Ο οδηγός φορτηγού φέρνει 14 κιλά κοκαΐνης-κάνναβης στην Ελλάδα μέσω της Ιταλίας (βίντεο)

Ο ξένος οδηγός μετέφερε στην Ελλάδα և εισάγοντας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών για περαιτέρω απομάκρυνσή τους στην εγχώρια αγορά. Το τελευταίο του ταξίδι ήταν μέσω της Πάτρας που κατέληγε σε γλυκόριζα.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Στις 23 Δεκεμβρίου, αστυνομικοί από την Υπηρεσία Επιβολής του Ναρκωτικού της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Αττικής χειροπέδωσαν έναν αλλοδαπό για λαθρεμπόριο ή εισαγωγή ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Η εγκληματική δραστηριότητα αλλοδαπού έχει πιστοποιηθεί για ειδική πώληση στο πλαίσιο ειδικών επιχειρήσεων για την εξάλειψη της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, μετά τη χρήση των πληροφοριών σχετικά με τη μεταφορά και την εισαγωγή σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών στη χώρα μας, για περαιτέρω πώληση.

https://www.youtube.com/watch?v=szyaCJ2QBi0:

Όσο για το άλογο της δράσης, ο κρατούμενος, χρησιμοποιώντας τις επαγγελματικές του ικανότητες ως οδηγός φορτηγού, δραστηριοποιούταν στη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών, λαθρεμπόριο μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ελλάδα για να τα εμπορεύσει περισσότερο στην εγχώρια αγορά.

Όπως αποδείχθηκε, ο κατηγορούμενος οδηγούσε ένα διεθνές φορτηγό μεταφοράς από την Ιταλία με το φέρι Ancona, έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας στις 23 Δεκεμβρίου και κατέληξε στην περιοχή Licovrisi στην Αττική.

Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του φορτηγού, με τη βοήθεια αξιωματικών της Ακτοφυλακής Πάτρας, ενός αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, 13 πακέτα κοκαΐνης βρέθηκαν προσεκτικά κρυμμένα στην αποθήκη συνοδού – μια μικρή ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Επιπλέον, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ήταν κρυμμένο προσεκτικά μέσα στο φορτηγό.

Γενικά, τα ακόλουθα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

– Η ποσότητα κοκαΐνης που ζυγίζει 14 κιλά և 45 γραμμάρια
– Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 7 γραμμαρίων
– Το ποσό των 287.060 ευρώ
– Διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές (τρακτέρ-επιβάτης)
Κινητή συσκευή

Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία της Αθήνας για υπόθεση εναντίον τους.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source