Ο Ουκρανός διπλωμάτης Ι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τέθηκε προσωρινά υπό κράτηση, kathimerini.com.cy

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έχει προσωρινά κρατήσει έναν Ουκρανό διπλωμάτη στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα της πρόσφατης κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε ότι σύμφωνα με τον AD S, ο Alexander Sosonyuk τέθηκε υπό κράτηση ενώ προσπαθούσε να λάβει εμπιστευτικές πληροφορίες από ρωσικές βάσεις δεδομένων επιβολής του νόμου κατά τη διάρκεια συνάντησης με Ρώσο πολίτη.

“Αυτή η δραστηριότητα δεν είναι συμβατή με το καθεστώς διπλωμάτη, είναι εχθρική προς τη Ρωσική Ομοσπονδία. “Ένας ξένος διπλωμάτης θα αντιμετωπίζεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”, είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας είπε ότι ο Σοσονιούκ κρατήθηκε για αρκετές ώρες, αλλά τώρα επέστρεψε στο προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη.

“Η ουκρανική πλευρά σύντομα θα αποφασίσει πώς θα ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση, λαμβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα πρακτική”, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας σε σχέση με την υπόθεση του Sosonyuk.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

,Source