Ο Νίκολας «πυροβολεί» ξανά για εγγυήσεις. “Κυβερνητικό μονοπώλιο για την αποτροπή του ελέγχου έργων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων”

Ο Νίκολας «πυροβολεί» ξανά για εγγυήσεις. “Έλεγχος μονοπωλιακών έργων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων της κυβέρνησης” Τι λέει ο πρόεδρος του DIKO;

Η πολιτική αναταραχή στην κυβέρνηση του δημοκρατικού συναγερμού συνεχίζεται όπως αποκαλύφθηκε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών, αναφέρει ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε γραπτή δήλωση, ο πρόεδρος της DIKO δηλώνει ότι ακριβώς πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση ΔΗΣΥ αποφάσισε να αποσύρει το σχέδιο κρατικών εγγυήσεων υπό πίεση από τις τράπεζες, καθώς θεώρησαν ότι τα επιτόκια που προβλέπει το νομοσχέδιο ήταν πολύ χαμηλά, κυρίως επειδή δεν θέλω να επιβλέπεται από τον Γενικό Ελεγκτή.

“Το Δημοκρατικό Κόμμα επέκρινε την δημοκρατική κυβέρνηση συναγερμού την επόμενη μέρα και στη συνέχεια ζήτησε την αποκατάσταση του νομοσχεδίου.

“Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ αποφάσισε να διατηρήσει αυτό το νομοσχέδιο στο συρτάρι του για ένα χρόνο · έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα το επαναφέρει.”

Υπενθύμισε, προσθέτει, να το επαναφέρει πριν από μια εβδομάδα, όταν το Κοινοβούλιο διαλύθηκε υπό την πίεση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες έμειναν χωρίς σημαντική υποστήριξη για ένα χρόνο. Παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών τους υποσχέθηκε ότι είχε ένα Σχέδιο Β, στο τέλος δεν είχε τίποτα.

Όπως σημειώνει, “σήμερα, ωστόσο, το μέγεθος της εξαπάτησης και των ψεμάτων, τα οποία έχει επανειλημμένα πει ο Υπουργός Οικονομικών, αποκαλύπτονται με τον πιο σαφή τρόπο. Αφού κατηγόρησε το κοινοβούλιο ότι θα αφήσει την οικονομία χωρίς ρευστότητα εάν δεν ψηφίσουμε για το ίδιο νομοσχέδιο, ανέβηκε στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών και μας είπε ότι, ακόμη και αν ψηφίσουμε την επόμενη Πέμπτη, το πρόγραμμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι την έγκριση “τον επόμενο Ιούνιο”. θα πρέπει να στείλουν αυτό το νομοσχέδιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να το εγκρίνουν και μετά θα πρέπει να επιστρέψουν στο νέο κοινοβούλιο για να εγκρίνουν το σχετικό διάταγμα του υπουργού. Χρηματοδότηση “.

Τονίζει επίσης ότι αυτό που ακούσαμε τις προηγούμενες ημέρες ήταν ανεξέλεγκτη υποκρισία. “Το δεύτερο ψέμα, αφού ο Υπουργός Οικονομικών μας είπε ότι είχε συμβουλευτεί όλα τα μέρη, τελικά κάποια αόρατα χέρια αποφάσισαν να διαγράψουν την επιτροπή παρακολούθησης. Δεν περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που μας παρουσίασαν, ισχυριζόμενοι ότι έγινε μετά την διαβούλευση κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα. “

Σήμερα, παρουσία όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, του ζητήθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής να πει ποιο κόμμα ζήτησε να διαγραφεί η Επιτροπή Παρακολούθησης από το νομοσχέδιο. Περισσότερα κόμματα που απαίτησαν λιγότερο έλεγχο από το προηγούμενο νομοσχέδιο, Κανένα κόμμα δεν είπε ότι ζήτησε κάτι τέτοιο. “Είναι σαφές ότι το μονοπώλιο της κυβέρνησης για την πρόληψη του ελέγχου σχεδίων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά”, τόνισε.

“Ως Δημοκρατικό Κόμμα, καλούμε την κυβέρνηση να ελέγξει τα μπερδέματα. Επιμένουμε στον έλεγχο, ώστε να μην υποφέρουμε με κρατικές εγγυήσεις, τις οποίες υποφέραμε με χρυσά διαβατήρια. “Γι ‘αυτό σήμερα ενημερώσαμε την Επιτροπή Οικονομικών ότι θα παρουσιάσουμε μια τροποποίηση την επόμενη Πέμπτη, ώστε η επιτροπή παρακολούθησης να επιστρέψει στο νομοσχέδιο με τη συμμετοχή του Γενικού Ελεγκτή ως παρατηρητή”, κατέληξε.

Source