Ο Μπρετ Γουάιτ. “Ήμουν σε αναπηρική καρέκλα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο επιθετικός της Βαρκελώνης Martin Brett White μιλά για τη δύσκολη παιδική του ηλικία, καθώς αποδείχθηκε ότι υπέφερε από οστεοχονδρίτιδα του μηρού σε ηλικία πέντε ετών.

Ο Μάρτιν Μπρετ Γουάιτ απέκτησε επειγόντως τη Βαρκελώνη τον περασμένο χειμώνα. Μέχρι στιγμής, η καριέρα της Δανίας με τους Καταλανούς δεν έχει πάει τόσο καλά όσο θα ήθελε όταν μετράει 8 γκολ և 4 ασίστ σε 49 παιχνίδια.

Ο 29χρονος Δανός επιθετικός μίλησε σε μια από τις συνεντεύξεις για τα δύσκολα χρόνια της παιδικής του ηλικίας, λέγοντας ότι στην ηλικία των πέντε υπέφερε από οστεοχονδρίτιδα του μηρού ή, όπως λέγεται αλλιώς, ασθένεια Pertes. Αυτή είναι μια μερική νέκρωση της μηριαίας κεφαλής, η οποία αργότερα υπολογίζεται εκ νέου. Οι περισσότεροι προγνωστικοί ασθενείς είναι καλά μέχρι την 5η δεκαετία της ζωής τους. Από τη μία πλευρά, τα παιδιά που έχουν συμπτώματα πριν από την ηλικία των 5 τείνουν να αναρρώνουν χωρίς προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, εκείνοι που αρχίζουν να έχουν συμπτώματα μετά την ηλικία των 9 έχουν κακή πρόγνωση.

Με τη σειρά του, ο Brett White έπρεπε να καθίσει σε αναπηρικό καροτσάκι παρακολουθώντας τους άλλους φίλους του να παίζουν στη γειτονιά του. Ωστόσο, δεν τα παρατήρησε · λίγα χρόνια αργότερα, οι γιατροί δήλωσαν ότι θα μπορούσε να περπατήσει ξανά καθώς ανέκτησε πλήρη κινητικότητα. Φυσικά, ακόμη και σήμερα ο επιθετικός του Blaugrana δεν έχει τις καλύτερες ευχάριστες αναμνήσεις αυτής της δυσάρεστης εμπειρίας.

“Δεν έχω πολλές αναμνήσεις εκείνων των ημερών, γιατί ήταν λυπημένες για μένα. Είδατε όλα τα παιδιά να τρέχουν, να παίζουν, να χαμογελούν, και ήμουν σε αναπηρική καρέκλα. Με πληγώνει. Ήταν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Θυμάμαι πώς ένιωσα. Θα μπορούσα να πω ότι ντρεπόμουν γιατί ήμουν διαφορετικός. «Δεν ήθελα τέτοια προσοχή», είπε στο CNN.

Πηγή: gazzetta.gr

Source