μίλησε για τις ρίζες μας, πώς δημιουργεί για τόσα χρόνια με βάση το κυπριακό στοιχείο. Τότε συνειδητοποίησα ότι για να μάθω ποιος είμαι, πρέπει να εξερευνήσω τη θέση μου, ναι, για να δημιουργήσω κάτι που καταστρέφει την ταυτότητά μου, πρέπει να βασίζεται στις ρίζες μου, αλλά ναι, τα ερεθίσματα που έχω σήμερα: Έτσι δημιουργήθηκε η εμπειρία μου με τους στίχους της Κυπριακής ροκ Τζια.

“Για να μάθω ποιος είμαι, πρέπει να εξερευνήσω τη θέση μου. Ναι, για να δημιουργήσω κάτι που καταστρέφει την ταυτότητά μου. Πρέπει να βασίζεται στις ρίζες μου, αλλά ναι, τα ερεθίσματα που έχω σήμερα. Η εμπειρία μου με τους κυπριακούς στίχους rock jia “

Δέχονται οι νέοι μας κυπριακό ροκ στην κυπριακή διάλεκτο;

Η αλήθεια της Truth είναι ότι το άλμπουμ που κυκλοφόρησε ήταν μια προσπάθεια να δούμε πώς αντιμετωπίζουν οι νέοι της Κύπρου αυτά τα τραγούδια. ” Η απάντηση από το κοινό είναι πολύ θετική, αλλά πιστεύω ότι θέλουμε ακόμα να ακούσουμε τον κυπριακό ροκ στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι για λίγα χρόνια, έως ότου φαίνεται «φυσιολογικό» για ένα νεαρό άτομο.

Γράφτηκαν οι λέξεις “epilates with a girl” για κάποιον ερωτευμένο;

Οι λέξεις που γράφω προσωπικά έχουν ένα κίνητρο և λόγο. Συγκεκριμένα, όταν γράφω λέξεις που μιλούν για αγάπη, όπως “Epellanes me korasia”, γράφω για κάποιον ερωτευμένο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η αγάπη υπάρχει πάντα

xrysostomou2:

Θέλατε ποτέ να φτιάξετε μουσική;

Όταν ήμουν μικρός, η αλήθεια είναι ότι ήμουν απασχολημένος, αλλά δεν ξέρετε γιατί η μουσική ήταν πάντα μέσα μου, ήταν το τζιν που με άγγιξε, τράβηξε την προσοχή μου. Οι άλλες δύο δραστηριότητες που ήθελα να κάνω «όταν μεγαλώσω» ήταν ένας δασοφύλακας, προφανώς επειδή με τράβηξε το παραδοσιακό τραγούδι “The Forester” – jia pater, jia βυζαντινή μουσική σε συνδυασμό με ακουστική εκκλησίας – κάτι που με φοβόταν. ,

Αφού ερεύνησα λίγο για σένα, έμαθα ότι έγραψες το πρώτο σου τραγούδι σε ηλικία δώδεκα ετών. Ποιοι ήταν οι στίχοι σε αυτό το τραγούδι;

Το πρώτο τραγούδι που έγραψα ονομάστηκε “Το κλειδί για την καρδιά μου”. Αν θυμάμαι σωστά, οι πρώτοι αριθμοί ήταν: “Το κλειδί της καρδιάς μου, το έχετε όταν θέλετε, ελάτε και ανοίξτε το”

Μπορεί ένας 12χρονος να βρει το μονοπάτι που θέλει να ακολουθήσει σε μεγαλύτερη ηλικία;

Ενσυνείδητα. Αλλά αν φροντίζετε σωστά την οικογένειά σας, δεν θα είστε σε θέση να ακολουθήσετε την πορεία που πάντα έχετε ασυνείδητα ακολουθήσει μέσα σας. Είμαι χαρούμενος που οι γονείς μου ήταν δίπλα μου για να με συνοδεύσουν σε αυτό το ταξίδι και οδηγό.

Ποιο ήταν το πρώτο βραβείο στον τομέα της μουσικής;

Νομίζω ότι το πρώτο μου μουσικό βραβείο πήγε στο διαγωνισμό τραγουδιού Pampafio Alliance Francais Francophone όταν ήμουν στο λύκειο.

Θα θέλατε να λάβετε μέρος σε μια νέα εκπομπή ταλέντων για να γίνει ευρέως γνωστή;

Αν συμμετείχα σε μια επίδειξη ταλέντων, δεν θα μου έδινε ευρεία αναγνώριση, αλλά για εμπειρία και γνωστούς, γιατί έχω πολλούς στενούς ανθρώπους που έχουν συμμετάσχει στις ιστορίες που έχω πει, σε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Αλλά όταν το είδα να συμβαίνει στο εγγύς μέλλον, αποφάσισα να επικεντρωθώ στη δημιουργικότητα.

Τι άλλη μουσική ακούτε;

Γενικά ακούω στυλ μουσικής, δεν είμαι κολλημένος κάπου. Η μουσική χωρίστηκε σε είδη έτσι ώστε τα δισκοπωλεία να μπορούν να κατηγοριοποιούν ευκολότερα τα προϊόντα τους. Αλλά αν έπρεπε να επιλέξω ειδική μουσική που θα άκουγα για πάντα, δεν θα ήταν ψυχεδελικό ροκ, funky, μουσική ταινιών, ρεμπέτικα τραγούδια του Τάνου Μικρούτσικου.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για τη μουσική;

Θέλω να μπορώ να δημιουργήσω αυτό που νιώθω, να το σκεφτώ να το παρουσιάσω στον κόσμο. Για να κάνω το κοινό μου να σκεφτεί και να ενθουσιαστεί.

Υπάρχουν καλλιτέχνες με τους οποίους θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ, Κύπριους ή μη Κύπριους, αλλά προτιμώ να τους ονομάσω. Μπορείτε να περιμένετε να δούμε τη συνεργασία μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν τελικά δουλέψω με μερικούς ανθρώπους, αυτό σημαίνει ότι ήθελα πολύ.

“Αν είχα συμμετάσχει σε μια εκπομπή ταλέντων, δεν θα ήταν ευρέως γνωστά σε εμένα, αλλά θα ήταν για εμπειρία και γνωστούς, γιατί έχω πολλούς στενούς ανθρώπους που έχουν συμμετάσχει. Μου είπε ιστορίες σε κάτι πολύ ιδιαίτερο “

xrysostomou3:

Πόσο μακριά μπορούν να πάνε τα όνειρά σας;

Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι που μπορεί να ακούγεται λίγο, αλλά στην πραγματικότητα. Υπάρχουν πολλά ταλέντα, άνθρωποι που δουλεύουν ακόμα πιο σκληρά, αλλά πίσω από αυτό το τσίχλα των χρημάτων. Εάν η κυπριακή ομάδα ήταν στον προϋπολογισμό της “Βαρκελώνης”, θα μπορούσε να κερδίσει το Champions League. Δυστυχώς, σήμερα τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα κυρίως λόγω της οικονομικής κατάστασης όλων. Προς το παρόν θέλω να μάθω, να αναπτύξω και να δημιουργήσω.

Ποιος είναι ο Σάββας Χρυσοστόμου;

Στην ψυχή ενός μωρού που δεν ανέχεται την αδικία, το μίσος παλεύει για αγάπη, αποδοχή, ελευθερία και ειρήνη.

A U BYUR – ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ VIBES VIDEO

Source