Ο Νίκος Αναστασιάδης εμβολίασε τα Κρητιδικά Νέα

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε το εμβόλιο ως δώρο ζωής, αφήνοντας το Κέντρο Υγείας όπου εμβολιάστηκε.

«Θέλω να δηλώσω», είπε, «πόσο χαρούμενος που γεννιέται η ελπίδα μπροστά σε μια επιδημία όπου έχουν χαθεί ζωές και οι άνθρωποι υποφέρουν».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τους επιστήμονες, τους γιατρούς, καθώς και τις νοσοκόμες στις πρώτες γραμμές που ανακάλυψαν το εμβόλιο.

“Η αντίστροφη μέτρηση για την ήττα του λεγόμενου αόρατου εχθρού έχει ξεκινήσει”, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, “αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.

Κάλεσε τους ενδιαφερόμενους για το εμβόλιο και είπε ότι δεν υπήρχε ασθένεια που δεν μπορούσε να θεραπευτεί με φάρμακα.

Είναι δικαίωμα όλων, όπως είπε, να αρνηθούν τους εμβολιασμούς, αλλά «το εμβόλιο μας προστατεύει».

Ήθελε ακόμη και τους τελευταίους μήνες να εμβολιαστούν, έτσι ώστε το 2021 να είναι η αρχή μιας νέας φυσιολογικής ζωής.

Όσον αφορά τους Τουρκοκύπριους, είπε ότι η αρμόδια τεχνική επιτροπή πραγματοποιεί διαβουλεύσεις για την απόκτηση των παραχωρημένων τμημάτων τους.

Τα εμβόλια δόθηκαν χθες στον Υπουργό Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνο Ιωάννου, και στην Ευρωπαϊκή Επίτροπο Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία μίλησε για τις καθημερινές προσπάθειες για τον τερματισμό της επιδημίας, επικαλούμενη τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. և Συνεργασία, η οποία γίνεται πρακτική για όλους τους πολίτες της Ένωσης.

Η αδειοδότηση εμβολίων, η έναρξη των εμβολίων, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, να επανεξετάσουμε το τέλος αυτής της παγκόσμιας περιπέτειας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με την πρόσφατη ιστορία, έγραψε χθες ο υπουργός Υγείας στην ανάρτησή του στο twitter. Που:

,Source