Ο νέος γενικός πρόεδρος της Ohanaeze εμφανίζεται τελικά

– Ο Ohanaeze Ndigbo εξέλεξε τον George Obiozor ως νέο γενικό πρόεδρό του

– Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, στο στάδιο Dan Anyim, Owerri στην πολιτεία Imo

– Ωστόσο, συγκεντρώθηκε ότι ορισμένοι από τους διεκδικητές του Obiozor μποϊκοτάρισαν την εκλογή

ΔΩΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: Εγγραφείτε στο κανάλι Telegram Legit.ng! Μην χάσετε ποτέ σημαντικές ενημερώσεις!

Μια έκθεση του Πουντς έδειξε ότι ένας πρώην πρέσβης της Νιγηρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και την Κύπρο, καθηγητής Τζορτζ Ομπιόζορ, έχει αναδειχθεί γενικός πρόεδρος του Ohanaeze Ndigbo.

Legit.ng συγκέντρωσε ότι ο Obiozor εμφανίστηκε σε εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο Dan Anyim στο Owerri, την πρωτεύουσα του Imo, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου.

Η έκθεση, ωστόσο, είχε ότι άλλοι υποψήφιοι για τη θέση του γενικού προέδρου μποϊκοτάρισαν τις εκλογές.

George Obiozor: Νέος γενικός πρόεδρος της Ohanaeze Ndigbo εμφανίζεται τελικά

Ο George Obiozor αναδύεται ο νέος γενικός πρόεδρος της Ohanaeze Ndigbo. Πίστωση: Vanguard.
Πηγή: UGC

Συγκεντρώθηκε ότι ένας από τους κορυφαίους διαγωνιζόμενους για τη θέση του γενικού γραμματέα της Ohanaeze Ndigbo, αρχηγός Chuks Ibegbu, είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από τις εκλογές.

Ο Ibegbu, ο οποίος είναι ο απερχόμενος αναπληρωτής γραμματέας εθνικής δημοσιότητας του σώματος, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η εκλογική διαδικασία ήταν ελαττωματική και δεν διέθετε κατάλληλους δημοκρατικούς κανόνες εμπλοκής.

2023: Γιατί η νοτιοδυτική χώρα πρέπει να δημιουργήσει τον διάδοχο του Μπουχάρι, αποκαλύπτει η Afenifere

Αυτός είπε:

«Μετά από προφανή παραμόρφωση των κατάλληλων δημοκρατικών κανόνων εμπλοκής και αισθάνομαι τον παλμό του Έθνους Igbo, αποκλείω τον εαυτό μου από τις εκλογές της Οχάναεζ υπό την ηγεσία του Nwodo.

«Αν και αγόρασα τη φόρμα υποψηφιότητας με απαράδεκτο ποσό N300,000, δυστυχώς η διαδικασία ήταν γεμάτη χειραγώγηση και το αποτέλεσμα δεν θα ήταν αποδεκτό από τον Ndigbo.»

Εν τω μεταξύ, Legit.ng στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι το κυβερνών κόμμα, το All Progressives Congress (APC), μπορεί να διοχετεύσει το προεδρικό εισιτήριό του στη νότια περιοχή μετά τη λήξη της θητείας του προέδρου Muhammadu Buhari.

Αναφέρθηκε ότι αυτό πυροδότησε το ενδιαφέρον από τα νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά, με τον Ohanaeze Ndigbo, μια κοινωνικοπολιτική ομάδα, να ηγείται του μέρους στην απαίτηση για έναν άντρα Igbo να αναλάβει τα ηνία των υποθέσεων όταν φεύγει ο Buhari.

ΔΩΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: Εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη εφαρμογή μας για Android, διαβάστε τα καλύτερα νέα για την # 1 εφαρμογή ειδήσεων της Νιγηρίας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Μπουχάρι αντιδρά στην παρουσία αυτού του κυβερνήτη στην Προεδρική Βίλα (φωτογραφίες)

Σε μια άλλη έκθεση, μετά τη διαμάχη που δημιουργήθηκε σχετικά με το διορισμό του νέου γενικού προέδρου της Ohaneze, αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής επιστήμης και διεθνών σχέσεων, Promise Onyewuchim, ζήτησε προσοχή.

Ο ακαδημαϊκός γκουρού είπε ότι η επιβολή ενός Τζορτζ Ομπιόζορ ως γενικού προέδρου της Οχάνεζ Νντιγκμπό θα οδηγήσει στην κατάρρευση της κοινωνικοπολιτισμικής οργάνωσης.

Ο Onyewuchim, πρώην γραμματέας της Akaikenga της Ομοσπονδιακής Επικράτειας της Ομοσπονδιακής Πρωτεύουσας (FCT), δήλωσε ότι για να αποφευχθεί η ηγετική κρίση στο Ohaneze, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διαχωρίσετε την ομάδα από την κομματική πολιτική και τις λαβές εκλεγμένων ή διορισμένων κυβερνητικών αξιωματούχων του κράτους .

Κορυφαία 5 πιο όμορφα γεγονότα για τους ανθρώπους Igbo | – σε Legit TV

Source