Ο Νίκολας επιστρέφει στην πολιτογράφηση. “ΗΘΗ και εθιμα”

Ο Νίκολας επιστρέφει և βλαστούς για πολιτογράφηση. “Το αλάτι πρέπει να έχει όρια.” – Πέρα από τη διαφάνεια, η απόκρυψη έρχεται πάντα, λέει ο πρόεδρος του DIKO

Ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία τρομοκρατείται από τη συνεχιζόμενη πολιτική απάτη της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ με τα «Χρυσά Διαβατήρια», λέει ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε γραπτή δήλωση, ο πρόεδρος της DIKO δηλώνει ότι έχει πλέον αποκαλυφθεί ότι η κυβέρνηση της ομοσπονδίας συνεχίζει να εκδίδει παράνομα διαβατήρια έως ότου παραλάβει τους σχετικούς κανονισμούς, εξαπατώντας το κοινοβούλιο και το κοινό.

“Χθες και σήμερα ακούσαμε τόσο τον Υπουργό Εσωτερικών όσο και τον Γενικό Εισαγγελέα, που προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν το αβάσιμο μετά από αυτό με ειδικά προετοιμασμένες γνώμες”

Αλλά η κοροϊδία πρέπει να έχει όρια.

Ο Νικόλαος Παπαδόπουλος δηλώνει ότι όταν η κυβέρνηση του Αναστασιάδη ενέκρινε παράνομα τη γέννηση της μαρίνας της Αγίας Νάπας, την οποία παρείχε η δικηγορική εταιρεία Νίκος Αναστασιάδης, στις 21 Αυγούστου 20, δεν είχε γνώμη.

Απλώς έπρεπε να εξυπηρετηθούν οι πελάτες του Νομικού Γραφείου Νίκου Αναστασιάδη, γι ‘αυτό και η κυβέρνηση Αναστασιάδη αγνόησε τους κανονισμούς που ψήφισε το κοινοβούλιο μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα.

“Όταν η κυβέρνηση του Αναστασιάδη ενέκρινε 221 πολιτογραφήσεις, παραβιάζοντας τους κανονισμούς που ψήφισε το Κοινοβούλιο τον περασμένο Αύγουστο, δεν είχε γνώμη στα χέρια του.

Αντιθέτως, η θέση του εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας στις 14.10.20 κατά τη συζήτηση του Κανονισμού ενώπιον του Κοινοβουλίου είχε ως εξής:

“Ο εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, αναφερόμενος στις εκκρεμείς αιτήσεις για την αποκλειστική χορήγηση της κυπριακής ιθαγένειας, είπε στην Επιτροπή ότι θα εξεταστούν βάσει του νομικού καθεστώτος που ίσχυε κατά την έκδοση της σχετικής διοικητικής πράξης. “ανεξάρτητα από το εάν διαφέρει από το νομικό πλαίσιο που ίσχυε κατά την κατάθεση της σχετικής αίτησης, όπως προβλέπεται από τις γενικές αρχές του Διοικητικού Δικαίου.”

Τώρα, τονίζει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο σημερινός Γενικός Εισαγγελέας, πρώην Υπουργός Κυβέρνησης Αναστασιάδης, μας λέει το ακριβώς αντίθετο, αόριστα αναφερόμενος στις “Αρχές του Διοικητικού Δικαίου”, αγνοώντας τον ειδικό νόμο και τους κανονισμούς που εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο. “Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε η θέση ότι οι πολιτικοί και οι πρώην υπουργοί δεν πρέπει να διορίζονται σε ανεξάρτητα θεσμικά όργανα, καθώς τους μολύνουν με κόμματα.

Τονίζεται ότι εάν εφαρμοστούν οι νέοι κανονισμοί που ψηφίστηκαν από το Κοινοβούλιο, οι πελάτες του νομικού γραφείου «Νίκος Αναστασιάδης» ΔΕΝ θα μπορούσαν να πάρουν διαβατήριο.

Ούτε φυσικά οι περισσότεροι επενδυτές σε 221 παράνομες πολιτογραφίες.

Γι ‘αυτό ήταν απαραίτητο να βρούμε έναν τρόπο για την εφαρμογή του προηγούμενου νομικού καθεστώτος

Αυτός είναι ο λόγος για τη μετεκλογική γνώμη. “

Εν κατακλείδι, ο Πρόεδρος του DIKO σημειώνει ότι “είναι πλέον σαφές ότι για την κυβέρνηση ΔΗΣΥ, πάνω από το νόμο, πάνω από τα θεσμικά όργανα, πέρα ​​από την ηθική, εξυπηρετούν πάντα τα συμφέροντα των πελατών των δικηγορικών γραφείων.” “Η απόκρυψη είναι πάντα κάτι παραπάνω από διαφάνεια.”

Source