Ο Παπαδάκη αθώωσε το περιφερειακό δικαστήριο η Η σύμβαση δεν είναι έγκυρη

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απαλλάσσει τον Δημήτρη Παπαδάκη, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Δήλωση του Γραφείου του Μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα το πρωί, ο Δημήτρης Παπαδάκης, το περιφερειακό δικαστήριο της Λευκωσίας, αθώωσε τον ευρωβουλευτή την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, στην αίτησή του για σχολιασμό της συνθήκης. με τη συμβατότητά του.

Το αίτημα υποβλήθηκε από ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητώντας να σχολιάσει τη Σύμβαση, βάσει του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ακολουθεί η δήλωση του γραφείου τύπου του ευρωβουλευτή.

“Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει σαφώς ότι η σύμβαση, η οποία συντάχθηκε με τη διαταγή της διοίκησης EDEK, είναι παράνομη και άκυρη.

Μεταξύ άλλων, η απόφαση παραδέχεται ότι η παρανομία ήταν τόσο σαφής που ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έπρεπε να το υπογράψει με επιφυλάξεις.

Συγκεκριμένα.

«Κατά την έννοια της, η συμφωνία είναι τόσο απλή που είναι αδύνατο για οποιοδήποτε μέρος να συνειδητοποιήσει ότι, στο πνεύμα της επιστολής της συμφωνίας, θα δοθεί το ποσό που θα είχε λάβει ο αιτών ως Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. αντί να συνεισφέρει στο κόστος του κινήματος, τη δημιουργία γραφείου ή την πρόσληψη υπαλλήλων για τη διάθεση αυτών των χρημάτων για τον σκοπό για τον οποίο μπορεί να παρέχεται σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Η κατανόηση των δεδομένων ήταν τόσο σαφής για τα μέρη που ο αιτών έπρεπε να υπογράψει τη σύμβαση με την παραπάνω κράτηση για να αποφύγει την υποχρέωση που είχε αναλάβει βάσει της σύμβασης. “

Παραθέτοντας αποσπάσματα του Κανονισμού Διαδικασίας, όπως και σε προηγούμενες παρόμοιες αποφάσεις, το Δικαστήριο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι և և և և և քննարկ ագրի ագրի պայման պայման պայման պայման պայման της υπό εξέταση συνθήκης είναι παράνομο, ως εκ τούτου, προϋποθέτει την ακυρότητα της σύμβασης. “

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο κ. Παπαδάκης lawyers οι δικηγόροι του, κατά τη διάρκεια της πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον του, πρότεινε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο να αναστείλει τη διαδικασία για να προσφύγει στο δικαστήριο για να διαπιστώσει εάν η εν λόγω συμφωνία ήταν παράνομη, η απάντηση που έλαβαν ήταν «χωρίς λόγο». Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αποφάσισαν να τον διαγράψουν, μεταξύ άλλων, επειδή αρνήθηκε να εκπληρώσει τις ρήτρες του παράνομου συμβολαίου που τον “ανάγκασαν” να υπογράψει.

Σύμφωνα με την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, αφενός, ο κ. Παπαδάκης αθωώνεται, ο οποίος από το 2019 ισχυρίστηκε ότι είναι παράνομη συμφωνία που δεν μπορεί να εκπληρωθεί και, αφετέρου, ο κ. Η βάση της καταγγελίας του Σισόπουλου, στην οποία η εσωτερική πλευρά άσκησε διαδικασία εναντίον του κ. Παπαδάκη. Το δικαστήριο έκρινε ότι η απόφαση απομάκρυνσης του κ. Παπαδάκη ήταν σκόπιμη απόφαση να τον εκδιώξει πολιτικά.

“Μετά από αυτήν τη σαφή απόφαση του Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, τι θα έπρεπε να πει ο κ. Σιζόπουλος, οι υποστηρικτές του, καθώς και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που επέμειναν να απαγορευτεί το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;”

Source