Ο Νιούκαστλ που σκόραρε και τα πέντε γκολ στη νίκη της Αγγλίας επί της Κύπρου

Αυτή την ημέρα το 1975, η Αγγλία έριξε την Κύπρο 5-0 σε έναν προκριματικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Empire Stadium στο Wembley και ο Malcolm Macdonald σημείωσε και τα πέντε γκολ.

Ο Don Revie ξεκίνησε τον Peter Shilton, τον Paul Madeley, τον Kevin Beattie, τον Colin Bell, τον David Watson, τον Colin Todd, τον Alan Ball, τον Mick Channon, τον MacDonald, τον Alan Hudson και τον Kevin Keegan, αλλά ο Newcastle ήταν αυτός που έκλεψε τα πρωτοσέλιδα.

Από το Νιουκάστλ Γιουνάιτεντ του Ντέιβιντ Πότερ – Ιστορία, γεγονότα και φιγούρες από κάθε μέρα της χρονιάς

Το πρώτο γκολ του Μακντόναλντ ήρθε στο δεύτερο λεπτό, όπου πήγε στο σπίτι χωρίς αμφισβήτηση από ένα ελεύθερο λάκτισμα. Ο δεύτερος στόχος του ήρθε στο μισό ώρα και

τον είδε να μετατρέπει μια περικοπή με μια σπασμένη προσπάθεια. Σφραγίζει το hat-trick του λίγα λεπτά μετά την επανεκκίνηση με ένα γκολ λαθροκυνηγούς από κοντά, χτυπώντας τον τερματοφύλακα σε νοκ ντάουν.

Το τέταρτο του μπροστινού ήταν μόλις λίγα λεπτά αργότερα και ήταν μια βροντή κεφαλιά από ένα σταυρό. Και το πέμπτο του Macdonald ήρθε στα περασμένα λεπτά της κανονικής ώρας και ήταν μια άλλη προσπάθεια μετά από ένα σταυρό παράκαμψη του τερματοφύλακα.

Ο 71χρονος πέρασε πέντε χρόνια στο Νιουκάστλ μεταξύ 1971 και 1976, κάνοντας περισσότερες από 250 εμφανίσεις σε όλους τους αγώνες και σκόραρε 138 γκολ. Ήταν δεύτερος του FA Cup και του League Cup για τους Magpies, αλλά έκανε το Hall of Fame.

Ο Μακντόναλντ άνοιξε το λογαριασμό του για την Αγγλία με τη νίκη της Κύπρου, αλλά θα συνέχιζε να σκοράρει ένα ακόμη γκολ πριν υποχωρήσει από το διεθνές ποδόσφαιρο. Ο γεννημένος στο Fulham επιθετικός έκανε συνολικά 14 καλύμματα μεταξύ 1972 και 1975, σημειώνοντας έξι γκολ.

Σε άλλες ειδήσεις, το Νιουκάστλ απολαμβάνει τη Μεγάλη Παρασκευή καθώς η νίκη του Χάντερσφιλντ τους φέρνει πιο κοντά στον τίτλο

Source