Ο Παπαδάκ αθωώνεται από το Δικαστήριο. “Ο Σισόπουλος πρέπει να δώσει εξηγήσεις” [ΒΙΝΤΕΟ]

Έληξε την περασμένη Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, με τον νικητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδάκη. Το πρώτο κεφάλαιο της διαμάχης με τον Πρόεδρο του ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλου για νομική διαμάχη μεταξύ των δύο,ν: μια επένδυση που η τελευταία ζήτησε να πληρώσει πρώτα στο πάρτι. Ο κ. Παπαδάκης αισθάνεται δικαιολογημένος, όπως το θέτει μυρμήγκι1:com:,Κι:, Το κεφάλι του ΕΔΕΚ δεν είναι κλειστό γι ‘αυτόν. Η δεύτερη νομική διαμάχη βρίσκεται σε εξέλιξη για την απέλαση ενός μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το κόμμα, το οποίο, όπως μας είπε, αναμένει να δικαιολογήσει.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο μυρμήγκι1:com:,Κι:, օ: Ο Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημείωσε ότι “Απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας “Είναι σαφές, δικαιολογείται στην έφεσή μου, έτσι ώστε το δικαστήριο να μπορεί να εκφράσει γνώμη σχετικά με το κατά πόσον η σύμβαση που ο κ. Σιζόπουλος με υποχρέωσε να εφαρμόσω είναι νόμιμη ή παράνομη.”

“Είπα στην αρχή ότι ήταν παράνομο, αλλά περίμενα ότι θα σταλεί έτσι ώστε το δικαστήριο ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μπορούν να εκφράσουν γνώμη για τη νομιμότητά του και να την εφαρμόσουν”, είπε.

Τόνισε ότι “νομίζω ότι τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι η ακύρωσή μου έγινε για άλλους λόγους, φυσικά, επειδή δεν συμμορφώθηκα με την παράνομη σύμβαση”.

Στην ερώτηση αν είχε σχέση με τον κ. Σιζόπουλο μετά την απόφαση του δικαστηρίου, “κανένα μήνυμα. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις σε όσους υπερασπίστηκαν τη θέση του և Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο συμμετείχε σε αυτήν τη διαδικασία, το οποίο οδήγησε στην παράνομη απομάκρυνσή μου από την ΕΔΕΚ. ”

Απαντώντας στην ερώτηση εάν υπάρχει ανοιχτό παράθυρο για να επιστρέψει στο πάρτι, ο κ. Παπαδάκης εξήγησε ότι «αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να δουν οι σημερινοί συλλογικοί φορείς, το οποίο, φυσικά, δεν έχω ψευδαισθήσεις Συμμετείχε σε μια παραποιημένη διαδικασία, μια προκαθορισμένη διαδικασία, μια δίκη εκτελεστικών δηλώσεων και όχι δικαστικών σημάτων. “Νομίζω ότι ολόκληρη η Κύπρος έχει παρακολουθήσει τι συνέβη. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν γιατί με εκδιώκουν από τα συλλογικά όργανα ως μέλος του κινήματος EDEK.”

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαδάκης διευκρίνισε ότι το υποκατάστημα ΕΔΕΚ δεν του είχε κλείσει. “Κηρύσσομαι τον εαυτό μου μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου EDEK, κάποιοι είναι παράνομοι, κάποιοι είναι παράνομοι και κάποιοι έχουν ενεργήσει δόλια για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.”

Εξήγησε ότι «υπάρχει αγωγή όπου αναμένω από το δικαστήριο να με απαλλάξει και να θεωρήσει άκυρη τη διαγραφή μου. Επομένως, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι δεν έχω διαγραφεί από τους οργανισμούς και τις επόμενες διαδικασίες. ”

“Πρέπει να συμμορφώνονται με τις δικαστικές εντολές και τις αποφάσεις τους. “Νομίζω ότι είναι απογοητευτικό να αγνοούμε τις δικαστικές αποφάσεις των ειδικών πολιτικών κομμάτων που λαμβάνουν χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους”, κατέληξε.

Source