Ο Παπαχαραλάμπους παραιτήθηκε από πυροβολισμό. “Μην … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Αντρέας Παπαχαραλάμπους, πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας και αθλητικής άμυνας, παραιτήθηκε μετά την απόλυση.

“Θέλω να ενημερώσω τους υγιείς οπαδούς ότι σήμερα ζήτησα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου ως Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας”, ανέφερε σε δήλωση. “Η παραίτησή μου είναι μη αναστρέψιμη.”

Αυτή λέει. “Δεν θέλω να εκληφθώ ως εγκατάλειψη. Ποτέ δεν έφυγα, ούτε είναι στον χαρακτήρα μου. “Από τις πρώτες ημέρες του διορισμού της επιτροπής, ανακαλύψαμε τις σοβαρές αδυναμίες του νόμου – την έλλειψη κανονισμών.”

“Ενημερώσαμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Γραφείο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας”, είπε. Ταυτόχρονα είδαμε τους ηγέτες των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΝΙΚΟ και ΕΔΕΚ. Μεταξύ άλλων θεμάτων, αναφέραμε το ζήτημα της νομοθεσίας και των κανονισμών. Απολύτως τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

“Για ένα ολόκληρο έτος προσπαθούμε να πούμε πού ανήκουμε, ποιος είναι ο πολιτικός ηγέτης μας, κανείς δεν ξέρει, φυσικά ούτε καν εμείς.”

Η επιτροπή, κ. Παπαχαραλάμπους συνεχίζει, «δεν έχει χώρο διαβίωσης» με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Με τη βοήθεια της GD, καταφέραμε να ζητήσουμε από τον CMO να διορίσει τον γραμματέα մանը για να παραδώσει το γραφείο στην CMO κατά δύο μέτρα. Ήταν και πάλι δυνατό με τη βοήθεια της COM να πληρώσει τους αιτούντες, να πληρώσει το μισθό του γραμματέα. “

Πρόσθεσε: «Είναι πολύ ατυχές το γεγονός ότι ο διορισμός της Επιτροπής έχει ανακοινωθεί δύο φορές, ο οποίος πρέπει να ακολουθηθεί από τον τρίτο,« βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που είναι αδύνατη όσο θέλουμε ». Όποιος διοριστεί, η Επιτροπή πρέπει να ενεργήσει σωστά. “

Σημειώνει ότι “ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι η πολιτική υποστήριξη που δίνουν οι πολιτικοί σε πολιτικούς παράγοντες”. Η πρόσβαση των πρακτόρων στους πολιτικούς διευθυντές εύκολα ή εξουδετερώνει κάθε προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς ή της εμπλοκής. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές μόνο σε εκείνους που ζήτησαν από την Επιτροπή να λύσει τα προβλήματά της, απλώς για να μας ακούσουν. Αυτό που έλαβε η Επιτροπή δεν ήταν παρά βοήθεια – αμοιβαία κατανόηση.

Συμπερασματικά, εκπλήσσεται. “Γιατί διορίστηκε η επιτροπή υπό αυτές τις συνθήκες;” Το να μην συμφωνήσω με την παραίτησή μου θα ισοδυναμούσε με συνενοχή, όχι ενοχή. Η αδιαφορία όλων σε αυτήν την προμήθεια είναι το ωμέγα ωμέγα. Συνεχίζω να λέω ότι στην παρούσα κατάσταση, ο διορισμός νέας Επιτροπής δεν επιλύει το πρόβλημα. “Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, ανεξάρτητα από άλλα ζητήματα, όλες οι έρευνες και τα παράπονα έχουν πρόβλημα.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source