Ο ΟΗΕ ελπίζει ότι τα κόμματα θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες της Γενεύης με δημιουργικότητα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Ο ΟΗΕ δήλωσε ότι ελπίζει ότι τα μέρη που θα παρευρεθούν στην άτυπη συνάντηση 5 + 1 για την Κύπρο στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα θα παρευρεθούν με δημιουργικότητα.

«Νομίζω τι είναι ο Γενικός Γραμματέας, ο σκοπός, όπως είπα, είναι να καθοριστεί εάν υπάρχει κοινό έδαφος για τα μέρη να διαπραγματευτούν μια διαρκή λύση. Ελπίζουμε ότι τα μέρη θα έρθουν με δημιουργικότητα σε αυτήν την άτυπη συνάντηση », δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Στέφαν Ντουτζάριτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Πρόσθεσε ότι ο Antonio Guterres «θα πάει στη Γενεύη για την άτυπη συνάντηση 5 + 1 για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Απριλίου».

Ο Ντουτζάριτς υπενθύμισε ότι ο ΟΗΕ είχε δηλώσει στις 24 Φεβρουαρίου, ότι το UNSG «συγκαλεί αυτή την άτυπη συνάντηση μετά από διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν εκ μέρους του απεσταλμένου της Jane Holl Lute. Αυτές οι διαβουλεύσεις έγιναν τους τελευταίους μήνες.

«Ο σκοπός της συνάντησης, όπως είπαμε τότε, θα είναι να καθοριστεί εάν υπάρχει κοινό έδαφος για τα μέρη να διαπραγματευτούν μια διαρκή λύση στο Κυπριακό εντός ενός προβλέψιμου ορίζοντα», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Source