“Ο πατέρας μου υπόκειται σε μια αργή διαδικασία δολοφονίας”

Διαφήμιση

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ (ΑΑ) – Ο Αμπντουλάχ αλ-Άουντ, γιος του θρησκευτικού μελετητή Σαλμάν αλ-Άουντ (63), ο οποίος φυλακίστηκε στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι ο πατέρας του υποβλήθηκε σε «αργή διαδικασία δολοφονίας» στη φυλακή στο Ριάντ.

“Εξηγώ στον κόσμο ότι ο πατέρας μου, ο Salman Awde, υποβλήθηκε σε αργή διαδικασία δολοφονίας στη φυλακή στο Ριάντ, με το Ισλάμ και την αραβική ummah”, δήλωσε ο αντιφρονούντος Abdullah al-Awde στο εξωτερικό στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο Αμπντουλάχ ανέφερε ότι η υγεία του πατέρα του υπέστη τρομακτική πτώση τους τελευταίους μήνες και ιατρική αμέλεια.

Χρησιμοποιώντας το hashtag “Don’t kill Selman Avde” στη θέση του, ο Αμπντουλάχ τόνισε ότι οι αρχές είναι υπεύθυνες για το τι θα μπορούσε να συμβεί στον πατέρα του.

Στη δήλωσή του στις 3 Δεκεμβρίου, ο Αμπντουλάχ Άβντε δήλωσε ότι «ο γιατρός της φυλακής είπε στον πατέρα του ότι είχε χάσει περίπου το ήμισυ της όρασης και της ακοής του».

Μετά την κοινοποίηση του Abdullah al-Awde, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν προέβησαν σε δήλωση σχετικά με το θέμα.

– 37 ξεχωριστές κατηγορίες εναντίον του

Ο θρησκευτικός μελετητής της Σαουδικής Αραβίας, Salman al-Awde, ο οποίος συνελήφθη το 2017, παραπέμφθηκε στο δικαστήριο περίπου ένα χρόνο αργότερα, λέγοντας: “Ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης, αντιτάσσοντας τον αποκλεισμό που επέβαλε το Ριάντ στο Κατάρ, συνεργασία με την Οργάνωση Μουσουλμανικής Αδελφότητας, σχέση με τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Έγιναν 37 ξεχωριστές κατηγορίες, όπως «να βρίσκεστε στη χώρα, να απειλείτε την εθνική ασφάλεια, να υποκινεί βία».

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Jamal Khashoggi κατηγόρησε τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman για τη σύλληψη του Awwe στο πρόγραμμα που παρακολούθησε δύο ημέρες πριν σκοτωθεί. Ο Khashoggi είπε, “(ο Mohammed bin Salman) θα καταστρέψει τους αντιπάλους με κάθε κόστος. Εάν εκτελεστεί ο Salman al-Awde, θα εκτελεστεί όχι επειδή είναι φανατικός, αλλά επειδή έχει μια ανοιχτόμυαλη και μετριοπαθή ισλαμική προσέγγιση, γιατί σε αυτήν την κατάσταση τον αντιλαμβάνονται ως απειλή.” είχε χρησιμοποιήσει την έκφραση.

Οι συλλήψεις επιφανών ακτιβιστών, δημοσιογράφων και κληρικών έχουν αποκτήσει δυναμική μετά την άνοδο του πρίγκιπα Mohammed bin Salman στην πολιτική σκηνή στη Σαουδική Αραβία, η οποία δεν είναι πολύ φωτεινή στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Νομική προειδοποίηση:

Όλα τα δικαιώματα των δημοσιευμένων ειδήσεων, στηλών, φωτογραφιών, σειρών άρθρων και όλων των ειδών έργων ανήκουν στον Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş. Ακόμα και αν εμφανίζεται η πηγή, ολόκληρη η εργασία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδική άδεια.

.Source