Ο Πισσαρίδης στο Ελ Πάις. Υπέρ της διαγραφής εθνικών χρεών προς την ΕΚΤ

Σε: εύκαμπτος և: απομακρυσμένη εργασία Υπερασπίζεται το βραβευμένο με Νόμπελ οικονομολόγιο του 2010 Χριστόφορος Πισσαρίδης, ενώ η επιδημία θα αφήσει το σημάδι της ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, αλλά και στην οργάνωση των πόλεων. Στην πραγματικότητα, όπως δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη στην ισπανική εφημερίδα El Pais, “το κράτος πρέπει να αναλάβει κάλυψη των αυτοαπασχολούμενων”. Ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος επαινεί τη στάση της ΕΕ-ΕΚΤ σχετικά με την οικονομική κρίση του αποκλεισμού, υποστηρίζει την πρόταση του Γάλλου οικονομολόγου Thomas Piquetti Κατά τη διαγραφή δημόσιου χρέους προς την ΕΚΤ.

Δεν υπάρχει επιστροφή

Ο Κύπριος οικονομολόγος τόνισε σε μια τηλεδιάσκεψη για το μέλλον της εργασίας που διοργάνωσε η ισπανική εφημερίδα Mobile World Capital ότι τίποτα σαν η επιδημία δεν έχει επηρεάσει τόσο πολύ τις συνήθειές μας για την παγκόσμια οικονομία, ενώ η ανθρώπινη επικοινωνία είναι βασικός παράγοντας στην κρίση της υγείας. Σύμφωνα με τον Πισσαρίδη, αυτό που συνέβη δραματικά τον τελευταίο χρόνο κοινωνικής απόστασης είναι μια δραστική αλλαγή σε όλες τις πτυχές της ζωής, από την εργασία έως την οργάνωση των πόλεων.

“Πριν εξετάσουμε τη δυνατότητα αυτοματισμού στο χώρο εργασίας, υπάρχει τώρα ένα νέο στοιχείο – η φυσική εγγύτητα”, είπε, προσθέτοντας ότι αυτή η αναγκαστική απόσταση έχει δώσει στις τηλεπικοινωνίες τεράστιες αναλογίες και δημιούργησε το ηλεκτρονικό εμπόριο. Και μπροστά σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα, δεν υπάρχει άλλη! «Ακόμα κι αν ο κοροϊός παύει να αποτελεί πρόβλημα, ο αντίκτυπός του στις εταιρείες θα είναι ελάχιστος“Προβλέπω.

Κορωνοϊός. Η επιδημία μας φέρνει πιο κοντά στην τετραήμερη εργάσιμη ημέρα

Λέγεται ότι μετά την επιδημία, η τηλεργασία և η τηλεδιάσκεψη θα παραμείνει, αλλά ο Πισαρίδης βλέπει βαθιές αλλαγές από αυτές: τονίζει ότι οποιοσδήποτε τρόπος εργασίας που σχετίζεται με την τεχνολογία, οι υπηρεσίες ταχυμεταφορών և η απομακρυσμένη απασχόληση θα «επιταχυνθεί».

“Σε περιόδους αβεβαιότητας είναι πιο ευέλικτο για την προσέλκυση ανεξάρτητων εργαζομένων από τις επιχειρήσεις (απαιτείται) για την παροχή υπηρεσίας, αντί να προσλαμβάνουν υπαλλήλους πλήρους απασχόλησηςΤονίζει.

Μετάβαση από αμειβόμενη εργασία στην ευελιξία

Σύμφωνα με τον Ισπανό δημοσιογράφο, ο Πισσαρίδης δεν βλέπει αυτήν την ευελιξία σε αρνητικό φως, για περισσότερες πλατφόρμες ή επιχειρήσεις. Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι “το πρόβλημα με τέτοια ευελιξία είναι ότι δεν υπάρχει εργοδότης που (σε αμειβόμενη εργασία) παρέχει αναρρωτική άδεια, αφήνει παροχές.” Ερωτηθείς τι πρέπει να κάνει το κράτος απουσία συγκεκριμένου εργοδότη, ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει Δημιουργία ιδρύματος που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι για αναρρωτική άδεια, διακοπές κ.λπ. Το ταμείο θα συγκεντρώσει χρήματα από ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιούν οι διανομείς για παραδόσεις. “Ξέρω ότι λειτουργεί. “Είναι ένας καλός τρόπος για να παραμείνεις ευέλικτοι και να ενδιαφερόμαστε για τις κοινωνικές πτυχές της εργασίας”, είπε.

Σύμφωνα με τον Πισσαρίδη, «θα επιστρέψουμε σε καταστήματα, αλλά όχι τόσο πολύ όσο και πριν (από την επιδημία). Το ίδιο ισχύει και για κινηματογράφους, θέατρα και εστιατόρια. «Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να κάνουν περισσότερα στο σπίτι», αλλά όχι στις δουλειές του σπιτιού. Όταν κάποιος εργάζεται από το σπίτι, δεν θέλει να το μαγειρέψει ή να το καθαρίσει μετά το τέλος του (δουλειά). Έτσι θα καταφύγει σε αυτό μόνο ως έσχατη λύση Η νοικοκυρά θα γίνει ένα νέο επάγγελμα. Αυτή η υπηρεσία κερδίζει ήδη δυναμική στο Ηνωμένο Βασίλειο και νομίζω ότι θα ωφελήσει πολύ περισσότερα.

TEC Περισσότεροι από 100 οικονομολόγοι θέλουν να διαγραφούν τα χρέη

Αλλαγές στον τρόπο παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών և Η ταχεία ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συμβάσεων θα αντικατοπτρίζεται επίσης στην αστική δομή. “Οι εμπορικές τιμές ενοικίασης μειώνονται ήδη […] “Η σαφής διάκριση μεταξύ εμπορικών και κατοικημένων περιοχών των πολιτών θα αλλάξει”, δήλωσε ο Χριστόφορος Πισσαρίδης. “Εάν οι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι, θα υπάρχει λιγότερη ζήτηση για εμπορικό χώρο στο κέντρο της πόλης, περισσότερη ζήτηση για υπηρεσίες κατοικιών ή επιχειρήσεις”, είπε, αν και εξαρτάται επίσης από τη φύση, το σχεδιασμό και τις συνθήκες χρήσης κάθε πόλης. Για παράδειγμα, η Βαρκελώνη θα είναι πιο ευέλικτη από το αυστηρό Λονδίνο.

Ως Έλληνας, θα έπρεπε να είμαι υπέρ της διαγραφής δημόσιου χρέους

Τέλος, ο Χριστόφορος Πισσαρίδης επαινεί την ευρωπαϊκή ανταπόκριση στην επιδημική κρίση, εστιάζοντας στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την καθιστά συχνά προϋπόθεση για την υποστήριξη έργων με περιβαλλοντική ή καινοτόμο πρόταση. Στην πραγματικότητα, η ΕΕ φαίνεται να κάνει καλύτερα από άλλες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Προς το παρόν, δεν παραλείπει να σχολιάσει θετικά την ΕΚΤ Կ դիրք ծրագիրը դիրք դիրք դիրք դիրք դիրք :::::::::::::::::::::::::: διαγράψτε το ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος στα χέρια της ΕΚΤ. Απλώς μας γνώρισε τότε. Τώρα αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς τα επιτόκια είναι μηδέν. “Όταν ανεβαίνουν, οι χώρες θα κληθούν να πληρώσουν τόκους αντί να χρησιμοποιούν επενδύσεις”, είπε, αν και αναγνώρισε ότι το να λένε “αυτό το ποσό δεν θα επιστραφεί” δεν ήταν καλό για το μέλλον των χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Και ολοκληρώνει την αναφορά στο χρέος της Ελλάδας, το οποίο πλησιάζει το 200% του ΑΕΠ.Ως Έλληνας πρέπει να είμαι υπέρ (ελάφρυνση του χρέους)»


Ακολουθήστε τις Ειδήσεις Google κάθε μέρα.

,Source