Ο Μπάιντεν είχε την πρώτη του πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε την πρώτη του πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σούγκα Γιοσιχάιντ στον Λευκό Οίκο μετά την ανάληψη της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου 2021.

Ο Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σούγκα Γιοσιχάιντ εμφανίστηκαν ενώπιον δημοσιογράφων μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.

Υπογραμμίζοντας ότι αυτή ήταν η πρώτη πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση που είχε με έναν ξένο ηγέτη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Μπάιντεν ευχαρίστησε τη Suga για την παρουσία της.

Δηλώνοντας ότι παρόλο που πραγματοποιήθηκε βάσει των μέτρων Kovid-19, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο, δήλωσε ο Μπάιντεν, “Αυτή η συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο αποκαλύπτει τη σημασία που αποδίδουν η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες στις σχέσεις και για τις δύο από εμάς.” βρήκε την αξιολόγηση.

Δηλώνοντας ότι για άλλη μια φορά τόνισαν τη συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών στη σημερινή συνάντηση, ο Μπάιντεν είπε, «Έχουμε δεσμευτεί να συνεργαστούμε για τη Βόρεια Κορέα, την οποία η Κίνα έχει δημιουργήσει στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας και στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Δύο ισχυρές δημοκρατίες». έκανε το σχόλιό του.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι ο κόσμος του 21ου αιώνα αλλάζει πολύ γρήγορα και ότι είναι πλέον απαραίτητο να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, “Οι ΗΠΑ θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πολεμήσουν με τις σημερινές προκλήσεις, να αναλάβουν τον έλεγχο της επιδημίας Kovid-19 και να υποστηρίξουν τους φίλους και τους γείτονές μας στον Ινδικό Ειρηνικό. ” είπε.

ΠΑΝΕΜΙΚΑ ΥΨΗΛΟΙ

“Θα συνεργαστούμε για να δείξουμε ότι οι δημοκρατίες θα συνεχίσουν να ανταγωνίζονται και να κερδίζουν τον 21ο αιώνα”, δήλωσε ο Μπάιντεν. μίλησε.

Σημειώνοντας ότι δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν για τα εμβόλια Kovid-19 στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από τις ΗΠΑ, την Ινδία, την Αυστραλία και την Ιαπωνία, ο Μπάιντεν είπε, «Για τους μακροπρόθεσμους στόχους μας, προχωρούμε πέρα ​​από το Kovid-19, μεταρρύθμιση στον κόσμο Οργάνωση Υγείας, νέα συνεργασία για την ασφάλεια της υγείας, νέα Θα εργαστούμε για την προετοιμασία της πανδημίας, γιατί θα υπάρξουν άλλες επιδημίες. ” μοιράστηκε τη γνώμη του.

Τονίζοντας ότι συμφώνησαν να επενδύσουν στην τεχνολογία και την καινοτομία, ο Μπάιντεν είπε: «Μοιραζόμαστε τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί από τις δημοκρατίες και όχι από τις αυταρχίες. Θα συνεργαστούμε σε πολλούς τομείς από ασφαλή και αξιόπιστα δίκτυα 5G έως την αύξηση της αλυσίδας εφοδιασμού σε κρίσιμους τομείς όπως κρίσιμες βιομηχανίες και μάρκες. ” είπε.

Τονίζοντας ότι θα συνεργαστούν επίσης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ο Μπάιντεν είπε, “Τέλος, ο πρωθυπουργός Σούγκα και εγώ αποδίδουμε σημασία όχι μόνο στις κυβερνήσεις μας, αλλά και στη συνεργασία μεταξύ των λαών μας”. έδωσε το μήνυμά του.

“ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΥ”

Ο Μπάιντεν επεσήμανε επίσης τις πρόσφατες ένοπλες επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, “το Κογκρέσο πρέπει να αναλάβει δράση για τη μεταρρύθμιση των όπλων το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να απαγορεύσουμε τα ημιαυτόματα όπλα”. που ονομάζεται.

Σημειώνοντας ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα οικονομικές μεταρρυθμίσεις και μεταρρυθμίσεις όπλων, ο Μπάιντεν είπε, “Είναι εθνική ντροπή που υπάρχουν καθημερινά περιστατικά ένοπλης βίας στη χώρα μας.” έκανε το σχόλιό του.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Αναφερόμενος στην πολιτική του Ιράν, ο Μπάιντεν είπε: “Δεν υποστηρίζουμε την ανακοίνωση του Ιράν ότι θα παράγει 60% καθαρό ουράνιο και είναι άχρηστο. Αυτό είναι αντίθετο με την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Υπενθυμίζοντας ότι συμμετείχαν έμμεσα στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βιέννη σχετικά με την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, ο Μπάιντεν είπε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που το Ιράν συμφώνησε να διαπραγματευτεί μαζί μας και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας, έστω και έμμεσα. Πρέπει να επιτρέψουμε την επιστροφή της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν καθώς θα είμαστε μέρος. Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να αφήσουμε αυτήν τη συμφωνία. ” μοιράστηκε τη γνώμη του.

.Source