Ο Νίκος Αναστασιάδης έδωσε την απάντησή του σε «δύο πολιτείες» με το έγγραφο του 2017

πανό99

Ρούμι ο Τύπος του Αρχιεπισκόπου Β ‘της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας. ΧρυσόστομοςΠρόεδρος της Ελληνικής Διοίκησης Νίκος AnastasiadisΈγραψαν ότι η απάντηση στον ισχυρισμό ότι «ήθελε λύση δύο κρατών» δεν καθυστέρησε και ότι ο Αναστασιάδης απάντησε χθες σε αυτούς τους ισχυρισμούς φέρνοντας το ανεπίσημο έγγραφο που έστειλε στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ το 2017.

Μετά τον ελληνικό Τύπο, Χρυσόστομο, ο Αναστασιάδης ισχυρίστηκε ότι «ήθελε λύση δύο κρατών» χθες, δηλώσεις και κριτικές προήλθαν από όλα τα πολιτικά κόμματα, ειδικά από το ΑΚΕΛ, και ο Αναστασιάδης έστειλε το ανεπίσημο έγγραφο στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ το 2017. Δήλωσε ότι απάντησε φέρνοντας την ημερήσια διάταξη.

Στη χθεσινή του δήλωση, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού έκανε έντονη κριτική ότι ο Αναστασιάδης θα περάσει στην ιστορία της Κύπρου ως «ηγέτης του τμήματος», ενώ το ΔΙΚΟ και το Κίνημα Αλληλεγγύης τόνισαν ότι ο Αναστασιάδης πρέπει να δηλώσει σαφώς τι είδους λύση θέλει στο Κυπριακό.

Από την άλλη πλευρά, ο ELAM τόνισε ότι «καμία πρόταση και συζήτηση σχετικά με μια λύση δύο κρατών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», ενώ οι DISI και DIPA δήλωσαν ότι «θα ήταν άχρηστο και επιβλαβές να συζητήσουμε και να συζητήσουμε μια λύση δύο κρατών σύμφωνα με την τουρκική ατζέντα».

Ο ελληνικός Τύπος έγραψε ότι ο Αναστασιάδης έστειλε το έγγραφο στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις 22 Σεπτεμβρίου 2017, το οποίο είχε δημοσιευτεί ευρέως εκείνη την εποχή και πιστεύεται ότι ήταν ήδη γνωστό στα πολιτικά κόμματα, στους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων.

Η εφημερίδα, η οποία περιελάμβανε λεπτομερώς την «ανεπίσημη επιστολή» του Αναστασιάδη, ανέφερε στην επιστολή ότι ο Αναστασιάδης είναι έτοιμος να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, βάσει του εξαμηνιαίου εγγράφου του Γκουτέρες, με σκοπό την εξεύρεση λύσης με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αρχές της ΕΕ. Δηλώνει ότι τόνισε.

Ο ελληνικός Τύπος συμπεριέλαβε επίσης τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Γκουτέρες στις 25 Νοεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, ο Γκουτέρες, στη δήλωσή του, συνοψίζει: Δηλώνει ότι «και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους και τη δέσμευσή τους να βρουν μια λύση στο Κυπριακό με βάση μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία που καθορίζεται από όλα τα ψηφίσματα, συμπεριλαμβανομένου του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το 1991».

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αφού ο Αναστασιάδης έστειλε την επιστολή του σε πολιτικούς ηγέτες, προέκυψε δήλωση από τον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης, Κυριάκο Κούσιο, και ότι ο Κούσιος συγκέντρωσε τις επικρίσεις του στο ΑΚΕΛ.

Στη δήλωσή του, ο Κούσιος δήλωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πόσο ζημιά προκλήθηκε από τις επανειλημμένες αβάσιμες δηλώσεις του και ότι ο Αναστασιάδης αποφάσισε να στείλει την επιστολή που έστειλε στον Γκουτέρες δύο μήνες μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων του Crans Montana. έκανε.

Ο Κούσιος υποστήριξε ότι η άποψη του Αναστασιάδη από εκείνη την ημερομηνία δεν έχει αλλάξει ούτε.

Ο ελληνικός Τύπος, από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι η απάντηση του ΑΚΕΛ δεν καθυστέρησε στη δήλωση του Κούσιου, και στη δήλωση του κόμματος, δηλώθηκε ότι “Ανεξάρτητα από το πόσες επιστολές στέλνει ο Αναστασιάδης, το γεγονός ότι ψιθύρισε σε δεκάδες ανθρώπους εντός και εκτός Κύπρου θα είναι η καλύτερη λύση για το Κυπριακό δεν θα αλλάξει”.

Η δήλωση χρησιμοποίησε επίσης τις δηλώσεις του Αναστασιάδη, “Αν πιστεύει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, οι πρώην συνάδελφοί του, τα κυβερνητικά μέλη και οι δημοσιογράφοι του ελληνοκυπριακού Τύπου ψεύδονται ή τρελαίνονται, πρέπει να το πει αυτό με θάρρος.”

Ενώ ο ελληνικός τύπος αντανακλούσε τα νέα του σχετικά με το θέμα στους αναγνώστες του με τίτλο «Απάντηση στα δύο κράτη με το ανεπίσημο έγγραφο το 2017 – ανεπίσημο έγγραφο από το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου», ανέφερε επίσης τη δυνατότητα του Αναστασιάδη να στείλει νέα επιστολή στον Γκουτέρες.

Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε ότι η συνέντευξη του Χρυσόστομου με την εφημερίδα Πολίτη προκάλεσε δυσφορία στο Προεδρικό Μέγαρο της Ελλάδας και ο Αναστασιάδης, ο οποίος δέχθηκε κριτική από ηγέτες πολιτικών κομμάτων, απάντησε στέλνοντας την ανεπίσημη επιστολή που έστειλε στον Γκουτέρες το 2017.

Στην έκθεση σημειώθηκε επίσης ότι ο Αναστασιάδης σκέφτηκε να στείλει νέα επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ σχετικά με το Κυπριακό.

Ισχυριζόμενος ότι ο Αναστασιάδης θα έδινε στον Γκουτέρη «την ιδέα ότι δεν θα έπρεπε να προχωρήσει μπροστά εάν δεν καταλάβει την εντύπωση ότι θα πραγματοποιηθεί μια πιθανή μελλοντική άτυπη συνάντηση», η εφημερίδα τόνισε ότι θεωρήθηκε σημαντικό οι Γκουτέρες να έχουν μια σαφή άποψη για τις ελληνοκυπριακές θέσεις.

Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα Alithia ανέφερε «Απάντηση στις κατηγορίες με το έγγραφο που στάλθηκε στον Γκουτέρες-Ποιος Αρχιεπίσκοπος πρέπει να πιστεύουμε; Το Νοέμβριο του 2017 ή το παρόν; ” Αντανακλούσε εκτενώς από τους τίτλους και τις εσωτερικές σελίδες κάτω από τις επικεφαλίδες.

Η εφημερίδα, στις ειδήσεις της ότι ο Αναστασιάδης έδωσε εκτενή κάλυψη στο εν λόγω έγγραφο και τα «έξι άρθρα του Γκουτέρες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τα μέρη στο Crans Montana» ισχυρίστηκαν επίσης ότι υπήρξαν μεγάλες αντιφάσεις μεταξύ των δηλώσεων του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου τον Νοέμβριο του 2017 και αυτών που είπε την προηγούμενη ημέρα.

Οι εφημερίδες, όταν ο Χρυσόστομος κατέρρευσε τις συνομιλίες στο Crans Montana το 2017, στην ομιλία του που απευθύνεται σε μια ομάδα μαθητών που επισκέπτονται «θα ήταν καλύτερη από τη λύση των δύο κρατών και (κατεχόμενες περιοχές) βρίσκεται υπό το κράτος της ΕΕ και θα διαμορφωθούν οι Τουρκοκύπριοι από την Τουρκία (TCA) πολίτες καταγωγής), θα ήταν καλύτερα να πάτε ».

Ο Χρυσόστομος, ο οποίος είπε ότι ήταν εναντίον της λύσης των δύο κρατών στις δηλώσεις του σήμερα, δήλωσε ότι μετά τις επικρίσεις των δηλώσεών του εκείνη την εποχή, δήλωσε ότι στην πραγματικότητα σημαίνει δύο κράτη με τα δύο κράτη που μίλησε στα παιδιά και ότι είναι υπέρ του ενιαίου κράτους, “Ποιος Αρχιεπίσκοπος πρέπει να πιστεύουμε;” έθεσε το ερώτημα.

Η εφημερίδα Haravgi, από την άλλη πλευρά, αντικατοπτρίζει τις ειδήσεις της σχετικά με το θέμα με τίτλο «Η ζημιά που έχουμε κάνει λόγω του Αναστασιάδη» και έδωσε ευρεία κάλυψη στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Κυπριανού.

πανό134

.Source