Ο νικητής του ERC Mikkelsen στοχεύει να είναι υπέροχος στα οκτώ

Ο Andreas Mikkelsen ανακοίνωσε συναρπαστικά σχέδια για το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA του 2021 μετά από συνεργασία με την κορυφαία ομάδα Toksport WRT.

Ο Mikkelsen, ο οποίος έκανε μια νικηφόρα επιστροφή στο ERC στο Ράλι Ουγγαρίας τον περασμένο μήνα, θα οδηγήσει το odakoda Fabia Rally2 Evo κατά τη διάρκεια της οκτώ αγωνιστικών σεζόν του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει στο Ράλι Serras de Fafe και Felgueiras στην Πορτογαλία από τις 12 Μαρτίου -14.

«Θα κάνω μια πλήρη σεζόν στο ERC», δήλωσε ο 31χρονος Νορβηγός, ο οποίος θα αγωνιστεί επίσης για μια εκστρατεία FIA World Rally Championship 2 με την Toksport. “Αυτό είναι δύο πρωταθλήματα και αυτό σημαίνει πολλή οδήγηση.”

Ο Mikkelsen έχει τρεις νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που κερδίζει το όνομά του και έχει απολαύσει τα προνόμια ως οδηγός εργοστασίου για τις Citroën, Hyundai και Volkswagen. Ελπίζει ότι η εκστρατεία του για το 2021 θα προσφέρει «ένα εξαιρετικό βήμα» προς τον στόχο του να επιστρέψει στην κορυφή του αθλήματος όταν εισαχθούν οι νέοι κανονισμοί Rally1 για τη σεζόν του 2022.

«Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στην Škoda και την Toksport που μου δίνουν αυτήν την ευκαιρία», δήλωσε ο Mikkeslen, ο οποίος θα βοηθήσει επίσης τους Τσέχους να αναπτύξουν τον προγραμματισμένο αγώνα του 2022 Rally2.

«Έχω έναν στόχο τον επόμενο χρόνο και αυτός είναι να κυριαρχήσω εντελώς σε κάθε ράλι που κάνω, αυτός είναι ο μόνος στόχος μου. Θα είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε αγώνα και αισθάνομαι πολύ σίγουροι. “

Μια δήλωση από το Toksport WRT έγραψε: «Ο Αντρέας είναι σίγουρος και στοχεύει να κάνει το odakoda Fabia Rally2 το γρηγορότερο αυτοκίνητο Rally2 στο ERC.»

Το Toksport έχει ισχυρή γενεαλογία στο ERC μετά από καθοδήγηση των Chris Ingram και Ross Whitock στον πολυπόθητο τίτλο της FIA το 2019.

Ο Τούρκος ταλέντο Ορχάν Αβιόγλου σημείωσε το πέμπτο ERC με το καλύτερο πέμπτο στο Ράλι Κύπρου μαζί με τρεις άλλους κορυφαίους 10 τερματισμούς το 2018 και πήρε ένα βάθρο ERC3 στην Κύπρο το 2019.

Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας επωφελήθηκε επίσης από την τεχνογνωσία της Toksport με ένα βάθρο ERC1 Junior στο Azores Rallye το 2019, ενώ η Ola Jr Nore το έκανε δύο βάσεις ERC3 Junior από όσες ξεκινά την περασμένη σεζόν οδηγώντας ένα Renault Clio RSR Rally5.

Source