Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον αποκτά γαλλική υπηκοότητα

Ο πατέρας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ Τζόνσον, ο οποίος διέκοψε τη Βρετανία από την ΕΕ μέσω της διαδικασίας Brexit, δήλωσε ότι υπέβαλε αίτηση για τη γαλλική υπηκοότητα. Με το τέλος της διαδικασίας μετάβασης στο Brexit, οι Βρετανοί πολίτες θα χάσουν το δικαίωμά τους για μόνιμη άδεια παραμονής και εργασίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι υπέβαλε αίτηση για γαλλική υπηκοότητα πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit.

Γνωστός ως εγγονός του Αλί Κεμάλ, ενός από τους τελευταίους Οθωμανούς Υπουργούς Εσωτερικών, ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, ο Στάνλεϊ Τζόνσον, είπε στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, “Δεν πρόκειται για γάλλο. Εάν δεν κάνω λάθος, είμαι Γάλλος. Η μητέρα μου είναι στη Γαλλία. «Γεννήθηκε και η μητέρα του ήταν εντελώς Γάλλος όπως ο παππούς του».

Δηλώνοντας ότι η αίτηση για ιθαγένεια είναι θέμα απόκτησης όσων έχει ήδη, ο Τζόνσον εξέφρασε την ευχαρίστησή του από αυτό.

Η απόκτηση ιθαγένειας της Γαλλίας, μέλους της ΕΕ, φέρνει αυτόματα επίσης την ιθαγένεια της ΕΕ.

Με το τέλος της διαδικασίας μετάβασης πίσω από το Brexit, οι Βρετανοί θα χάσουν το δικαίωμά τους για μόνιμη άδεια παραμονής και εργασίας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Είναι γνωστό ότι χιλιάδες Βρετανοί πολίτες έχουν γίνει χώρες της ΕΕ από το δημοψήφισμα του 2016 Brexit.

ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΣΑΣ

Ο πατέρας Τζόνσον, 80 ετών, διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν από 40 χρόνια. Μετά την ένταξη της Βρετανίας στην ΕΕ το 1973, ήταν ένας από τους πρώτους Βρετανούς δημόσιους υπαλλήλους που εργάστηκαν στις Βρυξέλλες.

.Source