Ο Πάπας δεν θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της Πρωτοχρονιάς εξαιτίας του πόνου στα πόδια

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θα ηγηθεί των υπηρεσιών της Πρωτοχρονιάς και της Πρωτοχρονιάς λόγω της έκρηξης της κατάστασης της ισχιαλγίας του, η οποία προκαλεί πόνο στο δεξί του πόδι, δήλωσε το Βατικανό την Πέμπτη (31 Δεκεμβρίου).

Ήταν η πρώτη φορά μετά από χρόνια που ο Φράνσις, ο οποίος έγινε 84 ετών αυτόν τον μήνα, έπρεπε να παραλείψει ένα παπικό γεγονός για λόγους υγείας.

Μια υπηρεσία σπεσιαλιτέ στο τέλος του έτους που θα ηγείτο ο Πάπας το απόγευμα της Πέμπτης θα ηγηθεί ο Καρδινάλιος Τζιοβάνι Μπάτιστα Ρε, και η Παρασκευή θα μνημονευθεί από τον Καρδινάλιο Πιέτρο Παραλόν, τον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού.

Ο Βατικανό είπε ότι ο Πάπας θα οδηγήσει την προσευχή του το μεσημέρι την Παρασκευή (1 Ιανουαρίου) όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο Πάπας πάσχει από ισχιαλγία, μια κατάσταση που προκαλεί πόνο που εκπέμπεται από το κάτω μέρος της πλάτης κατά μήκος του ισχιακού νεύρου στο κάτω μέρος του σώματος.

Μπορεί μερικές φορές να δει ότι περπατά με δυσκολία λόγω του πόνου και λαμβάνει τακτική φυσική θεραπεία λόγω της κατάστασης.

(Reuters)

Source