Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας έχει αλλάξει

Ο νούμερο ένα από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ασία έχει αλλάξει. Ο Κινέζος επιχειρηματίας Zhong Shanshan, ο οποίος κατέχει μια εταιρεία που παράγει εμφιαλωμένο νερό και έναν κατασκευαστή εμβολίων, αύξησε την περιουσία του κατά 7 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, καθιστώντας το πλουσιότερο άτομο στην Ασία. Αναφέρεται ότι η τρέχουσα περιουσία του Zhong έχει αυξηθεί στα 77,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το νούμερο ένα στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στην Ασία άλλαξε φέτος. Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Zhong Shanshan έγινε ο πλουσιότερος στην Ασία, νικώντας τον Ινδό δισεκατομμυριούχο Mukesh Ambani και τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Jack Ma, ιδρυτή της Alibaba.

Αναφέρεται ότι ο Τζονγκ Σανσάν αύξησε την περιουσία του κατά 7 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος στα 77,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Γνωστός ως «μοναχικός λύκος» στην Κίνα, ο Ζονγκ έγινε το 11ο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ

Η Zhong είναι ο κυρίαρχος μέτοχος της εταιρείας Wantai Biological, η οποία παράγει εμβόλια ηπατίτιδας και δοκιμές ιών κορώνας. Ο πραγματικός του πλούτος προέρχεται από το εμπορικό σήμα εμφιαλωμένου νερού Nongfu Spring, το οποίο πωλείται σε χιλιάδες τοποθεσίες σε όλη την Κίνα, από μικρά καταστήματα έως πολυτελή ξενοδοχεία. Ο Zhong άνοιξε και τις δύο εταιρείες στο κοινό το 2020.

«ΜΙΑ ΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΟΛΟΥΣ»

Αναφέρθηκε ότι οι μετοχές της εταιρείας Wantai Biological, η οποία προσπαθούσε να αναπτύξει ένα εμβόλιο για τον ιό της κορώνας, κέρδισαν 2 χιλιάδες τοις εκατό σε αυτή τη διαδικασία και η μάρκα Nongfu Spring Water αυξήθηκε 155%. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Zhong είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιουσίες στην ιστορία.

ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΜ

Ενώ δισεκατομμύρια άνθρωποι εξαθλιώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του ιού της κορώνας, ο πλούτος πολλών ονομάτων στις πλουσιότερες λίστες του κόσμου διπλασιάστηκε. Ενώ ο ιδιοκτήτης του Amazon, Jeff Bezos, βρίσκεται στην κορυφή αυτών των ανθρώπων, αναφέρεται ότι ο Ambani στην Ινδία αύξησε την περιουσία του στα 76,9 δισεκατομμύρια δολάρια κερδίζοντας 18,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η περιουσία του ιδιοκτήτη της Alibaba Jack Ma μειώθηκε από 61,7 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο στα 51,2 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την έναρξη μιας σειράς μονοπωλιακών ερευνών στην Κίνα.

.Source