Ο Ντέντιας θα ηγηθεί του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών: “Η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία”

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ντεντιάς δήλωσε στην ιδιωτική του συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή ότι ευνοεί την επανάληψη του τουρκικού και του ελληνικού διαλόγου.

“Σήμερα στην Τουρκία προχωράει στην πορεία της ΕΕ το 2000 και ο τουρκο-ελληνικός διάλογος διακόπηκε δεν μοιάζει με το 2016”, υποδεικνύοντας ότι ο Ντέντιας θα ηγηθεί του επεκτατικού, νέου οθωμανικού στιλ και απειλητικό “της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια που πρότεινε ότι ακολούθησε πολιτική.

Η Ελλάδα, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Κύπρος, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με καθιερωμένα μέλη δήλωσαν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συνεργασία της Τουρκίας, ο Ντέντιας θα ηγηθεί, “Αλλά η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τη συμπεριφορά τους και το διεθνές δίκαιο προβλέπει την ειρηνική επίλυση των διαφορών, όπως συμφωνήθηκε σε κάθε χώρα αυτός είπε.

Ο Ντενίντας, “Πριν από 100 χρόνια στη Δύση ως ο άρρωστος μεγάλος εναλλάκτης, όπως ορίζεται η Τουρκία, τώρα προσπαθεί να παίξει το ρόλο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, βρίσκονται στην ατζέντα όλων των χωρών που έχω δει”, είπε.

Source