Ο πλανήτης είναι ανησυχητικός για τη «μετάλλαξη του Λονδίνου»

Νέα κρούσματα μετάλλαξης αναφέρονται σε όλο και περισσότερες χώρες κάθε μέρα. Οι κυβερνήσεις έκλεισαν τα σύνορα με τη Βρετανία. Μια απότομη αύξηση των περιπτώσεων στη Νότια Κορέα

Τα μολυσμένα στελέχη coronavirus εξαπλώνονται παγκοσμίως με ανησυχητικό ρυθμό. Η εξαιρετικά μεταδοτική έκδοση του ιού που βρέθηκε στη Βρετανία γίνεται πιο συχνή σε όλο και περισσότερες χώρες.

Ωστόσο, η επιδημιολογική επιβάρυνση της Νότιας Κορέας είναι ανησυχητική, καθώς ο αριθμός των λοιμώξεων έχει αυξηθεί απότομα, με περισσότερες από χίλιες περιπτώσεις κάθε μέρα για τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η κυβέρνηση της Σεούλ επεξεργάζεται νέα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κοροναϊού, η οποία στο παρελθόν έχει περιοριστεί σοβαρά.

Η Ιρλανδία, όπως και η Γαλλία, έχει προστεθεί στη λίστα των χωρών που έχουν επιβεβαιώσει μια εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη κοροναϊού.

Ένα νέο, πολύ μεταδοτικό στέλεχος κοραναϊού έχει βρεθεί στην Cor aponia. Πέντε άτομα που μολύνθηκαν με ένα νέο στέλεχος κοραναϊού στην Ιαπωνία επέστρεψαν πρόσφατα από τη Βρετανία.

Καραντίνα, οι επαφές τους επέστρεψαν.

Η Japan Aponia είναι μία από τις χώρες που επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς με τη Βρετανία. Οι πολίτες της Ιαπωνίας Aponia εξαιρούνται από τους κανόνες.

Το Ισραήλ έχει επίσης εντοπίσει τέσσερις νέες, πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις. Τρεις από τις περιπτώσεις αφορούσαν άτομα που επέστρεψαν στο Ισραήλ από την Αγγλία, τα οποία ήταν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο.

Υπενθυμίζεται ότι η Νορβηγία επέκτεινε την απαγόρευση πτήσεων από τη Βρετανία έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Η Βρετανία βρίσκεται σε αναταραχή για εβδομάδες, αλλά αποδεικνύεται ότι υπάρχει μία περίπτωση σε κάθε 85 άτομα, τα μισά από τα οποία έχουν μολυνθεί με ένα νέο μεταλλαγμένο στέλεχος κοραναϊού.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source