Ο Νετανιάχου συναντά τον υπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου εν μέσω σχεδίων σχηματισμού ταξιδιωτικού διαδρόμου για εμβολιασμό

Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου συναντήθηκε με τον Βρετανό υπουργό υπεύθυνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μάικλ Γκόβε, στο γραφείο του στην Ιερουσαλήμ την Τρίτη, εν μέσω σχεδίων για τη δημιουργία ενός «πράσινου» ταξιδιωτικού διαδρόμου μεταξύ των χωρών με αμοιβαία αναγνώριση των εμβολιασμών μετά τις επιτυχημένες προσπάθειες εμβολιασμού. και τα δύο έθνη.

Ο Netanyahu και ο Gove συζήτησαν «την επιλογή αύξησης της συνεργασίας στην έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή εμβολίων κατά του ιού του κορανοϊού και των μελλοντικών ιών», σύμφωνα με δήλωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Η δήλωση ανέφερε ότι ο Gove, ανώτερο μέλος του Συντηρητικού Κόμματος, χαιρετίζει τη μεγάλη επιτυχία του Ισραήλ στον εμβολιασμό του πληθυσμού του και αναφέρει ότι η Βρετανία ήθελε να μάθει από την εμπειρία του Ισραήλ στο άνοιγμα της οικονομίας.

Αποκτήστε το The Times of Israel’s Daily Edition μέσω email και μην χάσετε ποτέ τις κορυφαίες ιστορίες μας Δωρεάν εγγραφή

Επιπλέον, οι Netanyahu και Gove συμφώνησαν να προωθήσουν την αναβάθμιση της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών των χωρών, ανέφερε η δήλωση.

Ο υπουργός Υγείας Yuli Edelstein κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κέντρο εμβολιασμού COVID-19 στο βόρειο Ισραήλ, 9 Φεβρουαρίου 2021. (David Cohen / Flash90)

Ο Γκόβε συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν και άλλους ανώτερους αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας, ανέφεραν εβραϊκά μέσα ενημέρωσης.

Συζήτησαν το σχέδιο του διαδρόμου ταξιδιού και την πρόσθετη συνεργασία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Η παγκόσμια μάχη εναντίον του κοροναϊού απαιτεί διμερείς συνεργασίες», δήλωσε ο Edelstein. «Το Ισραήλ και η Βρετανία έχουν εξαιρετική συνεργασία στον τομέα της υγείας. Η συνεχής συνεργασία θα συμβάλει στη δημιουργία καλύτερης υγείας και οικονομίας ».

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Γκοβ φιλοξένησε ο υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι για συνομιλίες στην Ιερουσαλήμ.

«Η καταπολέμηση της πανδημίας του κορανοϊού είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κόσμος. Μετά την ιατρική πρόκληση, πρέπει να βρεθούν τρόποι για να επανέλθει η οικονομία το συντομότερο δυνατό. Θα προωθήσουμε, μαζί με τη Βρετανία, την αμοιβαία αναγνώριση των εμβολιασμών που θα επιτρέψουν στους τουρίστες και τους επιχειρηματίες από τις δύο χώρες να επιστρέψουν στη ρουτίνα με ασφάλεια », ανέφερε η Ashkenazi σε δήλωση του υπουργείου.

Η δήλωση δεν διευκρίνισε πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει το προτεινόμενο ταξιδιωτικό σχέδιο, ούτε εάν θα ήταν ανοιχτό μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί.

Ταξιδιώτες στην αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο Ben Gurion στις 18 Απριλίου 2021. (Yossi Aloni / Flash90)

Το Ισραήλ, το οποίο άρχισε να χαλαρώνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς εν μέσω της επιτυχίας της εθνικής του εκστρατείας εμβολιασμού και της συνεχιζόμενης πτώσης νέων μολύνσεων, πρόσφατα υπέγραψε ταξιδιωτικές συμφωνίες με τη Γεωργία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Gove ήρθε στο Ισραήλ για να μελετήσει το σύστημα «Green Pass» του Ισραήλ που επιτρέπει σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή ανακτηθεί από τον κοραναϊό να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως φαγητό σε εσωτερικούς χώρους, παραστάσεις και αθλητικές εκδηλώσεις.

Σε μια στήλη για την εφημερίδα Telegraph νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Γκόβ φώναξε το Ισραηλινό Πράσινο Πέρασμα και εξέφρασε την υποστήριξή του για υιοθέτηση παρόμοιου συστήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι κάτοχοι του Green Green Pass απολαμβάνουν τον τραγουδιστή Ivri Lider σε μια συναυλία που διοργανώνει ο δήμος του Τελ Αβίβ, στο στάδιο Bloomfield, στις 5 Μαρτίου 2021. (Miriam Alster / Flash90)

«Εάν το Ισραήλ μπορεί να επιταχύνει τις επιστροφές των πολιτών του σε νυχτερινά κέντρα, [soccer stadiums] και θέατρα με αυτά τα πιστοποιητικά, θα μπορούσαμε; ” Ο Γκόβ έγραψε.

Ανέφερε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένει από άλλες χώρες να δρομολογήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες που απαιτούν από τους ταξιδιώτες να αποδείξουν το καθεστώς του κοροναϊού και ότι, ως εκ τούτου, η Βρετανία πρέπει να εξετάσει το θέμα.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ο Κόσμος μας στα Δεδομένα, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα κατατάσσονται πρώτη και δεύτερη μεταξύ όλων των χωρών όσον αφορά το ποσοστό των ατόμων που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Χαιρετισμούς από το έθνος εμβολιασμού

Μια μικροσκοπική χώρα έχει οδηγήσει τον κόσμο στον εμβολιασμό COVID. Εάν το επίτευγμα του Ισραήλ σας κάνει περήφανο, υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζετε. Τεράστιο κοινό συγκεντρώθηκε πρόσφατα στους The Times of Israel από χώρες όπου το Ισραήλ συνήθως κάνει τα νέα μόνο λόγω των συγκρούσεών του.

Έρχονται εδώ για να διαβάσουν ένα πολύ διαφορετικό είδος άρθρου. Ήμασταν ο ιστότοπος για όλους που ενδιαφέρονται για την ιστορία επιτυχίας του «Εμβολιασμού Έθνους».

Ως ανταποκριτής της ToI για την υγεία και την επιστήμη, έχω γράψει μεγάλο μέρος αυτής της κάλυψης – και είναι συναρπαστικό να βλέπω τον αντίκτυπό του. Η δημοσιογραφία μας έχει εμπνεύσει πολλά άρθρα σε μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως. Το ξέρω αυτό γιατί οι διεθνείς δημοσιογράφοι συχνά έρχονται σε επαφή μαζί μου για πληροφορίες.

Η υποστήριξή σας, μέσω της κοινότητας The Times of Israel, μας βοηθά να συνεχίσουμε να παρέχουμε εκπληκτικές, εντυπωσιακές ιστορίες από αυτό το μικρό κράτος σε αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Θα γίνετε μέλος της κοινότητάς μας σήμερα;

Σας ευχαριστώ,

Nathan Jeffay, Ανταποκριτής Υγείας & Επιστημών

Γίνετε μέλος της κοινότητάς μας Γίνετε μέλος της κοινότητάς σας Είστε ήδη μέλος; Συνδεθείτε για να σταματήσετε να το βλέπετε

Είσαι σοβαρός. Το εκτιμούμε αυτό!

Γι ‘αυτό ερχόμαστε καθημερινά στη δουλειά – για να παρέχουμε στους απαιτητικούς αναγνώστες όπως εσάς κάλυψη που πρέπει να διαβάσετε για το Ισραήλ και τον εβραϊκό κόσμο.

Τώρα έχουμε ένα αίτημα. Σε αντίθεση με άλλα καταστήματα ειδήσεων, δεν έχουμε δημιουργήσει paywall. Όμως, καθώς η δημοσιογραφία που κάνουμε είναι δαπανηρή, προσκαλούμε αναγνώστες για τους οποίους οι The Times of Israel έχουν καταστεί σημαντικοί για να βοηθήσουν στη στήριξη του έργου μας με τη συμμετοχή Η κοινότητα των χρόνων του Ισραήλ.

Με μόλις 6 $ το μήνα μπορείτε να βοηθήσετε στην υποστήριξη της ποιοτικής δημοσιογραφίας μας απολαμβάνοντας τους The Times of Israel ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, καθώς και την πρόσβαση αποκλειστικού περιεχομένου που διατίθεται μόνο σε μέλη της κοινότητας Times of Israel.

Γίνετε μέλος της κοινότητάς μας Γίνετε μέλος της κοινότητάς σας Είστε ήδη μέλος; Συνδεθείτε για να σταματήσετε να το βλέπετε

Source